Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rossz ember vagyok - e szerint...

Rossz ember vagyok - e szerintetek, amiért ezt csinálom? (Lejjebb részletezem. )

Figyelt kérdés

Segítségetek kérném, mert azt szeretném megkérdezni, hogy rossz ember vagyok - e szerintetek, amiért ezt csinálom?

(Lejjebb részletezem.)

Érdekel a pszichológia, s bár nevetségesen fiatal vagyok, már most elég ügyes vagyok a szakmában, de nem vagyok hivatalosan is az. MSN - en sokszor beszélgetek emberekkel és mindig ráveszem arra őket, hogy megnyíljanak nekem és levessék az álarcukat. Ettől önző lennék? Hiszen így "megadják magukat", kiszolgáltatotabbak nekem, és mindig egyet értenek, bármit is mondok, mert úgy vannak vele, hogy nekem mindig igazam van. Szeretem, hogy mindenkit kedvemre formálhatok, élvezem a helyzetem, mert így megfelelően irányíthatom őket és baj nélkül kijövünk, de... De legbelül az a kisördög mindig megszólal, hogy milyen rossz ember vagyok, amiért ezt teszem velük és ilyenkor utálom magam. Mert mért kellene miattam megváltozniuk? Én nem mondhatom meg nekik, hogy milyennek kellene lenniük, még akkor sem, ha úgy lenne tényleg jó! Ilyenkor olyan gonosz vagyok... Nem? Mi a véleményetek? Tényleg rossz ember lennék? Sürgős, hosszú válaszokat kérnék tőletek! Előre is köszönöm.

*/L

2010. máj. 20. 15:51
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:

Engem is érdekel a pszichológia, de nem ez a fajta. Ez nagyon idegesítő.

Nincs azzal baj, ha meghallgatod őket, sok embert boldoggá tesz ha őszintén beszélgethet valakivel. De ne akardd megváltoztatni őket. Lehet, hogy megváltoznak, lehet, hogy a beszélgetéseid formázzák őket, de te ne akard ezt tudatosan csinálni. Ha így van azonnal hagyd abba.

Rossz ember semmiképp sem vagy legfejjebb önző.

Én annyiban "formázom" a barátaimat, hogy ha pl köcsög, akkor megjegyzem neki, h ez szemét dolog volt, kész. Nem mondom neki, hogy ezentúl legyen kedves és aranyos.. van aki ilyen, előbb utóbb maguktól rájönnek, és akkor majd maguktól változtnak.

2010. máj. 21. 21:47
 22/63 A kérdező kommentje:

Köszi a sok komolyságot, ezzel nem segítetek... -.-

Önző lehet, hogy vagyok, de nem tudom eldönteni.

Mondok egy példát:

egyik barátnőm állandóan csak veszekedni tud, és ha nem válaszolnak neki rögtön, vagy nem tetszik, amit írnak neki, akkor már rögtön mérges lesz és elborul az agya. Egy ilyen alkalommal én azt mondtam, hogy ezt fejezze be és végül együtt megoldottuk a problémát...

2010. máj. 22. 16:38
 23/63 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy simán csak túlzásba vitted az önanalízist... Később jobb lesz ez. Addig elég annyit szem előtt tartani, hogy az "ördögűzés" igazából egyemberes móka. Hívhatnak bárkit, ha az érintett nem hajlandó elszakadni a korábbi felállástól. Szeretnek úgy fogalmazni, hogy ők nem képesek, de akkor is hit kérdése a végén, és még ilyen egyszerű meglátásokra is csakis ők maguk hivatottak rádöbbenni a saját életükben :) Csökkentsd a szereped, valamilyen szinten ha kár a gőzért, akkor elég a kevesebb, ha szinte csak bátorítani kell, akkor meg még több is a kevesebb. És persze őrizd a könyveidet, sosem elég egyszer-kétszer átrágni őket :)
2010. máj. 23. 16:42
 24/63 anonim ***** válasza:

A 21:47es vagyok,

szerintem ha így érted a változtatást, akkor ez nem önzőség. Az jó dolog, ha jobbá teszed az embereket, megbeszéled velük a gondjaikat. Hagyd meg a személyiségüket, stílusukat, szokásaikat, dilijeiket. A rossz tulajdonságaikat, azokat megpiszkálhatod. =)

Felejtsd el, hogy rossz ember vagy. Sok sikert. =)

2010. máj. 23. 20:25
 25/63 A kérdező kommentje:

Sokféle kommenteket kapok, hála az égnek, kissé bővebbek a legelsőknél...

Szinte minden válaszolónak más a véleménye, ahogy észreveszem.

Köszi! :)

Csak azt nem tudom, hgoy most mit tegyek, úgyhogy várom még mindig a válaszokat. :)

2010. máj. 28. 03:23
 26/63 anonim ***** válasza:

Igen gonosz vagy.

De ezt a gonoszságot az életben be tudod váltani.

Én rendkívül jól manipulálok embereket, és kamatoztatom is.

2010. máj. 28. 06:17
 27/63 anonim ***** válasza:
27.47, 20.25 vok, már leírtam, hogy szerintem mit csinálj =)
2010. máj. 28. 08:06
 28/63 anonim ***** válasza:
81%

A pszichológia és amit teszel, nem ugyanaz.

Te beszélgetsz velük és a saját ismereteid alapján mondasz nekik valamit. Ha pontosak akarunk lenni, akkor eljátszod azt a szerepet, hogy te vagy a barátjuk, cserébe betekintést nyersz az intim világukba. Nekik jó, mert kibeszélik magukat, neked jó, mert eleget tesz a benned bujkáló leskelődő embernek és erősíti az énedet.

Ennek annyi köze van a pszichológiához, mint a népi gyógymódoknak az orvostudományokhoz (tehát elég nagy távolság van, erre gondolok).

Ez így nem veszélyes, mert a helyzet amit leírsz egy kölcsönös haszon / kölcsönös kihasználás.

Akkor veszélyes, ha ez alapján majd azt gondolod, hogy ez a kommunikáció természetes módja. Veszélyes, ha azt gondolod, hogy a pszichológia, a lélektan tudománya csak ennyi és mondjuk később (mert írtad, hogy fiatal vagy) nem képzed magad.

A lélek egy összetett dolog, olyan rendszere van, mint a szervezetnek. Ahogy a szervezetben eszméletlen sok molekula szerveződik sejtté, szövetté, szervvé és szervrendszerré, a lélek is ilyen. Ha belenyúlsz ebbe a komplex valamibe a lélek szerkezetének ismerete, a főbb elképzelések ismerete és a lélektan által múltban elkövetett hibák ismerete nélkül, akkor hatalmas károkat tudsz okozni.

A kérdésedre válaszolva: nem vagy gonosz. Amit csinálsz sok szempontból érthető. Ha komolyan ilyennel akarsz foglalkozni, akkor viszont amikor majd oda kerül a sor, tanulj, képezd magad.

A veszély abban van még (rád nézve és az MSN-es beszélgetőtársaidra nézve), hogy ezt tekinted a normál kommunikációs szokásnak. Ha felnőtt leszel, akkor iszonyú sok kár érhet e miatt. Legyenek valós életbeli kommunikációs felületeid, ami nem ragad meg a virtualitásban. A virtuális világon kívüli valódi emberek, valódi kapcsolatok máshogy működnek.

Mivel lány vagyok és te is, még le merem írni neked, hogy az, mely szerint a "végén igazat adnak", nagyon félrevezető. Kibeszélték a gondjaik, valaki meghallgatta. Az, hogy igazat adnak neked, csak amolyan fizetés feléd. Azért, hogy neked is jó legyen. Alapvetően ők használnak ki téged. Ahhoz hasonló a helyzet, amikor a fiúk azt mondták nekem, hogy "olyan értelmes kisugárzásom van" meg hasonló, amit ha átkódolok, akkor pontosan tudom, hogy nem az értelemről és nem a személyem pozitív jellemzői együtteséről van szó. Csupán annyit jelent az idézett mondat, hogy "szívesen megdöntenélek, mert ki vagyok éhezve, de mindegy már kit, csak valaki legyen már". Hasonló az MSN-es helyzet amit leírsz, csak nem szexről szól, hanem lelki igények kölcsönös kielégítéséről (egyik fél hiúságát legyezgeti, másik meg kibeszélheti a gondjait).

2010. máj. 28. 08:55
 29/63 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem te MSN-en fogod megváltani a világot. És biztos tényleg k.rva ügyes lehetsz a szakmában :D

NEvetnem kell.

A pszichológusok előtt ugyan megnyílik az ember, de k.rvára nem akarják az embert megváltoztatni, éppen inkább azt akarják, hogy hogyan fogadd el magad, ahogy vagy, és esetleges segítséget tudnak nyújtani.

Rólad pedig véleményt sem érdemes mondani.

2010. máj. 28. 10:57
 30/63 anonim ***** válasza:
75%

A "véleményt sem érdemes mondani" az azt jelenti hogy nem tudsz ide mit írni? xD Ne válaszolj, költői kérdés volt.

Az utolsó elötti viszont nagyon ügyesen és érthetően összefoglalta a dolgot. Kinézném belöle, hogy talán ez, a szakmája, vagy közel jár hozzá.

Hozzátenném az én véleményemet is:

Szerintem abszolút nem baj, én is ezt csinálom (nem csak msn-en), mert engem is érdekel a szakma, sőt, már tudom, hogy az orvosira akarok majd járni, csak annyi különbséggel, hogy én meg fiú vagyok :)

Akikkel beszélsz, egy idő után megláthatod bennük, hogy érdekesek-e a számodra vagy sem. NEkem sok "érdekes" emberem van, és nagyrészt a barátaim lettek, és igazi barátom.

Egyébként nem vagy gonosz, mert ennyi erővel az aki meghallgat szintén gonosz, mert egyet ért, és ha néhány ész érvvel ért egyet akkor attól még nem gonosz ő sem ahogy te sem. (vagy nem ért egyet, de bólogat. De akkor miért nem mondja meg, miért hazudik? az nem gonoszság?)

Egyébként a kérdésed azt mutatja, hogy van lelkiismereted, csak bizonytalan.

Tanácsot pedig csak olyan embernek lehet adni, aki kér is. HA nem kér semmilyen módon és te mégis adsz, azt kotnyeleskedésnek hívják. Talán ettől van lelkiismeret furdalásod? :)

Szívesen beszélgetnék veled, msn-en.

Ha te úgy gondolod akkor írj privit!

2010. máj. 28. 11:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!