Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy működnek ezek a trükkös...

Hogy működnek ezek a trükkös aksik?

Figyelt kérdés
Li polimer akksi 1,5V os ceruza kivitelben . De ez hogy lehetséges ,nem úgy van hogy a lítiumoknak 3,7V a legkissebb feszültsége? Tehát ha egy ilyen akkut csinálnak abban egy ellenállásnak kéne lenni ami felforrósodik és hővé alakítja a maradék 2V ot 1800mA árammal. Ez így pazarlás és veszélyes nem ? Vagy hogy lehet ilyet csinálni hogy mégis ilyen alacsony legyen a feszültsége ? [link]

#akkumulátor #litiumpolimer
2022. jún. 5. 08:46
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

"Itt van előttem egy töltő. Minden akadály nélkül bele lehet tenni fordítva."

Mert valami kínai gagyi töltőd van. Nekem egy varta rugós csúszkás töltöm van amibe az összes létező típust bele lehet rakni kivéve gombelemek. És képzeld pont úgy van kiszámolva a csúszka hogy a kicsit már nem éri el a nagy , a nagynál meg még nem éri el a kicsi elemet. Fordítva rakod be meg a bütyök miatt lecsúszik a - pólus , a + meg műanyagba sülyesztett tehát nem tudod kijátszani. ( mint írtam én is csak úgy játszottam ki hogy kivezettema vezetékeket és azt csiptetem a speciális rágógumi hasáb akkuhoz)

2008 ba vettem ezt a töltőt horror összegért 12 000 ft , akkor még láthatárban sem voltak a lítium hengerek . Nem ceruza aksit akartam tölteni hanem D típust ,csak ezért kellett megvennem. Sima ceruza akksi kombót párezer ft ért kaptál akkoriban. De azok csak kettesével sorba kötve működnek. A vartába egyesével is tudsz tölteni, MÉGSEM töltötte fel egyformán azokat a nagy góliát szsarokat. Rohadna meg vagy 20 000 ft ot elköltöttem összesen a töltőre meg kb 5db akkura ami semmire nem jó , pár évre rá megjelentek a 18650 es cuccok kínából fillérekért vehettem .

"itt a gyakorin feltette valaki azt a kérdést, hogy miért sült meg a tv távirányítója."

Látod kedves Sirty erről beszéltem. Lehet hogy kínában meg indiában nem létezik az a szerv ami nálunk hogy minden forgalomba kerülő elektronikus eszközt tesztelnek de itt ezt nem fogják átengedni . Kínából behozhatod mint magánszemély de üzlet polcára nem kerülhet mert ez nem eu kompatibilis.

Amikor a gépkocsidat megtankolod az egy egzakt eldöntendő kérdés ,a csapokat nem tudod olyan módon felcserélni mint az elemeket, mert elvileg elvégeztél egy iskolát amiben megtanították hogy mivel működik az autód. Az elemek behelyezéséhez semmilyen iskolát vagy értelmi kompetenciát nem kell megszerezned, azt egy gyerek is kezelheti aki nem tud olvasni. Ezért kell bolondbiztosra fejleszteni az ilyen eszközöket. A ceruza méretű lítium aksi nem ilyen. Ha a gyereked berak egy ilyet és baleset történik nem tudsz jogorvoslatot szerezni a bíróságon a gyártó felé , a magyar bírósági szakértő azt fogja mondani hogy az elem nem felelt meg a magyar biztonsági előírásoknak és nem is hivatalos úton jutottál hozzá azaz így jártál.

2022. jún. 6. 20:12
 12/45 anonim ***** válasza:
100%
Szirty b.z.g kifogtuk megint... :D
2022. jún. 6. 20:25
 13/45 Szirty ***** válasza:
100%

Amit írtál annak kb se füle, se farka.

Semmilyen iskolában nem tanítják szerintem hogy melyik autógyártó melyik autótípusának melyik motorváltozata dízel és melyik benzines.

Értelme se lenne ilyesminek mert ezek a dolgok gyorsan változnak.

Az autó leírásában van benne az hogy mit kell beletankolni. Ha nem azt tankoltad hát így jártál.

Nem, nem gagyi kínai töltőm van, hanem univerzális.

Azért van a telepes készülékek használati utasításába beleírva, legtöbbször belerajzolva hogy milyen fajta elemek kellenek bele és azokat hogyan kell belehelyezni. De még a készülékek elemtartóján is van erre utasítás.

A hülyeséget és tudatlanságot nem tudod kivédeni olyan intézkedésekkel amiket fentebb vizionáltál!

"Ha a gyereked berak egy ilyet és baleset történik nem tudsz jogorvoslatot szerezni a bíróságon a gyártó felé"

Ez nem Amerika ahol a félkegyelmű berakja a macskát a mikróba szárítani aztán bepereli a gyártót és megnyeri a pert mert nem volt benne a használatiban hogy azt ne!

A gyerek kezébe nem kerülhet olyasmi amivel kárt tehet magában vagy másokban. Ha a fiókból előszedett pisztolyoddal lövöldöz az ablakon kifele akkor nem a pisztoly gyártóját kell beperelni mert mi az hogy a gyerek tud vele lőni, hanem téged, mert ez a te felelősséged, nem a gyártóé.

A hülyegyerek is bemászik az állatkertben a pumákhoz hogy szelfit készítsen velük a fészbúkra, mert az milyen lazamán?!

De baja esik, és az állatkertet vonja felelősségre mert mi az hogy olyan a kerítés hogy oda be lehet mászni?

Ők meg mondják hogy az a kerítés azért van ott hogy a puma ne jöjjön ki...

Jó reggelt, itt tartunk ma... :-/

2022. jún. 6. 20:49
 14/45 A kérdező kommentje:

"Hát nem tudom mióta van, de pl. 3.6V-os lítium elem (nem akku) huszon+ éve létezik AA méretben (használunk ilyet)."

Na erre rohadtul kíváncsi vagyok kérlek linkelj már be egyet! :D

"A hülyeséget és tudatlanságot nem tudod kivédeni olyan intézkedésekkel amiket fentebb vizionáltál!"

Mármint az felcserélhetetlenségi szabványozásokkal? Pedig pont ez történik ,amikor a távirányítóba beteszel fordítva egy elemet akkor az elem negatív sima oldala a távirányító sülyeszett + sarkával nem tud érintkezni , hiába érintkezik a rugós pozitív bütykös része a másik oldalon.

CE tanusítvány mond valamit? Igaz a kínaiak már azt is hamisítják, mostmár nekik is van CE jelük , csak ott a két betű egymásra van tolva amit ránézésre teljesen hasonló az eus CE hez.

Az autós hasonlatod még mindig hibás mert pl a kresz iskolában is tanítják hogy különböző üzemanyag típusok vannak mert különböző motorok is és erre figyelj oda amikor tankolsz. Te úgy akarod beállítani az autó üzemeltetést mint valami kompetencia nélküli ceruzaelem használatot ami viszont semmilyen előképzettséget nem igényel. Az elemeken brei írás sincs mégis úgy vannak kialakítva hogy a vakok is vagy az analfabéták is károkozás nélkül tudják használni. A 9V os elemet is vakon bele tudod rakni elég csak megtapintani a két pólust. Nem kell ismerned a feszültség fogalmát ,lehetetlen hogy nagyobb feszültség kerüljön egy kisebb készülékre.

Legalábbis eddig a pillanatig azt hittem de most mutatjátok ezeket a ceruza formájú lítiumokat amiket a vakok simán felcserélhetnek és akkor nem tudom kit fogtok hibáztatni.

2022. jún. 6. 21:53
 15/45 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ne akadékoskodj már!

Miért nem fogadod el amit mondunk?

A szabványokról pedig láthatóan totálisan nincs fogalmad. Ezek a szövegek már a 80-as években is elmaradottak voltak.

"Na erre rohadtul kíváncsi vagyok kérlek linkelj már be egyet! :D"

CR2032-es gombelem.

9V-os elem házilagos litiumosítása:

https://www.youtube.com/watch?v=SLWJuKQD030

Nézd meg és csodálkozz!

Az Braille-írás te barom!

A modoros szövegeddel meg nem okosabbnak, hanem szánalmas bolodnak tűnsz.

csapd fel a google keresőt és kutasd ki magadnak ami kell, ne mi linkelgessük már a hihetetlenebbnél hihetetlenebb dolgokat!

2022. jún. 6. 22:04
 16/45 Szirty ***** válasza:
100%

"Na erre rohadtul kíváncsi vagyok kérlek linkelj már be egyet! :D"

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. jún. 7. 12:18
 17/45 Szirty ***** válasza:
100%

"különböző üzemanyag típusok vannak mert különböző motorok is és erre figyelj oda amikor tankolsz."

Különböző elem és akku típusok vannak és erre figyelj oda hogy milyen akkut milyen töltővel töltesz és hogyan rakod a készülékbe.

Ennyi. Ahogy írod.

Semmilyen fizikai akadálya nincs annak hogy mellé nyúlj. Oda kell figyelni!

Tankolásnál és elemnél és akkunál.

De még millió dolognál az életben.

Pl. hogy egy 12V AC adaptert ne dugj bele egy 9V DC-t igénylő készülékbe. Előfordul pont ugyanolyan csatlakozó van rajta. Semmi nem írja elő hogy másmilyen legyen.

Fa vágódeszkát ne tegyél gáztűzhelyre a tűzre edény alá vas lap helyett! Semmilyen fizikai akadálya nincs, megteheted.

Ne legyél hülye. Figyelj oda!

A vásár veszélyes üzem!

https://www.youtube.com/watch?v=Q9rpMq_VXuo

2022. jún. 7. 12:25
 18/45 A kérdező kommentje:

Hú ha látom van baj , a saját szövegeteket sem tudjátok értelmezni vagy mi? :D

Akkor fussunk neki még egyszer , azt állítod hogy huszon + éve használsz AA lítium elemet!

Erre kértem bizonyítékot. Erre benyögöd hogy lítium gombelem ? :D :D :D

Aztán felsorolsz 6db linket amin ma azaz 2022 ben meg lehet vásárolni ezt.

De ezt eddig se vitattam ,lapozz haver , arra mutass bizonyítékot hogy akár csak 10 évvel ezelőtt kaptál ilyet de nem, te egyenesen azt állítod hogy huszon harminc éve teljesen természetes volt hogy lementél a közértbe és a kasszánál leakasztottál egy AA 3,6V os lítium elemet.

Ez felettébb röhelyes mivel nem hogy 20 éve de jelen pillanatban sem fogsz találni semmilyen bevásárlóközpontot ,de megkockáztatom hogy műszaki boltot sem ahol a kérésedre elővesznek a fiókból egy AA méretű 3,6V os elemet.

Tudod mit fognak elővenni? Egy varta "professional lithium" megnevezésű elemet ami pontosan 1,5V !

Intrneten vagy külön rendelésre persze beszerzik de nem ez volt a kérdés...

A 20 éves történet azért is sántít mert pl a fent említett 1,5V os usb tölthető AA verziót is csak 2014 ben találták fel kínában.

Persze foto lítium elemet lehetett kapni ezer éve csakhogy az 3V os és 1/2 AA hosszú.

Az egyik linken a lithium thinol clorid elemre meg az van írva "new concept of lithium battery" :D

Biztos ez is azt jelzi hogy egy 20 éves cucc.

A többi érvelést nem is tudom hova tenni . Pl mit akarsz bizonyítani azzal hogy valaki a saját bőrére szétszed egy 9V os elemet és beletákol lítium cellákat ? Ezen miért kéne csodálkoznom ? Olyat mutass hogy a DURACEL cég gyárt 9V os házban 7,4V os lítium elemet , na akkor eskü elkezdek csodálkozni :D

Bré írás te b... és akkor mi van ettől még nekem van igazam , nincs rajta vak írás.

"Ne akadékoskodj már" Csak arra használom az oldalt amire való ,semmi kötelezettséged nincs válaszolni , engem sem kötelez senki hogy felpontozzalak mégis megteszem mert megtisztellek azzal ha már foglalkozol velem.

2022. jún. 7. 19:34
 19/45 Szirty ***** válasza:
100%

" a saját szövegeteket sem tudjátok értelmezni vagy mi?"

Mit nem értesz?

"Erre benyögöd hogy lítium gombelem ?"

Nem. Azt nem én írtam! Nem figyelsz, túlpörögted.

"Aztán felsorolsz 6db linket amin ma azaz 2022 ben meg lehet vásárolni ezt."

Évtizedek óta lehet vásárolni ezt!

Én arra adtam a linket hogy van ilyen. Tény.

Arra hogyan, milyen linket tudnál elképzelni hogy 20 éve is vettünk ilyet?

Leírom neked, hogy a lítium elem lényege (nagy előnye) az hogy nagyon sokáig használható, működőképes marad. 10-20 év az életartama. Nyilván ha ki nem merül hamarabb. Ezt az előnyét használják ki statikus RAM háttértelepeként sok készülékben.

"Pl mit akarsz bizonyítani azzal hogy valaki a saját bőrére szétszed egy 9V os elemet és beletákol lítium cellákat ?"

Nem én írtam.

Ne keverd a hozzászólásokat!

2022. jún. 7. 19:41
 20/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szervizmérnök tért vissza és szivat itt minket :D
2022. jún. 7. 20:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!