Hogy működnek ezek a trükkös aksik?
Ez vicces.
"Nem. Azt nem én írtam! Nem figyelsz, túlpörögted."
És honnan szedted hogy azt a mondatot neked írom? Egy közös megszólítással indult a kommentem ,egy kalap alatt reagáltam több hozzászólásra ,mindenki azt szed ki belőle ami magára vonatkozik, nem bonyolult :D
"Én arra adtam a linket hogy van ilyen."
Oké elfogadom hogy már van ilyen. De te külön kihangsúlyozod hogy 20 éve ilyeneket használsz ami elég érdekes állítás .Annak tükrében hogy a való életben soha a büdös életbe nem találkozott még senki a boltok polcán 3,6V os AA elemmel. Könyörgöm legalább azt áruld már el 2000 ben hogy jutottál hozzá egy ilyenhez ? Megrendelted a conrad katalógusból? Vagy valami modellező boltból? Vasszus 2000 ben még a telefonokban is NiMh akkumlátorok voltak (a 3310 ben is,csak később lett litium) ,annyira hihetetlen hogy neked spéci 3,6V os lítiumod volt és AA méretben.
A realitás talaján állva ma bemész random egy műszaki boltba és bemondod nekik ezt hogy te kérsz egy ilyet egymillió foritba fogadok hogy mi fog történni , ad1 elhajtanak a csába , ad2 mosolyogva eléd tesznek egy professional líthium ceruza pakkot ami 1,5V os , utána ha tovább szövegelsz értetlenül meredten bambán fognak bámulni rád . És legyen még egy ráadás , megnézik a gépbe hogy tudnak e rendelni és a válasz az lesz hogy nem és ők még nem is hallottak ilyenről :D
Neharagudj már de én amikor 15 éve besétáltam a varta akkumulátor kereskedésbe hogy óhajtanék gombelem formátumú akkumulátort ,vagy góliát méretűt akkor azt se tudta a szakember hogy fiú vagy lány. Pedig az akkori német töltőmben volt gombelemeknek is rekesz. Igaz az még NiCd volt de nem is hallottak ilyenről. Apropó a kétezres évek elején kapható csúcstechnológiás japán valkmanok amik kéthavi fizetésbe kerültek gyárilag NiCd töltővel és ezzel a gumstick akkuval voltak kaphatóak.Folyt bele mindenhová a sav és ez nem a hetvenes évek hanem 2000!
"Oké elfogadom hogy már van ilyen. De te külön kihangsúlyozod hogy 20 éve ilyeneket használsz ami elég érdekes állítás"
Nem MÁR van ilyen, hanem nagyon régóta van ilyen! :)
Tényekkel vitatkozol!
"mindenki azt szed ki belőle ami magára vonatkozik, nem bonyolult "
Éppen azt szedtem ki és ezt egy hozzátoldott megjegyzéssel még meg is erősítettem (de csak a gyengébbek kedvéért). :)
"A realitás talaján állva ma bemész random egy műszaki boltba..."
Olyan műszaki boltba megyek ahol kapni lehet! Ez eddig nem okozott nehézséget. Előfordul hogy nincs a polcon (rendszerint van). Olyankor megrendelik és szólnak amikor megjött.
Nem kellene szerintem ezen a lítium elemen ennyire fennakadnod!
Ahan.
Hát ez fantasztikus. És milyen eszközbe kell neked 3,6V os ceruzaelem? Bolt nevét megkaphatom vagy hétpecsétes titok?
"Hát ez fantasztikus."
Nem tudom mit vagy ezen kiakadva. Teljesen érthetetlen.
"És milyen eszközbe kell neked 3,6V os ceruzaelem?"
Már említettem, hogy RAM háttértelepként használjuk.
"Bolt nevét megkaphatom"
Linkeltem sok helyet ahol beszerezhető.
Mi az Elektrolabor nevű üzletben vásároljuk.
"felcserélhetetlenségi szabványok"
MSZ.....? Melyik szabvány ez?
Szerintem nincs ilyen szabály.
Nem is lenne megvalósítható (betartható) és értelme se nagyon lenne mert túl sok problémát okozna ahhoz képest amennyit megoldana.
Jajj fejem , én az műszaki bolt alatt TV porszívó ledkörte és ilyen szirxarokat laikusoknak! árusító boltra gondoltam.
Az elektrolabor mint a neve is mutatja ipari elektronikával foglalkozik szakembereknek! Csippek IC ellenállások tranzisztorok rackek cégeknek akik gépeket építenek vagy installálnak.
Semelyik asztali számítógépbe nem kell 3,6V os ceruzaelem ram háttértár.
De te ezt olyan hangsúlyal mondtad mintha saját magadnak a távirányítójába vennéd ezeket és hogy ez tök természetes dolog.
Szóval lebuktál mert nem is saját magad veszed ,nem is laikusoknak áruló boltból és nem is laikus felhasználásra.
CNC vezérlőkben a szervo hajtások mögött is vannak ilyen elemek . Tudom mert pár hónapja kellett kicserélni az esztergám revolver szervojában egy ugyan ilyen lítium elemet mert valamiért lemerült . Most azt hiszed trollkodok és végig tudtam miről van szó de eskü nem , csak most esett le ahogy megint mondtad hogy RAM háttértár. 1 hétig állt a gyártás emiatt a szrar elem miatt , még vitatkoztam is a főnökömmel mikor kiszedtem hogy ki ne dobja mert ez nem elem hanem egy liion akksi amit csak fel kell tölteni. Aztán kiszállt a szervíz mondták hogy 15e ft egy ilyen akksi (szerintük is akksi) megvettük beraktuk és még egy hét volt mire a kis kínaiak elárulták a billentyűkombinációt amivel nullázni lehetett a motort.
Ezenkívül az eszterga három tengelye mögött is van 3 ilyen de azok nem 3,6 V os ak hanem valami 8 ... és azok nem is liion , és darabjuk 20e ft de azok nem mentek tönkre . (vlszinleg a sorozatos áramszünet miatt történt)
Ez az elem és a célterülete annyira hétköznapi hogy pl én nem is tudtam arról hogy a gép szervóvezérlőiben is vannak ilyenek. A szervíz könyv csak a számítógépben lévő (mint otthon a PC ben a gombelem) elem cseréjét mutatja be de ahhoz is olyan sok helyen kell lebontanod a számítógépet hogy azt csak képesített szerelő végezheti , még az is meg van szabva hogy 1 perc alatt ki kell cserélned különben minden a paramétereid resetelődnek.
Az sem egy 3V os gombelem hanem egy 3,6V os lítium henger .
Tehát ez egy specifikus dolog szakembereknek akik ki vannak képezve arra hogy hol kell felhasználni és hogyan.
A szabvány alatt nem a magyar szabványra gondoltam ,mert az elemek nem is magyar patentok. Arra a szabályozásra gondoltam amit a tervezők követnek amikor megterveznek egy olyan új eszközt ami szakismeret nélküli felhasználók kezébe fog kerülni.
Te ugye azt állítottad hogy 20 éve bárki vehet "bárhol" 3,6V os AA elemet amit aztán a tv távirányítójába belerakhat. De ez nem igaz , továbbra sem tudsz semelyik műszaki bazárban vagy osztályon ilyet venni ,csak speciális ipari elektronikai kiszolgálóknál .És ugyan ilyen az internetes vásárlás is mert ott sem tudsz véletlenül 3,6V os ceruza elemet venni. Egzaktul be kell írnod ,ki kell választanod és meg kell erősítened a kosarad tartalmát.
Nem úgy van hogy én ceruza elemet kértem és az eladó véletlenül azt a litiumot adta...
"Az elektrolabor mint a neve is mutatja ipari elektronikával foglalkozik szakembereknek!"
Ez egy villamossággal foglalkozó üzlet.
Lehet venni hosszabbítót, ventilátort, izzót, lámpát, kábelt, szerszámokat, zsugorcsövet, villanykapcsolót, mágneskapcsolót, relét, szenzorokat, stb.
Elektronikai alkatrészeket (félvezetőket, ellenállást, kondit stb nem árul legfeljebb hegesztőbe dióda hidat, meg villanymotorhoz indító kondit).
"Te ugye azt állítottad hogy 20 éve bárki vehet "bárhol" 3,6V os AA elemet amit aztán a tv távirányítójába belerakhat."
Én azt állítottam hogy létezik nagyon régen 3.6V-os lítium AA elem és kapható ma is.
Igen, bárki vehet. Az elektrolaborban is vehet bárki vagy bármelyik webshopban amiket linkeltem.
Az állítással hogy 20 éve használunk ilyet, csupán alátámasztani szándékoztam a dolog relevanciáját. Nem azon volt a hangsúly hogy mire használjuk vagy hol szerezzük be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!