Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi van velem? Kérlek olvassáto...

Mi van velem? Kérlek olvassátok végig.

Figyelt kérdés

Utálok élni. Állandóan ingadozik a hangulatom, van olyan, hogy faszagyereknek érzem magam egy jó film után (tudom, gyerekes) máskor meg itthon vagyok egész nap (ez a jellemző) és a végén már sírok. Fiú létemre. A barátaim nem nagyon keresnek, de nem is hibáztatom őket mert... egyszerűen nem tom, hogy hogyan viszonyuljak az emberekhez. Szóval, amikor egy barátommal dumálok, gyakran elgondolkozom, hogy ő miért is a barátom, ugyanis nem vagyok őszinte. Ez az igazság. Nem merem elmondani, hogy állandóan itthon ücsörgök, hogy fogalmam sincs, mit kezdjek magammal, hogy k*rvára egyedül érzem magam, hogy pszichológushoz járok. Nem merem elmondani senkinek. Azért mert ezt lúzerségnek tartom, szerintem az is. Az ember ilyenkorra már fel kéne, h találja magát... nézzetek körül, én pl mindenki akit ismerek azt látom, hogy bulizik, és csomó barátja van. A suliban meg adom a nagy arcot... nem tudom, mennyire átlátszó, de ha mást nem is, engem iszonyatosan lefáraszt megjátszani magam. Nem bírok egyszerűen önmagam lenni. Ráadásul mindenki el is kerül, mert senki nem szereti az ilyen hamis légkörű embert. Elmennék én bulizni, mert hiányzik az életemből, és van rá vágyam... de ha meg odáig jutok, akkor hülyén érzem magam. Rámtör egy érzés, hogy mit keresek ott. Én mindig is amolyan "komoly" gyerek voltam, állandóan olvastam, soha nem voltam benne semmilyen hülyeségben, mindig kimaradtam minden buliból... de most úgy érzem, nem bírom ezt tovább. Hogy úgy fogok felnőtté válni, hogy semmit nem csináltam. Mikor fogom ezt bepótolni? 50 évesen??? Ugyan már... ezek hozzá kéne hogy tartozzanak a gyerekkorhoz! Ha most nem élem ki magam, abból valszeg megint egy rakat problémám lesz. Szeretnék én is vagány lenni és laza... régebben mindig elkerültem minden ilyet, lenéztem az ilyen embereket, de most már valahogy nem... most már én is ilyen akarok lenni. Nem is tudom, akarok-e még különc lenni... mindig is különc voltam, és büszke is voltam rá, egészen addig, míg rá nem jöttem, hogy nincs senkim gyakorlatilag. És félre ne értsetek, nem azért mondom, de tényleg nagyon intelligens vagyok. Csak pl az a baj, hogy sportokban meg tök béna. És ha csapatjáték van, mindenki rajtam röhög.

Nem tudom, mit tehetnék, mindenhol zsákutcába jutok. Eddig mindig érdekelt valami, mindig volt hobbim. Most nem érzek mást, csak ürességet. Nem hiszek magamban. És mondom, az a gáz, hogy valamilyen társaságra vágyom, viszont félek kimutatni a való énemet. Mert a való énem egy beszari kis senki, aki mindentől fél. Csajom természetesen nem volt. Őszintén szólva ezzel is úgy vagyok, mint a bulizással. Valahogy nem tudnék mit kezdeni vele... pontosabban úgy érzem, hogy akkor mindenki rajtam röhögne, ha látnák az emberek, hogy csajom van, nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Pedig vágyom rá nagyon, és sztem elég fejlett vagyok érzelmileg.

Tudom, hogy nagy baromságnak tűnik ez az egész, amit írtam, visszaolvasva olyan, mintha egy 5 éves gyerek írta volna... de így tudom kifejezni magam. Kérlek segítsetek, szeretném, ha minél többen reagálnának rá! Gyakran már az öngyilkosságon gondolkozom, pedig az agyam tudja, h nem kéne, de úgy érzem, nincs kiút... Nincsenek barátaim, pszichológus nem segít, magamat felvállalni nem bírom, felmutatni a stréberkedésen kívül semmit nem tudok és képtelen vagyok teljesíteni a magammal szemben támasztott elvárásaimat. Így mi értelme élni? Élőhalottként, aki állandóan otthon ül?

Remélem nem voltam fárasztó, előre is köszönöm a segítségeteket.

17/f

2010. márc. 3. 21:05
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Írjatok még! Mindenkinek érdekel a véleménye!!!!
2010. márc. 9. 20:16
 22/37 anonim válasza:

Nézd végig a "Dexter" c. sorozatot (4x12 rész). Én is teljesen olyan vagyok, mint te, és ez a sorozat segített nekem elfogadni azt, aki vagyok.

Abszolút komolyan mondom.

2010. márc. 9. 20:33
 23/37 anonim ***** válasza:

Ha van egy kis szabadidőd, nézd meg A Titok című filmet, hidd el hogy nagyon sok önbizalmat ad, még ha orbitális baromságnak is tűnik :) Belinkelem, ha esetleg lusta lennél kikeresni :)

Ártani nem árthat :)

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. márc. 9. 21:42
 24/37 anonim ***** válasza:
Egyébként a sport-lazulás tényleg nagyon sokat segít, én pl mikor elkezdtem edzeni néhány jónapja, 6 nyamvadt fekvőtámaszt tudtam csak megcsinálni (olyat hogy a mellkasom is érje a földet :) ) most pedig már meg tudok 30at is, ami 5x-ös teljesítmény. Bár nem tűnik túl soknak de én örülök neki, + ne nézd le magad annyira. Gondolom ha tesin foci van nem is akarsz beszállni mert úgysem passzolnak stb. Ezen is változtass ha van ilyen, próbálj meg aktívan részt venni a tevékenységekben! Én is mindig sportolok a haverokkal pedig elég botlábú vagyok, viszont ezért nem néznek le, sőt mindig mondják ha valami kiemelkedőt nyújtottam. Ez is nagyon jól esik, plusz sok önbizalmat ad. A Titkos válaszoló voltam, előzőleg ezt elfelejtettem leírni :D
2010. márc. 9. 21:50
 25/37 anonim ***** válasza:

Pedig ezen csak erőszakkal tudsz változtatni. Erőszakold meg magad, és vesd bele magad az életbe. Járj el, ismerj meg embereket, járj felolvasó estre, művészklubokba, koncertekre, találkozókra, kulturális programokra. Vedd fel a kapcsolatot vadidegen emberekkel neten keresztül, és erőszakold meg magad. Vágysz a változásra, de félsz. Le kell küzdened a félelmet. És a lustaságot is. Csak akkor fog tudni változni a helyzet, ha ráerőszakolod magadra a változást. Érted?

Lehet, hogy az elején furcsa lesz, de megszokható.

Csak nem akarod remeteként leélni az életed!

2010. márc. 9. 21:57
 26/37 anonim ***** válasza:

Ja, és sportolni... elmész egyedül egyszer-kétszer, aztán megismered az ottani srácokat, és lesznek új barátaid, akikkel valami összeköt. :)

Valahol el kell kezdeni.

Tudod, röhejes, de nekem a szakdolgozatommal volt így.

Előre féltem a végétől, pedig még bele se kezdtem. Aztán ahogy megírtam az első sort, folytak ki belőlem az oldalak. Érted?

Csak elkezdeni nehéz, aztán minden megy magától. :)

2010. márc. 9. 22:03
 27/37 anonim válasza:
Belenéztem ebbe e Titokba. Baromság. Egy normális, földhöz ragadt ember nem hisz ilyen csodákban. Humbug.
2010. márc. 9. 22:43
 28/37 anonim ***** válasza:
A Titokkal az a gáz, hogy nem is keres magyarázatot, elég neki a hullámzó levegő mint "érv". Van igazságmagva, és tényleg picikét szaporodnak is a "kellemes véletlenek", ha jófelé (nem öncélúan) szeretnél ténykedni, ahogy maguk a kellemes dolgok is látszólag gyakrabban és erősebben tűnnek fel, ha épp nekik szentelsz figyelmet a szirszar gondjaid nagyra fújása helyett... :) Szóval tényeken alapuló idióta vallás, ami keresztény szemmel fekete mágia, mert igencsak hackelni igyekszik a dolgok normális menetét :)
2010. márc. 10. 14:00
 29/37 A kérdező kommentje:

Hú, látom termelődnek a válaszok

Nos:

Sportolni most járok, csak alapvetően az a bajom, h máshova ezen kívül nem. De majd megoldom.

A fekvőkkel, egyebekkel nincs bajom, igaz kicsi a súlyom (60 kg), de mindig is jól tudtam kezelni, 50-et simán kinyomok, magamhoz képest elég izmos vagyok.

Foci: hát tényleg nem szeretem, de! Van egy pár ember, aki be se áll, de én nem ilyen vagyok. Lehet, hogy csak leégetem magam, de akkor is próbálkozok, és ha olyan helyzetben vok, akkor egy-két gól is összejön...

Ami a titkot illeti, ismerem, hamarabb is tudtam róla, mint hogy elterjedt, szüleim foglalkoznak ilyenekkel.

"Belenéztem ebbe e Titokba. Baromság. Egy normális, földhöz ragadt ember nem hisz ilyen csodákban. Humbug."

Hát, ami azt illeti, egy földhözragadt ember tényleg nem hisz az ilyen "csodákban", de én ezzel nem dicsekednék. Mindegy, te dolgod...

A "normális" fogalmát meg határozd már meg nekem, légy szíves! Ki a normális? MI a normális? Amit sokan elfogadnak? Mert szerintem nem volt normális, hogy a középkori emberek szerint a Föld lapos volt...

2010. márc. 10. 15:48
 30/37 anonim válasza:

Azt akartam azzal mondani, hogy istenben sem szabad hinni, butaság. Meg a hasonló misztikusnak tűnő dolgokban sem.

De mondtam, nézd meg a Dexter c. sorozatot! Tökéletes útmutató, hogy hogyan kezeld a belső, rejtett énedet.

2010. márc. 10. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!