Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért jön mindenki azzal,...

Miért jön mindenki azzal, hogy az öngyilkosság a könnyebbik út? Hát miért választaná bárki a nehezebbet?

Figyelt kérdés

2014. febr. 3. 10:02
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
Azért érdemes élni, mert akármilyen szar is a világ, a holnapban benne van hogy odalép hozzád egy lány, rádmosolyog, megsimogat, átölel, és azt mondja:szeretlek. Na, ezért a lányért érdemes élni.
2014. febr. 7. 14:13
 32/48 anonim válasza:
ki beszél itt lányról?
2014. febr. 7. 18:08
 33/48 anonim ***** válasza:
Kérdező már a könnyebbik utat választotta, hogy egyetlen ellenvetése sincsen már?
2014. febr. 7. 18:21
 34/48 anonim válasza:
Ne fesd az ördögöt a falra. Lehet,hogy csak be sz...rt a Winfos,vagy más dolga van!
2014. febr. 7. 20:44
 35/48 A kérdező kommentje:

Nem lettem öngyi, de ez ne legyen már fontos.

Nah.

@dieterbohlen: Én nem bántanék állatot, embert talán, de mindez csak empátia(hiány) kérdése. Az ember nem gonosz lény, de alapvetően önző, akármilyen jóságos is. Bárki tenne tisztességtelen dolgokat mások kárára, hogy segítsen magán (vagy a barátain). Van az a pénz, vagy az a cél, amiért bárki félretenné az erkölcseit. De mivel a törvény bünteti, ezért nem tesz a többség ilyet. Az öngyilkosság más, azt nem büntetik (jó oké, ez feltételezés, de ha tényleg büntetés jár érte... hát azt én nem fogadom el és kész). Az öngyilkossági kisérletet és/vagy szándékot sajnos "büntetik", engem például ez visszatart attól, hogy megpóbáljam, és márcsak emiatt sem megyek szakemberhez és nem mondom el barátoknak (kettőnek elmondtam, meg is bántam).

A vita a témáról: egyrészt itt zajlik, másrészt egy barátommal veszekedtem már ezzel kapcsolatban. Ő azt találta ki, hogy beteg vagyok, mert nem normális, hogy így gondolkozok anélkül, hogy depressziós lennék (szerintem sem vagyok depi, de beteg sem). De az itt feltett kérdést ő sem tudta megválaszolni, egyszerűen nem tud elfogadható érvet mondani az élet mellett. Az lett a vitánk vége, hogy szerinte el kell viselni az élet pofonjait és elfogadni, hogy nem jó (mert azt ő is elismerte, hogy az élet abszurd és értelmetlen), de kell találni valami célt, hogy mindezt elfelejtsük, illetve ne vegyük észre. Nekem meg ez struccpolitikának tűnik.

@kerekesszékes válaszoló: "A jó nincs rossz nélkül." De például aludni jó ;) Olyankor nincs semmi, se jó, se rossz. A gonosz és jó hatalmakról még mindig azt tartom, hogy szerintem ami a világot ilyenre teremtette az vagy ügyetlen vagy rosszindulatú. Egyébként tudatos tervezést vélek felfedezni benne, de ez legyen az én problémám... Amúgy a pusztítás és a káosz a természetre is jellemző, az meg elvileg nem gonosz, viszont teremteni is lehet rosszindulattól vezérelve, lásd például a kreatív középkori kínzásokat (az ötlettől a szerkezet megépítésén át a gyakorlati használatig).

Más: Az öngyilkosságért járó túlvilági büntetésben nem hiszek, mert nem lehet mindig eldönteni mi számít annak. Ez egy nagyon emberi gondolkodás, hogy bekategorizálunk valamit, és a kategóriának megfelelően lesz valami. A valóság nem így működik.

2014. febr. 8. 06:08
 36/48 anonim válasza:
Na valamiben 1-et értünk az ember alapjában véve önző lény!Még régebben olvastam egy két dolgot az öngyilkossággal kapcsolatban ( hogy igaz-e mindenki döntse el maga)a 80% csak azért akar öngyi (jézusom miket írok "öngyi" ,na mind-1)lenni ,hogy felhívja magára a figyelmet igazából azon van hogy ne sikerűljön.Aki tényleg el akarja dobni magától az életet az általában sikerül! De az azt követő percekben (míg ki nem múl)úgy ragaszkodik,hogy vissza jöhessen hogy még soha ( túlélési ösztön? lehet )Mert nincs alagút, nincsenek már meghalt rokonok akik várnak,nincs isten nincs allah nincs reinkarnáció 1 nagy büdös semmi van utána.Az a kevés aki tényleg végezni akrt magával és vmi oknál fogva nem sikerült nem próbálja meg még 1x !!!. Azok próbálkoznak többször akik nem érték el a céljukat ! Hogy jobban oda figyeljen rájuk a család 1 elhagyott barát, barátnő.Őszinte leszek nem véletlenül klikkeltem rá erre a kérdésre, nekem is volt olyan időszakom amikor foglalkoztatott a dolog ( elég komolyan ) De ma már álldom,hogy nem sikerűlt !!!
2014. febr. 8. 11:54
 37/48 anonim ***** válasza:
Mi az hogy mindenki??? Öngyilkosság csak tíz IQ alatt jut eszébe valakinek.
2014. febr. 8. 12:05
 38/48 A kérdező kommentje:

dieterbohlen: "Őszinte leszek nem véletlenül klikkeltem rá erre a kérdésre, nekem is volt olyan időszakom amikor foglalkoztatott a dolog ( elég komolyan ) De ma már álldom,hogy nem sikerűlt !!!"

De miért jó, hogy nem sikerült? Mármint neked miért jó?

Amúgy nem igaz az élethez való ragaszkodás az utolsó pillanatban. Én csak eret vágni nem voltam képes, mert félek a vágásoktól. Meg a fájdalom se vonzz. Viszont próbáltam finomabb módszerekkel, többször is, és minél visszavonhatatlanabb lett (vagy legalábbis annak tűnt), annál nyugodtabb és békésebb lettem. Csak sosem sikerült, mert sz*r módszerek, trükkösek, én meg béna voltam.

2014. febr. 8. 23:42
 39/48 xeniah ***** válasza:

Azért a könnyebbik út, mert könnyebb feladni a harcot, mint harcolni. Én úgy látom, hogy manapság nem evolúciós folyamat történik, hanem éppen ellenkezőleg: degeneráció. A korábbi nemzedékek sokkal erősebbek voltak, a gyerekeket az életre nevelték, arra, hogy a kemény élethelyzetekben is meg tudják állni a helyüket. A mai nemzedék ezzel szemben ki van kímélve, és a legkisebb nehézséggel sem tud mit kezdeni, inkább bedobja a kulcsot.

Ez most nagy általánosítás volt, szerencsére vannak kivételek :)

Ha otthon ülsz, és várod, hogy a problémáid maguktól megoldódjanak, hogy a sült galamb a szádba repüljön, ez a könnyebbik út neked, mert semmit sem teszel, viszont valaki(k) még ehhez is megteremti(k) neked áldozatos munkával a körülményeket (még akkor is, ha ezt te semmibe veszed, és csak arra gondolsz, hogy nem ideálisak a körülményeid). Ha valamit el akarsz érni az életben, azért küzdeni kell, és azért érdemes ezt a "nehezebb" utat választani, mert egyrészt elérheted az életcélod, másrészt megelégedéssel tölt el, hogy te dolgoztál meg érte. Talán ideje lenne felkelni a tespedtségből és megpróbálni mindezt saját magad megtapasztalni ;)

2014. febr. 9. 13:24
 40/48 anonim válasza:

Egyet értek az előttem szólóval bizonyos dolgokban hogy a generációk egyre gyengébbek és el vannak kényeztetve de a küzdelemmel nem értek egyet amit sokan említenek.

Ha valakinek van ereje és kedve küzdeni akkor azt valószínűleg nem foglalkoztatja az öngyilkosság gondolata hanem éli a mindennapi életét.

Én nem javaslom a küzdelmet senkinek főleg nem annak akinek elment az életkedve mivel ereje sem lenne hozzá.

Egyszerűen az ember csak éli az életét és mivel az életben az egyetlen dolog állandó és az pedig a változás ezért a körülmények is változnak és maga az ember is változik.

Tehát jönnek mennek a dolgok a problémák megoldódnak, új élethelyzetek teremtődnek és új emberek lépnek be az életedbe.

Amit viszont nagyon hiányolok belőled kedves kérdező az az hogy semmilyen következménnyel nem foglalkozol.

És itt most nem a rokonaid fájdalmáról beszélek hanem rólad.

Ha öngyilkos leszel nem lépsz be a mennyország kapuján, vagy nevezd szeretetnek vagy aminek akarod.

Az ember azért akar öngyilkos lenni mert a lelke mélyén tudja hogy ez nem az ő otthona mert az ő otthona "odafent" van.

Csak az a baj hogy az öngyilkosság nem a haza fele vezető út.

Azt írtad hogy nem hiszel a túlvilági büntetésben.

Isten a saját képére teremtette az embert és a világot mozgató törvények is ugyanazok.

Az élet védelme szent dolog, ha megölsz valakit a büntetés nyilvánvaló ezen felül téged is megölnek ha nem most akkor a következő életedben.

A saját magad ellen elkövetett gyilkosság ugyanilyen súlyos dolog.

Én két olyan dokumentumfilmet is elkaptam ahol a klinikai halál állapotából visszatért emberkék nyilatkoztak és említést tettek az öngyilkosokról akik nem oda kerülnek ahová ők mentek.

A testedet meg bírod ölni de a lelkedet nem, és mivel a lélek birodalmában nem áll rendelkezésedre idő ami elmulasztaná a bánatodat és jobb körülményeket hozhatna ezért benne maradsz abban az állapotban amit el akartál kerülni és csak úgy fogsz tudni túljutni rajta ha újra születsz és kezdesz mindent elölről.

Ha van "pokol" akkor az öngyilkossággal oda kerülsz.

2014. febr. 10. 02:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!