Szerintetek létezik objektív igazság? (valóság? )
"A mi valóságunkból viszont nem ébredünk fel, így nincs viszonyítási alapunk."
De van! éppen az, hogy nem ébredünk fel! Egy illúzióból fel lehet ébredni. A valóságból éppen azért nem, mert a valóság. Hogy akarsz felébredni, ha már fel vagy ébredve. Minél tisztább az ember elméje, minél tisztább a gondolkodása és az éntudata, annál jobban átlátja, hogy ez a valóság! Egy bódult állapotban lévő ember valószínű elgondolkodhat ilyesmiken, hogy vajon ez a valóság-e.
"Hogy ki tartja fenn és miért, meg, hogy egyáltalán hogyan merül fel, nos ugyanezeket a kérdéseket az objektív valóságról is meg lehetne kérdezni, HA létezik."
De hát létezik! ha nem létezne objektív valóság, akkor nem tudnánk hol "álmodni az illúzión" erről a világról. Tehát ha ez illúzió, akkor fel is lehet ébredni, és akkor megtapasztaljuk az objektív valóságot! És mivel felébredni a valóságból nem lehet, ezért nyilván valóan ez az objektív valóság.
Én nem azt mondom, hogy nem létezik, hanem, hogy nem tudhatjuk biztosra."
"Egyetlen valóság van, és ezt valóban megpillanthatod ha kellőképpen megtisztítod az elmédet."
És ezt hogy lehet elérni?
Ez a te véleményed és jogod van hozzá, de nem várhatod el hogy mindenki ezen az állásponton legyen. Vagy próbáld ki, gyakorolj pár évig és utána gondold végig még egyszer. Mert ezzel a hozzáállással csak elvágod magad a lehetőségétől, annak hogy felismerd azt, amiről a kérdést feltetted. Vagy keresgélhetsz válaszokat a korlátolt elmén belül életed végéig. Én egyébként nem írok véleményt a szilvalekvárról ha még nem kóstoltam.
Ha véletlenül megsértettelek ne haragudj, nem állt szándékomban, vitázni meg főleg semmi értelmét nem látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!