Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek létezik objektív...

Szerintetek létezik objektív igazság? (valóság? )

Figyelt kérdés
2016. okt. 10. 18:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 A kérdező kommentje:

" Amikor én azt mondom hogy a te istened, akkor tudom jól hogy ugyanarról van szó amit az advaiták önvalónak hívnak vagy a krisnások krisnának, a hinduk brahmannak, vagy a muzulmánok Allahnak (igen, a koránt is olvastam) vagy a budhisták abszolútumnak, csak azért mondom így mert tudom azt hogy neked "meggyőződésed" hogy az összes többi téved. "

ebből is látszik, h nem tanulmányoztad ezeket a vallásokat. különben tudnád, h semmi közük egymáshoz. más a céljuk, más az eszközrendszerük, más az "istenük", más a mentalitásuk.

a vallások szöges és kibékíthetetlen ellentétben állnak egymással.

ez még egy felületes szemlélőnek is azonnal feltűnik.

2016. dec. 7. 08:16
 62/71 anonim ***** válasza:

Az, hogy hülyeség.

2016. dec. 12. 16:28
 63/71 anonim ***** válasza:

Minden objektívnek vélt igazság feltételhez kötött. A Fent említett 1+1=2 kifejezésnek példa képpen semmi értelme a kettes számrendszerben, mert a 2 nincs értelmezve. 1+1=10

Az objektív igazság megközelíthető részigazságok bevezetésével, amelyek többszöri megfigyelés és tanulmányozás után valamiféle rendszert mutatnak (azaz igazolják önmagukat). Kivételek mindig lesznek.

Ezt lehet venni természettudományi, szociális vagy jogi értelemben is (vagy egyéb értelemben).

2016. dec. 25. 13:26
 64/71 A kérdező kommentje:

"Minden objektívnek vélt igazság feltételhez kötött. A Fent említett 1+1=2 kifejezésnek példa képpen semmi értelme a kettes számrendszerben, mert a 2 nincs értelmezve. 1+1=10 "

egy kavics meg egy kavics az mennyi?

2016. dec. 25. 17:50
 65/71 anonim ***** válasza:
Mindenképpen kettő. Az értéke nem változik, csak az írásmódja. Úgyhogy hülyeség, hogy a kettes számrendszerben nincs értelmezve a 2, értelmezve van, csak nem úgy írják mint a tízes számrendszerben.
2016. dec. 25. 18:35
 66/71 anonim ***** válasza:
A kettes számrendszerben EGY kavics meg EGY kavics az EGYNULLA kavics. Egy digitális rendszer így működik.
2016. dec. 25. 19:08
 67/71 anonim válasza:
Ha csak az az objektív valóság ami mérhető és tapintható, akkora gondolatok nem pl. nem léteznek?
2017. júl. 12. 16:42
 68/71 anonim válasza:

Elnézést, elírtam.

Ha csak az tekinthetp objektív létezőnek ami mérhető és tapintható, akkor a gondolatok pl. nem léteznek?

2017. júl. 12. 16:44
 69/71 A kérdező kommentje:
a gondolatok szubjektív valóságok.
2017. júl. 12. 18:01
 70/71 anonim válasza:
Hallott itt valaki a szolipszizmusról?
2017. júl. 13. 09:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!