Ti nem irigylitek néha a gazdag rokonokat, barátokat?
Olyan rossz látni, hogy mások 30-40 ezret lelkifurdalás nélkül kiadnak egy felsöre, táskára...pláne ha olyan nöismerösökröl van szó, akiknek csak a párjuk dolgozik.
Én dolgozom, igyekszem, de havi max 15 ezer marad fel, ebböl kell ruhát venni, tisztálkodási szereket, és nyaralásra is félretenni.
Normális, ha irigykedem kicsit?
Az én gazdagabb rokonaim és barátaim többsége olyan munkát végez, ami olyan fizikai, vagy lelki megterheléssel jár, hogy nem irigylem tőlük azt a többletet, amit kapnak érte.
Egyébként szerintem normális, hogy így érzel. Nem mindenkit tesz boldoggá, hogy dolgozik mint a hülye, minimális fizetésért, esetleg nem is a szakmájában tud elhelyezkedni, stb.
Van, aki meg téged irigyel.
A hajléktalan irigyli azt is, aki nem éhezik, és van hol laknia.
Akinek van hol laknia, irigyli azt, akinek nagyobb háza van, és nyaralni is tud járni.
Aki Balatonon nyaral, irigyli azokat, akik tengerpartra járnak...
Ennek így sosincs vége. Az emberi természet a törekvés, tehát hogy sosem elégszik meg senki azzal, ami van, hanem mindig többet szeretne, és - normális esetben - ezért dolgozik.
Az irigykedés viszont nem visz előre, szóval nem ebbe kellene fektetni az energiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!