Rossz ember vagyok - e szerintetek, amiért ezt csinálom? (Lejjebb részletezem. )
Segítségetek kérném, mert azt szeretném megkérdezni, hogy rossz ember vagyok - e szerintetek, amiért ezt csinálom?
(Lejjebb részletezem.)
Érdekel a pszichológia, s bár nevetségesen fiatal vagyok, már most elég ügyes vagyok a szakmában, de nem vagyok hivatalosan is az. MSN - en sokszor beszélgetek emberekkel és mindig ráveszem arra őket, hogy megnyíljanak nekem és levessék az álarcukat. Ettől önző lennék? Hiszen így "megadják magukat", kiszolgáltatotabbak nekem, és mindig egyet értenek, bármit is mondok, mert úgy vannak vele, hogy nekem mindig igazam van. Szeretem, hogy mindenkit kedvemre formálhatok, élvezem a helyzetem, mert így megfelelően irányíthatom őket és baj nélkül kijövünk, de... De legbelül az a kisördög mindig megszólal, hogy milyen rossz ember vagyok, amiért ezt teszem velük és ilyenkor utálom magam. Mert mért kellene miattam megváltozniuk? Én nem mondhatom meg nekik, hogy milyennek kellene lenniük, még akkor sem, ha úgy lenne tényleg jó! Ilyenkor olyan gonosz vagyok... Nem? Mi a véleményetek? Tényleg rossz ember lennék? Sürgős, hosszú válaszokat kérnék tőletek! Előre is köszönöm.
*/L
Szerintem nagyrészt nem a te képességeiden múlik. Két esetet tatok valószínűnek.
1. Fiúk "nyílnak meg" neked msn-en, és értenek egyet veled.
Ez azt jelenti, hogy rendkívüli módon szeretnének téged megdugni.
2. Mivel azt írtad, hogy fiatal vagy, valószínűleg az msn barátaid is fiatalok, gondolom tinik. Egy tinit depresszióssá és bizonytalanná tenni könnyebb mint egy vödörben halat fogni. Szeretnék, hogy elfogadják őket, keresik önmagukat, vagy szimplán buták.
Ha egyik sem igaz, akkor lehet, hogy tényleg értesz a pszichológiához. Ebben az esetben sem vagy jó vagy rossz ember, hanem egy gyerek aki próbálkozik, feszegeti a határait.
F/21
Már megint felnyomta az Önismereti Kérdések tetejére ezt a témát ez a figyelemkva?
Igen, szar ember vagy, menj és kösd föl magad, vagy nem tudom, ne várd, hogy interneten dicsérgessenek a felnőttek, hogy "jajj, ez a csaj leírt magáról valamit, nyilván igaz, szerintem dicsérgessük, mert kevés az önbizalma"
Sziasztok, köszi a sok-sok kedvességet! -.-
A korom nem lényeg, nem kell lenézni engem azért, mert ennyi meg ennyi vagyok, te is voltál ilyen korú, és evvel az én szememben kisebb leszel, bár még ez sem érdekel téged...
Na hát igen, ez színvonal... -.-
Mindegy, nem süllyedek le ide, inkább az értelmesebbekkel foglalkozom és amúgy nem az érdekel, hgoy "dicsérgessenek", hanem, hogy kultúráltan, átgondoltan és értelmesen megfogalmazzák a véleményüket. Ennyit erről.
Szóval, sokaknak van igaza, és örülök, hogy írtatok, sokan úgy írtátok, hogy teljesen egyetértek, mások elbizonytalanítóak voltak.
Igen, bizonytalan vagyok, de néhány dologban azért biztos.
Aki nem érti a dolgot és nem tud kultúráltan, mondom: KULTÚRÁLTAN írni, az menjen innen és okoskodjon máshol, kösz!
Uhm, tudom, hogy már írtam, de még hozzá tennék pár dolgot:
A pszichológiát nem közvetlenül értem, hanem hamar kiismerem az embereket és segíthetek nekik.
Amúgy én abszolút csak segíteni akarok, nem rossz szándék vezérel, nem is kérdezném, hogy gonosz vagyok-e, ha tudatosan tenném.
Talán tényleg nem jó dolog, de bizonytalan vagyok.
8:55
Hát erre nem tudom nagyon mit mondjak. Jó hosszút írtál és volt értelme is, és ez szerintem nem épp "dicsérgetés" volt, de elfogadtam. Nagyon idegesít a sok válaszoló, aki LENÉZ a korom miatt és semmibe vesz, mintha ő több lenne nálam. És azt a feltevést is utálom, hogy én csak a jó dolgokat fogadom el. Nem, mert én átgondolom tényleg és, ha valakinek igaza van, hát ez van. Annyira kiszámítható a reakciótok, hogy már meg sem említem, hogy továbbá csak normális kommenteket várok. És szóval nem épp fiúk írnak, mert én nem vagyok olyan típus, aki nagyban pasizik, de nem is vgayok lezbikus és ez teljesen hülyeség, mert még fiatal vagyok. Ja, amúgy nem hülyeség, amit írtál, csak azt hiszem nem éppen rám igaz. Hát nem is tudom, hogy én olyan leselkedő vagyok - e. xD Csak érdekelnek a dolgok, szeretném jobban megismerni az embereket, és mivel MSN-en beszélek velük, ezért szeretnék jobbna képben lenni velük. Való életben nem vagyok ennyire ilyen "leselkedő". :D
11:25
Nagyjából átlátod a problémát, vagy nem is tudom mi ez. Nem tudok mit hozzáfűzni, amúgy...
Az utolsó két kommentelőnek:
Basszus, ez már tényleg elég idegesítő. Honnan veszed, hogy idézem: "faszt sem tudok a pszichológiáról"? Nem is ismersz és nem erről kértem véleményt. A másik meg... Hát huhh. Ha idegesít, hogy kiemeltem, akkor nem kell odanézni azt kész, meg van oldva. Amúgy meg én is ilyen sok jót kívánok neked. Természetesen, mint mindenki, szeretem, ha dicsérnek, de utálom, ha hazudnak. Ha lehordanak a sárga földig nem zavar - ha van bármi alapja. Te sem értettél meg igazán. Na ez van. -.-
Na hát ennyit erről. Lehet, hogy rossz ember vagyok, de én legalább beismerem. És nem vagyok kis hülye, akinek mindent megadnak, képzeljétek, brühühü, hogy nagyon is rossz életem van, és képzeljétek, hogy kiskorom óta vernek, na ez van, és ettől lettem talán ilyen, de nem fogom most sajnáltatni magam, mert akkor meg ebbe köttök bele!
Azt hiszem nem önbizalom kérdése, ha ezekre a támadásokra így válaszolok. Nem érthetitek, hogy miért viselkedek így, mert nem is ismertek és ilyen arrogáns embereket én sem akarok megismerni. Sok pszichológussal beszélgettem már és azt mondták, hogy okos vagyok, bár ez már tényleg nagyon beképzelten hangzik, de csak reális vagyok. Beismerem a jó és a rossz dolgokat is. Ha nem tetszik valakinek a személyiségem, akkor kíméljen meg a hülye beszólogatásaitól. Amíg nem ismersz, addig nem is kéne véleményt alkotni rólam. Ha támadnak, akkor nem fogom hagyni magam, azt hiszem minden normális ember ilyen, ha nem akkor bocs. -.-
Két dologgal szeretném mindenképpen kiegészíteni azt, amit írtam.
Az egyik, hogy a leselkedő nem valamilyen kritika volt a részemről. Mindenkiben van valamennyire egy olyan ember, aki leselkedik. Ha egyszer lesz alkalmad arra, hogy alaposan tanulj pszichológiát vagy kezedbe kerül ezzel foglalkozó szakkönyv, akkor erre számos példa van. Mármint arra, hogy az emberben ott lakik a leselkedő. Ennek egyik fokozata, hogy hegyezzük a fülünket, amikor mások titkairól van szó (persze lehet ebből sok is és amikor megtelünk vele, már taszít). Itt nem a "sztárhírekre" gondolok, mert az nem ilyen, hanem arra, amikor pl.: az ablakod alatt beszélget két ismerősöd és nem tudják, hogy hallod. Ha nem üres fecsegés megy, hanem valami személyes gondot beszélnek át, valószínűleg mindannyian figyelünk rá.
Másik dolog az internetes kommunikáció. A normál, személyes, szemtől-szembeni kommunikációban az ember nagyon sok olyan jelet küld a partnerének, ami kiegészíti amit mondani akar. Ezért van az, hogy valakivel személyesen beszélgetve aránylag kevés a félreértés. Interneten keresztül nem látod ezeket a nem szóbeli elemeket, csak a leírt szavakat látod. Ezért van az, hogy az internetes kommunikáció félreérthető, gyakran a puszta szavak támadásként hatnak, holott nincs ilyen szándék. Illetve az arcnélküliség lehetősége sokakból egy alpáribb stílust hoz elő. HA interneten kommunikálsz, akkor ezt amolyan szükséges rosszként kell elfogadni. Mármint az üzenetek ilyen jellegű elcsúszását és azt, hogy vannak olyan jellegű megjegyzések, melyek nem férnek meg a normális személyközi kommunikáció keretein belül. Ezt úgy fogd fel, hogy szükséges rossz, "engedd el", hagyd figyelmen kívül.
Bár 2 dolgot akartam írni, van harmadik is.
Én a kérdésedre válaszoltam a leírtak alapján. Kezdhettem volna azzal, hogy milyen bizonytalansági tényezők, milyen valószínűségek vannak, stb. de akkor még most is írnék. Ezért írtam lényegi választ, természetesen tévedhetek.
Amit mondani akartam annak a lényege az volt, hogy nem vagy gonosz. Másodlagosan: az, hogy "lelki szemetesláda" vagy (hangsúlyozottan pozitív értelemben), az még nem komoly pszichológia, mert amikor majd remélem eljutsz oda, hogy komolyan lesz alkalmad tanulni (úgy értem egyetemen), akkor egy sor olyan dolgot megismersz, amivel meg tudod majd szakmai szempontokból is ítélni a jelent. Ennek tömör summázata az, hogy a másik meghallgatása majd tanácsolása olyan távolságra van a komoly lélektantól, mint a népi orvosi bölcsességek a tudományos igényű orvoslástól. Tehát nem minden elemében hülyeség, de azért ennyivel nem orvosként nem működne az ember, hanem az első egyetemi vizsgán elbukna (mert kevés és hiányzik a tudományos igényű megalapozás).
A harmadik amit írni akartam, hogy a netes kommunikáció és a valódi személyközi kommunikáció jellege nagyon más. Amit az emberek egy ismeretlennel megtesznek a neten és a mód, ahogyan megteszik, nem működik a valóságban. Ezzel a kijelentésemmel inkább óvni akartalak a későbbiektől. A veszély az, hogy a most MSN mellett felnőtté váló fiatalok azt hiszik, hogy a valóságba át lehet ültetni a virtuális tapasztalatokat. Amikor pedig valóságos környezetben (munkahely, új közösségek vegyes életkorú emberekkel) bontogatják a szárnyaikat, akkor sok csalódást kell megélniük. Vannak megfigyelések melyek mutatják, hogy ezeknek ez az oka, mármint a netes kommunikációs jellemzőket gyakorolják egy olyan világban, ami nem jóindulatú (a netes sem az, de egyszerűen kitiltod, nem veszel tudomást róla és nincs - ez egy munkahelyen nem lehetséges). Vagyis amit írtam: ne az MSN/NET tapasztalataira építsd a nem virtuális közegbeli életed, mert nagy árat kellene érte fizetni.
Mindez jóindulattal lett leírva, nem kioktatólag, amolyan lány a lánynak, tippem szerint alig 10 éves korkülönbséggel. Ha élőben beszélnénk éreznéd, hogy nem ellenséges vagyok, de csak a szavaimból nehezen jön ez ki. Élőben látnád az egyéb kommunikációs jeleket, abból felismernéd :-)
Szerintem nem vagy rossz ember és szerintem tök jó hogy ilyen fiatalon segíteni akarsz az embereken
Lenne egy kérésem/kérdésem:
Nekem meg kéne változnom és van bennem pár dolog amit jó lenne elmondani valakinek.Én örülnék neki hogyha veled írhatnék és beszélhetnék.Ha megkérlek írnál velem is?
Privátban megírnád az msn címed?felvennélek szívesen :D
14/lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!