Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi van velem? Kérlek olvassáto...

Mi van velem? Kérlek olvassátok végig.

Figyelt kérdés

Utálok élni. Állandóan ingadozik a hangulatom, van olyan, hogy faszagyereknek érzem magam egy jó film után (tudom, gyerekes) máskor meg itthon vagyok egész nap (ez a jellemző) és a végén már sírok. Fiú létemre. A barátaim nem nagyon keresnek, de nem is hibáztatom őket mert... egyszerűen nem tom, hogy hogyan viszonyuljak az emberekhez. Szóval, amikor egy barátommal dumálok, gyakran elgondolkozom, hogy ő miért is a barátom, ugyanis nem vagyok őszinte. Ez az igazság. Nem merem elmondani, hogy állandóan itthon ücsörgök, hogy fogalmam sincs, mit kezdjek magammal, hogy k*rvára egyedül érzem magam, hogy pszichológushoz járok. Nem merem elmondani senkinek. Azért mert ezt lúzerségnek tartom, szerintem az is. Az ember ilyenkorra már fel kéne, h találja magát... nézzetek körül, én pl mindenki akit ismerek azt látom, hogy bulizik, és csomó barátja van. A suliban meg adom a nagy arcot... nem tudom, mennyire átlátszó, de ha mást nem is, engem iszonyatosan lefáraszt megjátszani magam. Nem bírok egyszerűen önmagam lenni. Ráadásul mindenki el is kerül, mert senki nem szereti az ilyen hamis légkörű embert. Elmennék én bulizni, mert hiányzik az életemből, és van rá vágyam... de ha meg odáig jutok, akkor hülyén érzem magam. Rámtör egy érzés, hogy mit keresek ott. Én mindig is amolyan "komoly" gyerek voltam, állandóan olvastam, soha nem voltam benne semmilyen hülyeségben, mindig kimaradtam minden buliból... de most úgy érzem, nem bírom ezt tovább. Hogy úgy fogok felnőtté válni, hogy semmit nem csináltam. Mikor fogom ezt bepótolni? 50 évesen??? Ugyan már... ezek hozzá kéne hogy tartozzanak a gyerekkorhoz! Ha most nem élem ki magam, abból valszeg megint egy rakat problémám lesz. Szeretnék én is vagány lenni és laza... régebben mindig elkerültem minden ilyet, lenéztem az ilyen embereket, de most már valahogy nem... most már én is ilyen akarok lenni. Nem is tudom, akarok-e még különc lenni... mindig is különc voltam, és büszke is voltam rá, egészen addig, míg rá nem jöttem, hogy nincs senkim gyakorlatilag. És félre ne értsetek, nem azért mondom, de tényleg nagyon intelligens vagyok. Csak pl az a baj, hogy sportokban meg tök béna. És ha csapatjáték van, mindenki rajtam röhög.

Nem tudom, mit tehetnék, mindenhol zsákutcába jutok. Eddig mindig érdekelt valami, mindig volt hobbim. Most nem érzek mást, csak ürességet. Nem hiszek magamban. És mondom, az a gáz, hogy valamilyen társaságra vágyom, viszont félek kimutatni a való énemet. Mert a való énem egy beszari kis senki, aki mindentől fél. Csajom természetesen nem volt. Őszintén szólva ezzel is úgy vagyok, mint a bulizással. Valahogy nem tudnék mit kezdeni vele... pontosabban úgy érzem, hogy akkor mindenki rajtam röhögne, ha látnák az emberek, hogy csajom van, nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Pedig vágyom rá nagyon, és sztem elég fejlett vagyok érzelmileg.

Tudom, hogy nagy baromságnak tűnik ez az egész, amit írtam, visszaolvasva olyan, mintha egy 5 éves gyerek írta volna... de így tudom kifejezni magam. Kérlek segítsetek, szeretném, ha minél többen reagálnának rá! Gyakran már az öngyilkosságon gondolkozom, pedig az agyam tudja, h nem kéne, de úgy érzem, nincs kiút... Nincsenek barátaim, pszichológus nem segít, magamat felvállalni nem bírom, felmutatni a stréberkedésen kívül semmit nem tudok és képtelen vagyok teljesíteni a magammal szemben támasztott elvárásaimat. Így mi értelme élni? Élőhalottként, aki állandóan otthon ül?

Remélem nem voltam fárasztó, előre is köszönöm a segítségeteket.

17/f

2010. márc. 3. 21:05
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:

Én is ugyanez voltam 1-2 éve,és még most sem nőttem ki teljesen,14 éves vagyok.Nem baj az,ha sokat és jól tanulsz,az ilyen emberek értékesek,nem átlagpolgárok,jó fizetésük lesz,érettségijük,diplomájuk meg minden ilyesmi.De ez nem minden,szóval a pénz és a stréberkedés nem boldogít,csak az egódat növeli,mármint az történik ilyenkor,hogy egy jó darabig büszke vagy magadra,aztán meg érzed a nagy ürességet meg a hozzád hasonló emberek iránti szánalmat.Kiakarsz nőni belőle mindenképp.Szerintem kezdd úgy,hogy veszel egy olyan nadrágot,vagy egy olyan felsőt,vagy egy olyan cipőt,ami márkásabb,ami tetszik,amiben vagány vagy,kimozdulsz otthonról(egyedül),sétálsz egyet az utcán,megnézel pár csinos csajt,köszönsz nekik,aztán hazamész.Általános iskolában biztos volt egy igazi barátod,vagy valami haverféleség.Na,őt keresd meg,hívd fel telefonon,beszélj meg vele egy találkozót,sokat beszélgess vele,hogy mi történt veletek azóta,hogy mi volt régen..nosztalgiázzatok.Utána meg menjetek el szórakozni,vagy valami.És akkor folytasd így az életed,de a tanulást továbbra se hanyagold el.Hétköznap-tanulás,hétvége-felhőtlen szórakozás.:D

Nekem más módszerem volt a dologra,én az önbizalmamat azzal kezdtem növelni,hogy megcsináltattam másra a frizurámat minden hónapban,és igaz,hogy sokan leszólták,zavart is ez,de ami nekem tetszett,tetszik,az nem zavar,ha másnak nem tetszik.Én nőtt az önbizalmam,pozitívabb kisugárzású lettem,több hülyeséget beszélek,a tanulást is próbálom tartani,bár félek a középiskolától:S na mindegy..sok szerencsét:D

2010. márc. 3. 21:17
 2/37 anonim ***** válasza:
100%
nos először is... Mik az elvárásaid magaddal szemben? ezt kell először eldöntened. ha ez megvan akkor pedig egyszerűen tudd, hogy mi kell neked, és ha tudod, hogy mi kell, akkor tudd, hogy azt hogyan érheted el. az fontos, hogy tudd azt is, hogy ez egy folyamat, nem fog egyik napról a másikra menni. és ami még fontos, hogy ha magadnak megfelelsz, akkor utána ne érdekeljen senkinek a véleménye. szarjad le. mi közük van hozzád? mit tudnak rólad? ne akarj nekik megfelelni, magadnak felelj emg és boldog ember leszel:)
2010. márc. 3. 21:17
 3/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Először is szerintem keress egy JÓ pszihológust. Egyébként nem vagy egyedül. Sajnos az önbizalmad neked is a béka segge alatt van, mint nekem, és én is mindentől félek. A 'már fárasztó megjátszani magam' érzés szintén ismerős.. keress valami sportot, ami tetszik, ami kikapcsol, biztosan van olyan amiben tudsz jó lenni. Az boldogsághormont is termel, felpörögsz tőle, és önbizalmat is ad. Nem régen még én is azt gondoltam hogy nagyon lúzer vok és senki más nem ilyen, de ahogy beszélgetek egyre több emberrel, meg látom hogy másoknak is vannak problémái, csak a többség nem mutatja, így egyre jobban látom hogy nem vagyunk egyedül. De ugyanakkor vannak emberek, akiknek rendbe van a lelkük, és nekem pl. ez ad erőt, hogy esetleg egyszer majd nekem is rendbe lehet.. szóval én a sportot nagyon ajánlom..ha nekem az nem lenne már nagyon depis lennék szerintem.. egyébként én is volt amikor utáltam magam hogy én vok a stréber.. mostanában egyre jobb kapcsolatot építek az osztályommal, szóval ez a probléma elsimul, jó érzés is hogy szeretnek. Szerintem neked a legeslegnagyobb problémád az, hogy nincs egy fikarcnyi önbizalmad sem. Ezen kéne valahogy változtatni. Gondold végig, és szerintem írd is le, hogy mi az, amit szeretsz magadban, mik a jó tulajdonságaid. Sajnos én nem tudok nagyon segíteni, mert én sem vagyok rendben, és nem is vagyok felnőtt, de ha van kedved akkor beszélgessünk.

14/L

2010. márc. 3. 21:24
 4/37 anonim ***** válasza:

ELŐZŐ VÁLASZOLÓ VAGYOK!

Ha nem akarsz sokat változtatni az életmódodon,hallgass meg rengeteg zenét,amit különben nem hallgatnál meg soha,szórakozz otthon akár a gép előtt,játssz..mi a francnak mindig tanulni,legyen a péntek-szombat az,amikor SEMMIT NEM TANULSZ,NEM OLVASOL,CSAK JÁTSZOL,ZENÉT HALLGATSZ,ALSZOL,vagy megnézel egy filmet,vagy kettőt..mert az ember nem csak társaságban érezheti nagyon jól magát,otthon is.Ez is része volt az én terápiámnak.Sokat hallgattam zenét,minden zenét meghallgattam,amit addig nem,mulatóstól elkezdve a diszkósig,elektroig,house-ig..^^"franctuggya" még miket hallgattam,de jól éreztem magam,mert tudtam,hogy most javítanom kell magamon,és lassanként sikerül.Ha minden jól megy,akkor lassanként befejezhetem a dolgokat,de jól érezni mindig lehet magát az embernek.Egy unalmas matekórán,fizikaórán akár elkalandozhat egy kicsit a figyelmed,olyan öt percre..akkor gondolj olyan dolgokra,ami számodra abban az adott helyzetben kellemes lenne,tehát szituációkra.Mondjuk ha kedves,csinos a matektanárnőd(vagy akármelyik t.nő),akkor nem kell ecsetelnem h. mire gondolj..^^Csak aztán sikerüljön visszaterelni a figyelmedet,mert az fontos,hogy a jegyeid értéke ne csökkenjen,tehát NE RONTS,SEMMI ESETRE SEM!

Az is fontos,hogy őszinte ember maradj,és minden kínálkozó lehetőségre mondj igent!Tehát ha sikerül azt elérni,hogy legyen egy-két haverod,akikkel elmész szórakozni,akkor ne utasítsd vissza,mert akkor elkönyvelik magukban h. micsoda stréber vagy,lehet,hogy most is tanulsz,meg ilyesmiket fognak gondolni rólad,és az gáz:S És az a lényeg,hogy BÍZZ ABBAM,HOGY VÁLTOZTATNI TUDSZ ÖNMAGADON,MERTHA EZT HISZED,AKKOR TUDSZ IS VÁLTOZTATNI,MERT AMIBEN HISZEL,AZ LÉTEZIK,AMIBEN NEM HISZEL,AZ NINCS!!!!

2010. márc. 3. 21:29
 5/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mennyire segít neked, ha van valaki akivel megtudod beszélni ezeket a problémákat. Én szívesen segítek, ha valakibe lelket kell önteni :)

Szerintem neked erre most nagy szükséged van.

Ha gondolod írj nekem egy privát e-mailt, és szívesen meghallgatlak.

18.f

2010. márc. 3. 21:31
 6/37 anonim ***** válasza:
100%

Jaj.. Mintha én írtam volna 15évesen.. (Kicsit érettebb voltam.)

Nos.. Kezdjük azzal,hogy a pszichológus neked akkor tud segíteni, ha elmondasz mindent. Nem fogja helyetted megoldani a problémáid, ahogy soha senki. Ő egy utat mutat neked. Nem ciki ha felvállalod milyen vagy.. hisz ő akkor és ott csak NEKED van. Mondj el neki mindent, hidd el meg fogsz könnyebbülni és segíteni tud.Utána magadban kell tisztáznod a dolgokat és rájönni,hogy milyen vagy és mit kéne tenned. Ez nem lesz könnyű..sőt rettentően nehéz lesz szembesülni önmagaddal. (Én is öngyilkos akartam lenni.. buta dolog.) Sok ideig fog tartani.. nekem hat hónap kellett. És ha tisztáztad magadban a dolgokat.. Szín egyenes vagy akkor jöhet az életedben.

Barátokkal őszintének kell lenni..épp ezért barátok. :) Nem kell szégyellni előttük milyen vagy.. Lehet pont azért nem keresnek, mert menőcsávónak mutatod magad. Ha elmondanád nekik milyen vagy igazándiból.. megismernék az igazi ÉNed..minden könnyebben menne. És tényleg barátok lennétek.

Tanulni meg nem ciki hanem igenis Menő. Gondolj csak bele.. Milyen jó lesz majd te mész az irodádba vagy üzletedbe vagy ilyesmi, akik meg emiatt cikiztek söprik az utcát. :) Olvasás is jó dolog. Fejlődik a szókincsed és okosabb is leszel. Vagy tapasztaltabb. Komolynak lenni meg nem éppen pozitív dolog. Persze jó ha az ember nem csinál mindenből viccet.. De kell tudni humorosnak is lenni. De ez is a belsődből jön.. :)

Kicsit fejlődne az önbizalmad ha elkezdenél sportolni.. nem muszáj csapatjáték.. elmehetsz kondizni. :)

Remélem tudtam segíteni. sokan átmentek már ezen.. köztük én is. De hidd el.. Ha magadban lerendezed a dolgokat könnyebb lesz. :)

Sok sikert.

24F

2010. márc. 3. 21:35
 7/37 anonim ***** válasza:
hát igen én is ez vagyok csak én még ráadásul 2x buktam 12 évesen voltak haverjaim de még mienek állandóan csak röhögtek a hátam mögött meg persze rászoktattak a cigire hogy majd tőlem nyúlják le és én ezt az életet megelégeltem és elszakadtam ettöl a bandátol csakhogy ezután jött a magány.napról napra rosszabb lett és már csak anyám maradt akit érdeklek.olyan érzésem van hogy mindenki lenéz,röhögnek rajtam mintha bohóc lennék.mostmár csak a horrorfilmek,horrorjátékok,és egyebek édekelnek mintha a halottak lennének a brátaim XD na jó ez kicsit túlzás, szerintem neked is valamifajta kissebb depresszio-ban lehetsz amit tudsz kontrollálni de néha eluralkodik rajtad szóval próbálj meg olyan témát felhozni ami számodra érdekes és qrvára ne törődj azzal hogy te ki is vagy igazábol mert nem kell felhozni ezt a témát hogy psycologus-hoz kell járnod vagy hogy egész nap othon ülsz csak add önmagad és kész szerintem probáld meg.
2010. márc. 3. 21:49
 8/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha otthon is vagy, foglald le magad valamivel. Olvass könyvet, nézz meg egy filmet, ha ihleted van írj valamit, rajzolj, sportolj, ha egyedül érzed magad regisztrálj valahova és próbálkozz ismerkedéssel. A lényeg ne ragadj meg egy dolognál, hiszen hosszútávon lehangoló tud lenni. Az sem megoldás, ha belemerülsz a kusza gondolataidba, érzéseidbe.

Azt mondják, hogy a fiúknak nincsenek is igazán barátaik. Inkább haverok. Mivel lány vagyok nem tudhatom két fiú között ez hogy megy, de a "faszagyerekek" inkább bulizósak, és hencegnek a hódításaikkal. Az ilyen kapcsolatnak értelme sincs.

Viszont fel kell vállalnod valahogy magad. Problémát jelenthet, ha nem teszed. Nemcsak rossz vélemény alakul ki rólad osztály-iskola-városszerte a munkakeresés is nehezebben fog menni. Egy munkainterjún kiszűrik a gyenge láncszemeket.

Bulizni talán ezért nehézkes a számodra, hiszen kevésszer voltál ott, és nem tudod hogy is kéne viselkedned. Szerintem alapvetően nálad ez a gond. Fogalmad sincs hogyan reagáld le a helyzeteket, lehetőleg oly módon, ami másnak természetes. Ezt jól mondom? Kicsit úgy érzem alapvetően az a gond hogy sokáig magányos voltál (barátok nélkül) és nem fejtette ki jótékony hatását rád a közösség. Így csak lebegtél egész általános iskola alatt, de legalább 8 év elég volt a beilleszkedéshez, és biztonságérzethez. Viszont középsuliban sokan magányosabbnak érzed magad, mert a burok, amit építettél, bár stabilan tartott általánosban, most áttörni sem tudod. Az egészet "újszülött" állapothoz tudnám hasonlítani. Nem tapasztaltál sokmindent, kényelmetlenül érzed magad emiatt, és ez a te fő gondod. Az is lehet tévedek. :S

Egyébént nincs valami gond az életedben, amiért kisebbségi érzésed lehet, vagy önbecsülési gondjaid? Az emberi kapcsolatokat ez is alább viheti. És a legfőkébb megjátszóssá tehet. Pl. Ha van egy kis testi hibát - ha köztudott is - így leplezd és a tetteiddel palástold.

Arról hogy változol már nem te tehetsz. Amit eddig nem szerettél, már kezd érdekelni. Egyébként ez egyfajta "felnövéssel" függhet össze. Úgy mint régen a kisgyerekek fújjoltak ha látták a nagyokat csókolózni, aztán már ők is egyre kíváncsiabbak lettek. Egyébként ha falakat vontál magad köré már 10 éves köröd környékén az is visszavethetett ilyen szempontból. Ezeket a falakat kell lebontani.

A megnyílás pedig egyszerű. Nem tudom te milyen témákról tudsz-szeretsz beszélgetni de rengeteg van. Bármit mondhatsz. Beszélhetsz érdeklődési körödről pl, hogy szereted a sportot, melyik a kedvenced, vagy politikai kérdésekről is diskurálhatsz, esetleg vallásról, paranosmális dolgokról, filmekról, sorozatokról, zenékről, játékokról. Ez is egyfajta megnyílás. Megnyílvánulhatsz ezeken kívül még számtalan témában. Attól hogy még úgy érzed, hülyeséget mondasz, átgondolod, és ha te hiszel benne, vagy úgy gondolod, nyugodtan mondd ki. Azzal magadnak sem használsz ha benn tartod.

És tényleg, ha máshogy nem, nyiss a neten az emberek felé. Pl. chat.hu, vagy regisztrálj az érdeklődési körödnek megfelelő fórumokra, beszélgess emberekkel, ismerkedj. hotdog.hu-n is lehet ismerkedni. A lényeg az keresd a társaságot. Járj el moziba, színházba, kultúr és sport eseményekre, amit rendeznek, megtartanak a közelben. Ne félj másokkal szóba elegyedni, hidd el nem mindenkinek könnyű odamenni egy másik emberhez ismerkedni. Most nem azt mondom támadj le valamit, de megvannak az alkalmak erre. Pl. diszkóban valakivel táncolgatsz, meghívod egy italra. Esetleg a barátaiddal szervezel programot, és elhívják több barátjukat, ott is ismerkedhetsz.

2010. márc. 3. 22:38
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

Sosem értettem, hogy miért a rendes, okos, intelligens pasiknak nincs/nincsenek barátnője/haverjai..

Szerintem szimplán az önértékeléseddel van a gond.

17L

2010. márc. 4. 01:11
 10/37 anonim ***** válasza:
100%

Mintha a saját gondolataimat olvasnám, csak én lány vagyok. :) Valahogy úgy vagyok vele, hogy megpróbálok szerepet játszani, egy olyan karaktert, amit az adott pillanat hoz, és ez sokszor ellentétekbe ütközik. Mintha több emberből állnék, és ehhez hozzátartozik, hogy egyszer lenéző vagyok, és úgy érzem én vagyok a legokosabb pl osztályban is (nem tudom hogy fogalmazzam meg, hogy ne tűnjek ennyire nagyképűnek), máskor meg úgy érzem hogy én vagyok a legbénább az egész világon. De ez kihat mindenre, öltözködés, beszéd... Valamikor örülök annak, hogy nem vagyok olyan átlagos mint a többiek, aztán meg pont ez miatt érzem magam magányosnak. Vágyom a szerelemre, hogy legyen valakim, de nekem is nehéz elképzelni ezt a való életben. Remélem az idő megold mindent, mert ideje lenne már, mert már jó pár éve ezt érzem. Ha gondolod küldj privátot, szivesen megismernélek. :)

17/L

2010. márc. 4. 01:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!