Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Melyik személyiség típus...

Melyik személyiség típus vagy? (teszt)

Figyelt kérdés

Melyik jellemző rád leginkább? (Ha nem gond akkor kort és nemet is írjatok lécci, ja és nincs jó vagy rossz válasz, hajrá :) )

1.:

I) magának való, csendes, mély, koncentráció, befelé forduló, gondolkozik mielőtt cselekszik

E) társasági, beszédes, általános, cselekvés, kifelé forduló, cselekszik mielőtt gondolkozik

2.:

N) lehetőségek, átfogó kép, jövő, újítás, vágyakozás, idealizmus, változtatás

S) tények, részletek, jelen, gyakorlatiasság, élvezet, realizmus, használat

3.:

F) együttérzés, szubjektív, személyes, dícséret, résztvevő, értékek alapján dönteni, rövidtávú látásmód

T) analizálás, objektív, logikus, kritika, szemlélő, elvek alapján dönteni, hosszútávú látásmód principle

4.:

P) elkezdeni vmit, megismerés, rendetlenség, alkalmazkodó készség, spontaneitás, késés, rögtönzés

J) befejezni vmit, döntés, rend, kitartás, kontroll, pontosság, tervezés

A választott négy betűt kell összeírni. Tehát pl. ha az 1. kérdésen az első jellemző rád (I), a 2.-on a második (S), a 3.-on az első (F), és a 4.-en a második (J), azaz 1-I 2-S 3-F 4-J, akkor ISFJ vagy.

A betűk jelentése, ha valakit érdekel:

Introverted - befelé forduló

Extraverted - kifelé forduló

iNtuition - intuitív

Sensory - érzékelő (5 érzékszervvel)

Feeling - érzelmi beállítottság

Thinking - logikai beállítottság

Percieveing - észlelő

Judging - megítélő

2010. jan. 18. 04:01
 161/212 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, amint kisegíted szerény személyemet, válaszolok neked. Képtelen vagyok dönteni, noha sejtéseim vannak, igencsak határmezsgyén állva érzem magam. A leghivatalosabbnak tűnő oldalon már-már továbbfokozhatatlanul részletekbe menő leírást adtam, érdemi választ senki nem adott rá, így bemásolnám azt:

"Elnézéseteket kívánom a bepofátlankodásért, remélem, nem okoz gondot, ha egynéhány lélegzetvételnyi időt nekem "kényszerül" szentelni valamely kompetens.Laughing out loud Könnyen elképzelhető, hogy az agyam túl degenerált a beazonosítás feladatának bevégzéséhez, netán hiányos önismeretre tettem szert zsenge éveim során, mindenesetre az eredmény az, hogy ahány személyiségteszt, annyiféle értékelést dob ki a gép (a beállított 4 betűm a legutóbbit tükrözi). Mivel szeretek biztosra menni minden ügyben, amint értesültem a kérdezősködés lehetőségéről, kapva kaptam az alkalmon. Igyekszem(!) rövidre, mégis tartalmasra fogni monológom. Jól ismert haveri közegben olyan magatartást tanúsítok, mint annak bármely más tagja; poénkodok, sztorizgatok, pezsgetem a hangulatot, ugyanakkor idegenekkel szemben alapvetően zárkózott vagyok, bizalmatlan, gyanakvó és óvatos, nehezen oldódom, könnyen jövök zavarba. Szükségesnek érzem a "barikádot" a külvilág és köztem, egymagamban szokásom elmélkedni, energiával feltöltődni, persze élvezem a társaságot is, de gyakran lefáraszt. El tudok lenni 10-12 fős klikken belül is, noha jobb szeretem a 4-5 vagy kevesebb személyből állóakat. Gesztikulálásra hajlamos vagyok, átgondolom a mondataimat, mielőtt kimondanám őket (bár ennek szemmel látható jelei nem lelhetőek fel mimikámban). Jelenségek, képek, tárgyak láttán nemcsak a nyilvánvaló jegyeket veszem észre, hanem elvont, mögöttes jelentésükre asszociálok, példának okáért ha az itteni kisfilmen látható teafilteres kísérlet alanyává avanzsálódtam volna, tuti olyasféle véleményt fejtettem volna ki, mint "A filter kiegyensúlyozatlan, rohanó világban élő, emiatt magára kellő figyelmet fordítani képtelen, kiborult, kötelességekkel elhalmozott társadalmunk szimbóluma". A verseket jobbára tudom hová tenni, ha másképp nem, egy róluk alkotott átfogó kép, összefoglaló szintjén, de általában részleteikre bontva is. (Érdekesség: a matekkal sem gyűlt meg a bajom soha, a humán-reál skatulyákkal viszont annál inkább, mindkettőjükbe illettem.) Ami az embereket illeti, zömével őket is kielemezhetőnek találom, szeretem visszavezetni a viselkedésformájukat, a személyiségüket őket ért hatásokra, meglátom a párhuzamot egy-egy cselekményük és múltbéli eseményeik között. Nem vagyok a hazudozás híve, ezért mindenáron másokba döföm az igazság konyhakését, bár tény, hogy előtte csorbítok az élén (tehát ha nem muszáj, nem a lehető legprolibb tajparaszt módjára adom elő a dolgokat, de előbb sérteném meg ezen elvemet, mint az őszinteségét). Döntéshozatal előtt mérlegelek, érveket sorakoztatok fel, s két házat illetően sem cselekednék másképp, de tegyük hozzá, hogy hasonló minőség esetén a számomra komfortosabbat választanám. Irritál az emberi ésszerűtlenség, élvezem a kulturált vitákat. Kiállok az igazam mellett és nem nyugszom, míg mások el nem ismerik azt, olyankor nem foglalkoztat különösebben, ki érzi sértve magát. Díjazom a méltányos, korrekt eljárást. Egy vásárlásnak célirányosan futok neki, nem nézelődöm, egész egyszerűen kipécézem az elsajátítandó termékeket, leveszem őket a polcról, fizetek és távozok. Listát 5-6 áruig nem írok (fölötte már igen), inkább egész úton újra meg újra lejátszom azt az agyamban.Laughing out loud A jövőmre nézve született A-és B tervem is, vannak céljaim és álmaim az életben, melyek érdekében evidens módon minden tőlem telhetőt meg próbálok tenni.

Ejj, bocs az esküszegésért, terjedelmes hegyi beszédre sikeredett ez, köszönöm az időpazarlást és a választ is előre!"

Nem győznék hálálkodni, ha előállnál valami konkrétummal.

2012. ápr. 27. 16:46
 162/212 anonim ***** válasza:
100%
A 'Laughing out loud' az eredeti szövegben mezei vigyorgós szmájli képét öltötte, ne nézz hülyének miatta!:D
2012. ápr. 27. 16:51
 163/212 A kérdező kommentje:
Megtaláltam a hsz-ed a "leghivatalosabbnak tűnő oldalon", ott elég nagy lemaradásom van a fórumban, így ott még nem olvastalak, nem válaszoltam, sorry. Itt viszont: a leírtakra, azaz a te önismeretedre támaszkodva azt mondanám, hogy intj. Bár az a fura, hogy nem érzem, hogy klónom lennél. Esetleg benézek vmit és Ti használó vagy, akkor pedig intp vagy infj, bár utóbbit eléggé kizárja az amit t/f viszonylatban írsz magadról. Viszont p-s nemtörődömséget se fedeztem fel, j-s komolyságot és fókuszt viszont igen, szóval akkor marad az intj, hm...
2012. máj. 15. 21:56
 164/212 anonim ***** válasza:
100%

Hű, végre egy hasznavehető útmutatás!:D Őszintén köszönöm, azóta is nap mint nap boncolgattam a témát, dűlőre jutni azonban már nem voltam képes, legfőkébb a fejtörések zömét okozó P/J kérdés miatt. Rendmániásnak és minden másodperctöredéket előrevázolónak nem vagyok mondható, ugyanakkor káoszuralónak, "durr bele, ahogy esik úgy puffan" felfogásúnak sem. Cselekedeteimet, potenciális válaszaimat mindig megtervezem agyban, nehezen alkalmazkodom, ellenben sokszor kések 1-2 percet és a döntéshozatalokat tekintve sem elsődleges szempontom a gyorsaság. Ami talán a J mellett szólhat, az nem más, mint a 2011-11-17 03:07-es kommented 3. bekezdése ("ha érdekli valami, akkor teljes erővel kutat, és minél gyorsabban a végére akar járni, azonnal kell neki az infó"), teljes mértékben rám húzható, holott a fantáziámat nem érzem LSD-függőével megegyezőnek. A "rendszerhez" való hozzáállásom helyzetenként változó, volt már példám mindkét szemlélet képviseletére ("még mindig a rendszert elemezgeti, zavarja ha logikátlanság van benne" vs. "már rég eldöntötte, hogy az a rendszer jó-e vagy rossz (értsd: hasznos/hatékony avagy nem), akkor is ha logikailag teljesen rendben van, de akkor is ha nincs, lényeg, hogy működik-e"). Legközelebbi ismerősöm maximálisan kimeríti az INTP fogalmát, első ránézésre rá is sok tekintetben hasonlítok, másodikra már kevésbé. Legutóbbi ilyen témájú eszmecserénk során egyértelművé tette az ezzel azonos rálátását a helyzetünkre, s közölte, hogy az INTJ-leírást véli a rám leginkább passzolónak. Ezek szerint nem hiába.

Még egyszer kösz, főleg ha mindezek dacára sem inog meg a hited.

2012. máj. 16. 16:07
 165/212 A kérdező kommentje:
Nem ingott meg, elkönyveltelek intj-nek :) Azért kár, hogy nem az mbti-s fórumon kaptál választ, leginkább ezért hoztuk létre. Mindenesetre ha bizonyosság kell még, akkor nyugodtan hozz ott létre egy topikot magadnak a "mi a típusom"-ban.
2012. máj. 19. 20:01
 166/212 anonim ***** válasza:
100%
Ezesetben ismételt a fejhajtás részemről.:D Elég stabilnak érzem az alapot immáron, majd ha kétségek vetülnek fel bennem, kifaggatom az ottani hozzáértőket is.
2012. máj. 20. 00:09
 167/212 anonim ***** válasza:
100%
ENFP ./L Van benne kb. három dolog, ami nem gaz rám, de a többi abszolút :D
2012. aug. 4. 15:31
 168/212 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: viszont gondolkodom, mielőtt cselekszem, realista, logikus, szeretek pontosan megszervezni dolgokat, de ha kell, spontán rögtönzök vmit. :)
2012. aug. 4. 15:34
 169/212 anonim válasza:
100%
INFP 23f
2012. aug. 4. 17:30
 170/212 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, 14 évesek esetében mennyire bizonyos felállítani egy ilyesféle "diagnózist", de ha minden igaz, INTP lehetek az érzelmesebb fajtából.
2012. aug. 4. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!