Mit tegyek, ha "kilátástalannak" látom az életem?
Van olyan, aki az egyetem mellet (BME VIK) gyakornokként dolgozik, elmegy mindennap edzeni, fent tart egy jó szociális életet és este a pár órájában önmagát fejleszti olyan dolgokkal amiket még semelyik elfoglaltsága sem követel meg és így is jó tanuló.
A kommentek alapján láthatod, hogy az átlaghoz képest jó helyzeben vagy, de még sem csinálsz semmit sem vele.
Szerintem nem kéne ennyire letámadni a kérdezőt. Mindenkinél lehet ilyen korszak, hogy elege van mindenből és nem vár már semmit. Például a bátyámnál most ugyanez a helyzet és fogalmam sincs hogyan segíthetnék neki.
Talán próbálj meg új hobbit keresni vagy ha esetleg találkoznál egy normális lánnyal az teljesen megváltoztatná az életed. Tesómban is főleg a barátnője tartja a lelket.
Utolsó, igazad van. Ha azt érzékeltetjük vele, hogy mások sokkal rosszabb helyzetben sokkal jobban teljesítenek csak jobban elszomorítjuk.
Ajánlom a Pomodoro Technikát. Lényegében azt jelenti lebutítva, hogy 25 percen át koncentrált munkát végzel, amiben ténylegesen semmivel sem foglalkozol csak az adott dologgal. Ekkor kikapcsolod a mobilodat és a számítógépedet is ha a feladat megoldása nem kívánja meg a használatát, még zenét sem hallgathatsz.
Majd 5 perc pihenőt tartasz. Ki sétálsz, elmész wcre, iszol, eszel, lenyomsz 20 fekvőtámaszt ... akármit csinálhatsz és az 5 perc elteltével folytatod a munkát.
Ezt a ciklust annyiszor megismételed, amíg nem végzel vagy tovább nem bírod.
Ezzel egy kicsit egyszerűbb a tanulás...
A depresszió kezelésére tökéletes a testmozgás, a leírtak alapján más miatt is fontos lehet. Mindenkinek más vállik be, de érdemes egy rendszeres hajnali vagy esti futást beiktatni és hetente párszor eljárni edzőterembe vagy otthora súlyokat venni és azokkal edzeni.
Ha ezet a 2 szokást adaptálod jól fogsz teljesíteni az iskolában, az az nem kell azon stresszelned, hogy mi lesz holnap. A mozgás miatt kicsit nyugodtabb és jobb kedvű leszel plusz sokkal jobban fogsz kinézni pár hónap elteltével.
Depressziora eleg jo gyogyszerek vannak, jobb mint az alkohol es a cigi.
Ha meg nem vagy az akkor kerj ket knagy pofont es legyel ferfi, ne rinyalj.
Lol 2 választ írtam, amiben próbáltam segítőkész lenni és tényleges megoldást javasolni, így kaptam 24%ot, de az a válaszoló aki elküldte a kérdezőt a k -.va anyjába, az 75%...
Nem érdekel a pontozás, de érdekes látni, hogy az emberek hogyan gondolkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!