Szerintetek létezik objektív igazság? (valóság? )
a buddhizmus az összes "ágával" egy az egyben elutasítandó.
miért?
mert az önmegváltást propagálja.
"nálam nélkül semmit nem tehettek" - mondja Jézus.
ahelyett h kérnéd az egy igaz élő Istentől a bűneid bocsánatát, a kegyelmet, mindenféle okkult, sátáni, vagy emberi kitalációs praktikákhoz folyamodsz.
ezért hamis minden vallás, mert mind az önmegváltást hirdeti, csak a mód más.
mit mondanak a vallások? (az összes)
tedd ezt-azt vagy amazt és eléred a célod (nirvánát, szatorit, mennyet, feloldódást az univerzumban, a szamszárából való kimenekedést, megvilágosodást stb....) ergó emberei erőre, akaratra cselekedetre buzdít és azt hirdeti.
ezért bukta minden vallás.
az embernek KEGYELEMRE, bűnei bocsánatára, Istennel (a Biblia Istene!) való megbékélésre van szüksége. A Vele való kapcsolatra, szeretet közösségre. Erre lettük teremtve.
és Ő keres Téged, Te tehetetlen vagy, a hamis vallások ezt akarják elfedni előled, a gőgödre és büszkeségre hajtanak.
egy burmai buddhista szerzetes tanúságtétele szerint 1 súlyos betegségben meghalt, és látta a pokol lángjaiban vergődő buddhista nagymestereket. akkor jött rá h a buddhizmus mindvégig hazudott az embereknek. Isten kegyelméből visszatért, és hirdetni kezdte a megtérést. (keresztény hitre)
félreértesz.
a katolicizmus vallás. és ugye hamis út.
a vallás: emberi (vagy sátáni) kitaláció 1 felsőbbrendű cél élérésének érdekében. cselekedetprogram.
a hit (az igaz hit) : Isten megoldásának elfogadása. ez a kegyelem elfogadása
másképp:
a vallásos: Istenhez akar menni, és xy cselekedetet hajt ehhez végre, ami(k) reményei szerint célt érnek
a hÍvő: elfogadta, megértette h Isten aki közelít az emberhez és nem fordÍtva.
ezért hamis az összes vallás, mert az ember megváltásra szorul, hisz tehetetlen lény.
én hívő vagyok, nem vallásos !
MrStrafacci, elolvastam amiket írtál, és gondolkodtam, és rájöttem mi az, ami miatt mi két külön utat választottunk.
Egyrészt tudnod kell rólam azt, hogy nem értek egyet az "az a ti istenetek, ez meg a mi istenünk" hozzáállással. Nem. Egy Isten van. Én ebben hiszek. És egyáltalán nem gondolom azt, hogy más vallások a jó úton haladnak. Nem mindegyik vallásnak ugyan az a célja, és nem is ugyan úgy akarják elérni őket. De ettől függetlenül nem igaz az, hogy egy más vallású nemzetre egy másik isten vigyáz, és hogy arra a nemzetre más erkölcsi dolgok vonatkoznának. Egyetlen Isten van, és ugyan az az én Istenem, mint egy kínaié vagy egy eszkimóé. Épp ezért el fogadnom, de nem értek egyet más vallásokkal. És bár örülök neki, amennyiben az adott vallás lelki nyugalmat és szelídséget tanít az embereknek (mert jobb mintha egymást gyilkolnák), de magával a ténnyel nem értek egyet, hogy nem hisznek Istenben, és hogy olyan világnézetük van, amiről tudom, hogy téves.
"Kezdetnek figyeld csak meg az érzéseidet! Amikor támadják a véleményed, a gyomor környékén van egyfajta összehúzódás, olyan enyhe gyomorgörcs, amit követ a védekezési kényszer. Persze most jöhet az a tipikus védekezési mechanizmus, hogy te is a nézőpontodat véded, ez is szubjektív stb."
Nos, nálam ilyen nem áll fent. Én mindig kíváncsian hallgatom meg más véleményét, kíváncsian olvasom el, amit más írt, és közben véleményt alkotok, hogy "ezzel egyetértek, ezzel meg nem". Persze a véleményalkotás ennél sokrétűbb. De biztos nincs gyomorgörcsöm azért, mert támadják a véleményem. Ez mondjuk attól is függ, hogy ki mit próbál megcáfolni. beláthatod, hogy ha egy gyilkos megcáfolja azt, hogy megölte XY gyerekét, akkor igen csak gyomorgörcse van a szülőknek, hogy miért nemül még rács mögött ez a gyerekgyilkos. Én is így lennék, ha olyan dolgot hazudtolnának meg, amiből nekem károm származna, és természetesen hogyha még igazam is van. Ez egy természetes mechanizmus, sőt, egy jó embernek kötelessége megvédenie a jót, kiállnia a jóért, mert bűnösök közt cinkos aki hallgat. Ezt ne feledd. És aki csak szarik az egészbe, az egyszerűen leszarja azt is, ami körülötte folyik. Egy hívő embernek kötelessége kiállnia a jóért, és kötelessége igazat mondania. Én is így állok hozzá. Hogyha ez a testfelépítésünk miatt a gyomor összehúzódásával jár, akkor járjon. Ez egy természetes (védekezés, vagy akármilyen) mechanizmus, ahogy a betegségek elleni védekezése is a szervezetnek, és senki sem fogja csak azért leállítani az immunrendszerét, hogy aztán ne bántsa szegény baktériumokat. Én hiszem, hogy az emberi elme akkor a legtisztább, hogyha képes a nehéz körülmények között itt logikusan gondolkodni, és képes rendes, jószívű maradni, akármi is történjék. És nem pedig akkor, ha becsukott szemmel lebegő tárgyakat lát megváltozott körvonallal, és olyan dolgokat tud meg, amit persze elmondani nem fog senkinek. Attól nem világosodik meg senki, hogy gondolatban egy olyan helyre kerül, ami nem hasonlít a földi, vagy materiális világra. Egy ember akkor mondhatja el magáról, hogy megvilágosodott, hogyha képes minden egyes lelkileg megterhelő körülmény között igazságosan és jószívűen cselekedni. NA ekkor tényleg egy olyan szinten van, amit sok ember soha nem fog elérni sajnos. És ez a megvilágosodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!