Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi történt velem? Tudom...

Mi történt velem? Tudom hosszú, de kérlek olvassátok el.

Figyelt kérdés

hosszú,de aki válaszol FELPONTOZOM.

14 éves vagyok.2009-ben nagyon fura dolgok történtek velem,amik megváltoztatták az életemet.miért volt ez,mi okozhatta,egyáltalán MI volt ez?a történetem :

2009 júniusában elmentem az egyik barátnőmhöz nyaralni,egy hétre.ott kezdődött minden..esténként éreztem,hogy fáj a hasam,de minden este ugyanakkor.miután hazajöttem,tovább folytatódott,csak egyre erősebb lett a fájdalom,de senkinek sem mertem mondani.egy hónapra rá kiderült,hogy anyunak pajzsmirigy cisztája van,befeküdt a korházba.miután én megtudtam egyre erősödött bennem az érzés,hogy nekem is az van.minden nap éreztem egy olyan idegességet,mint felmérők előtt,csak sokkal durvábban,mert féltem,hogy meghalok,konkrétan halálfélelmem volt minden nap..aztán elelt egy hónap,de semmi sem változott,SŐT..

egyre durvább,veszélyesebb,halálos betegségeket "képzeltem" be magamnak,de annyira,hogy már a tüneteket is éreztem..egyik nap agydagnatot,másik nap leukémiát.féltem,iszonyúan féltem..

példák.:

- egyik pillanatról a másikra nem kaptam levegőt,megijedtem,elkezdtem sírni,nem volt levegőm,nem tudtam mit tegyek.ki mentem az udvarra,elkezdett reszketni a lábam kb.15percig.

-a barátnőmnél aludtam és rámtört valami hirtelen,éreztem,hogy megfulladok.kimentem a wc-re,megmosakodtam,de ugyanolyan volt,mint előtte,féltem..

-hirtelen elkezdett fájni a lában,de nagyon.azt éreztem nem tudok lépni,a félelemtől felgyorsult a szívverésem és konkrétan láttam a pólón keresztül,ahogy ver a szivem..

ezek mindig akkor voltak,amikor egy betegséget beképzeltem magamnak.

aztán próbáltam tisztázni magammal,hogy nincs semmi bajom,mindent csak elképzelek..de nem mindig sikerült..

ez másfél évig tartott..azután sikerült letisztáznom magammal mindent,fejben eldöntöttem.mostmár nincs velem ilyen,azóta nem érzek semmi hasonlót,de fogalmam sincs mi lehetett ez..

igazából csak pár példát emeltem ki,leírni tényleg nem lehet min mentem keresztül mindössze 12 évesen,borzasztó volt..

szerintetek mitől lehetett?mi okozta?miért alakult ki bennem ilyen erős halálfélelem?mi volt ez? tudom,már elmúlt és örülök is neki,de szeretném tudni mi zajlódott le bennem.:)

előre is köszönöm a válaszokat,mindenkinek zöld kezecske :)

(régebb,még abban az időszakban feltettem egy ilyen kérdést,de most is szeretnék válaszokat kapni)

2011. máj. 22. 19:07
 1/8 szamóca.. ***** válasza:
100%

pánikbetegség, szerintem, így első körben.

nagyon kifejteni nem akarom, mert hivatalosan én ehhez a témához nem értek :) de amit leírtál az pánik tünet. azt ennyiből nem tudom neked megtippelni (nem is akarom) se, hogy specifikus avagy sem, nincs is jelentősége.

a tüneteid egyértelműen ezt juttatják eszembe... a fulladás, szívverés, halálfélelem, végtagzsibbadás/fájdalom stb... örülj neki hoyg elmúlt, és ne hagyd magad ráparáztatni ilyen sz*ságokra :)

2011. máj. 22. 19:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezek a pánikbetegség tipikus tünetei. Ezt nagyon sok minden kiválthatja. Pl. nálam a nagy tömeg, vagy ha pl. vendégségben sokan egyszerre hangosan beszélnek. Néha minden nélkül előjön, de akkor nem tart sokáig.

Menj el a háziorvosodhoz, és kérj beutalót egy pszichiáterhez. Nem kell megijedni, ez nem azt jelenti, hogy elmebeteg vagy, csak annyit, hogy ezek a tünetek lelki eredetűek. :)

2011. máj. 22. 19:17
 3/8 szamóca.. ***** válasza:
100%
javítok: pánikbetegségről nem biztos hogy beszélhetünk. de pánikrohamról igen :)
2011. máj. 22. 19:19
 4/8 anonim ***** válasza:

"Ne menj olyan barátokhoz akiktől megbetegedsz"

(Mohamed Atta)

2011. máj. 23. 21:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Nyeh a hugom is ilyen.Nem eszik,fáj a hasa, és azt mondom neki hogy te, hallotad hogy a te korodban a dédmamánknak gyomorrákja volt? hasfájás,hányinger,fejfájás ilyenek.Aztán egyi ilyen jelenetet müvel mint te anno. minden 3. ember ilyen.
2011. máj. 29. 00:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Hipochondria, vagy pánikbetegség lehet. Nekem is volt már néhányszor ilyen, csak sajnos nekem még nem múlt el teljesen, de nem merek róla szólni senkinek. Neked hogyan sikerült kimásznod ebből? 14/L
2011. jún. 18. 18:31
 7/8 anonim ***** válasza:
21:20-as te észnél vagy? Olyan idézet nincs is és beírtam a Google-ba Mohamed Attát és ő vezette bele az egyik gépet szeptember 11-én a WTC-be:O hogy jön ő ide?egy arab terrorista?! loool xD bocs az offért kérdező de nem bírtam ezt ki és eddig ez senkinek se tűnt fel:O
2011. jún. 18. 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Volt néhány enyhébb pánikrohamod. Ezekben sokszor odáig hergelik magukat az emberek, hogy konkrétan el is ájulnak, aztán a mentő viszi el őket. A hasadat nézesd meg, ha még mindig fáj.
2016. máj. 29. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!