Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek létezik objektív...

Szerintetek létezik objektív igazság? (valóság? )

Figyelt kérdés
2016. okt. 10. 18:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:

"A mi valóságunkból viszont nem ébredünk fel, így nincs viszonyítási alapunk."

De van! éppen az, hogy nem ébredünk fel! Egy illúzióból fel lehet ébredni. A valóságból éppen azért nem, mert a valóság. Hogy akarsz felébredni, ha már fel vagy ébredve. Minél tisztább az ember elméje, minél tisztább a gondolkodása és az éntudata, annál jobban átlátja, hogy ez a valóság! Egy bódult állapotban lévő ember valószínű elgondolkodhat ilyesmiken, hogy vajon ez a valóság-e.

2016. okt. 12. 17:33
 22/71 anonim ***** válasza:

"Hogy ki tartja fenn és miért, meg, hogy egyáltalán hogyan merül fel, nos ugyanezeket a kérdéseket az objektív valóságról is meg lehetne kérdezni, HA létezik."

De hát létezik! ha nem létezne objektív valóság, akkor nem tudnánk hol "álmodni az illúzión" erről a világról. Tehát ha ez illúzió, akkor fel is lehet ébredni, és akkor megtapasztaljuk az objektív valóságot! És mivel felébredni a valóságból nem lehet, ezért nyilván valóan ez az objektív valóság.

Én nem azt mondom, hogy nem létezik, hanem, hogy nem tudhatjuk biztosra."

2016. okt. 12. 17:36
 23/71 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a halálunk lesz a felébredés. Ha egy ember az egész életét átaludja, nem egy illúzióban él? Az illúzió annyit jelent, hogy nem valós, semmi többet, attól még az tűnhet nekünk nagyon élethűnek, tarthat nagyon hosszan és lehet olyan is, hogy nem ismerünk nála éberebb, "külsőbb" állapotot. Ezek nem mondanak ellent egy illúziónak elméletben. Ennyi, kezdem azt érezni, hogy ördögi köröket futunk, úgyhogy részemről lassan idelye abbahagyni ezt a vitát :D köszöntem!
2016. okt. 12. 18:18
 24/71 A kérdező kommentje:
21-es jól látod.
2016. okt. 12. 19:30
 25/71 anonim ***** válasza:
Egyetlen valóság van, és ezt valóban megpillanthatod ha kellőképpen megtisztítod az elmédet. Viszont akkor eltűnik az objektum és a szubjektum, a tapasztaló és a tapasztalat, a tudás és annak tudója. Ebben csak az üresség és abban megjelenő, eltűnő formák léteznek mint egy hatalmas egész. Mi a formákkal azonosulunk és egyéb formákat tekintünk a valóságunknak, amik egy időben léteznek. Viszont minden forma mulandó. Ha egy objektív valóságot szeretnél, azt hogy választod ki a végtelen lehetőségek közül? Most ebben a pillanatban vagy pedig ebben? Ennyi idő alatt milliónyi apró szemmel látható és nem látható változás történt. Na és a kedvencem: Ki vagy te? A tested? Az érzékeid által szerzett tapasztalatok lenyomatai a tudatban? A felhalmozott tudattartalom? A gondolataid összessége? Az intellektuális képességeid? Nem, ezek mind változásnak és elmúlásnak alávetett dolgok, azonosulhatsz velük, ragaszkodhatsz hozzájuk, ragaszkodhatsz a többi mulandó dologhoz is amit ezeken keresztül megtapasztalsz. De te a tapasztaló vagy, a tiszta tudatosság. Ezt meg lehet érteni intellektuálisan, vitába is lehet szállni vele mindenféle nézőpontokhoz ragaszkodva, lehet pörgetni rajta az elmét egy teljes életen keresztül. Vagy leülhetsz és gyakorolhatod, hogyan lehet elfordulni a tapasztalások tárgyaitól, a figyelmet nem a mulandó formákra, hanem az állandó ürességre irányítani és ott megismerni valódi önmagadat.
2016. dec. 2. 11:52
 26/71 anonim ***** válasza:

"Egyetlen valóság van, és ezt valóban megpillanthatod ha kellőképpen megtisztítod az elmédet."

És ezt hogy lehet elérni?

2016. dec. 2. 12:03
 27/71 A kérdező kommentje:
a 25. hsz ezoterikus hablatyot adott elő. keleti (és hamis) miszticizmust.
2016. dec. 2. 13:05
 28/71 anonim ***** válasza:

Ez a te véleményed és jogod van hozzá, de nem várhatod el hogy mindenki ezen az állásponton legyen. Vagy próbáld ki, gyakorolj pár évig és utána gondold végig még egyszer. Mert ezzel a hozzáállással csak elvágod magad a lehetőségétől, annak hogy felismerd azt, amiről a kérdést feltetted. Vagy keresgélhetsz válaszokat a korlátolt elmén belül életed végéig. Én egyébként nem írok véleményt a szilvalekvárról ha még nem kóstoltam.

Ha véletlenül megsértettelek ne haragudj, nem állt szándékomban, vitázni meg főleg semmi értelmét nem látom.

2016. dec. 2. 20:04
 29/71 A kérdező kommentje:
előző, ha az ezoterikus megközelítésre célzol, akkor hagyjuk. az 1 badarság. mese felnőtteknek.
2016. dec. 2. 22:11
 30/71 anonim ***** válasza:
MrStrafacci, köszönöm a privát üzeneted, de én igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy röviden 1-2 mondatban mond el, hogyan érted el te magad (én nem szeretném kipróbálni), milyen dolgokat csináltál és mennyiszer. Pl.: naponta 2-3-szor meditáltam, de minden második nap jógáztam is... stb. ez most egy példa volt, de ennél komolyabb válasz ezzel kapcsolatban nem várok el tőled. Illetve arra is kíváncsi vagyok, hogy mit láttál, mit tapasztaltál. És mik azok az információk, amiket megtudtál megvilágosodás közben. Persze, jobb átélni, de úgy gondolom, hogy szebb lenne a világ, hogyha a megvilágosult emberek 15 másodperc alatt elpötyögnék saját megvilágosult gondolataikat, minthogy elvárják, hogy mások is érjék el azt a szintet akár évek alatt. Sok a stressz, így biztos nem fogom tudni elérni ezt, de én megkérlek, hogy te magad a saját megvilágosult gondolataid közül ossz meg velünk néhányat, és hogyha nagyon mély, szokatlan, és igaz gondolatok, akkor hinni is fogok neked. Esküszöm. Kérlek ne hagyj itt szekptikusként. Ha nem látok egy-két példát, hogy ki milyen gondolatokkal gazdagodott, akkor nekem sem lesz kedvem így belevágni a dologba. De ha megosztod egy-két megvilágosult élményed, gondolatod, vagy akár magát a teljes igazságot, akkor én is kíváncsi leszek rá, még akkor is ha már tudom mit is tudnék meg. Ilyen az emberi természet. De egyet tudok. Ha ez után a szöveg után te kijelented hogy én "nem vagyok rá kész", meg "nem érdemlem meg" az információt, akkor biztos, hogy nem világosodtál meg...
2016. dec. 3. 00:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!