Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért jön mindenki azzal,...

Miért jön mindenki azzal, hogy az öngyilkosság a könnyebbik út? Hát miért választaná bárki a nehezebbet?

Figyelt kérdés

2014. febr. 3. 10:02
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
Arról hallottál-e, hogy háború idején nem lesznek öngyilkosok az emberek? Nekik talán minden okuk meglenne rá, mégis a túlélés a minden!
2014. febr. 4. 10:03
 12/48 anonim ***** válasza:
100%

Ez ostoba szenteskedés. Néhányan - főleg olyanok, akiket eddig még semmilyen csapás nem ért az életben, akiknek csak megszületni volt eddig nehéz - úgy érzik joguk van ítéletet mondani mások felett.

Szerintem meg mindenkinek joga van saját magának dönteni élet/halál felett.

Az öngyilkosság nem a könnyebb út - sőt... Keservesen nehéz elengedni az életet, bármilyen szar is...

Aki idáig jut, már a poklok legmélyebb bugyrait megjárta 'élet' címen.

2014. febr. 4. 10:09
 13/48 anonim ***** válasza:
100%

12-es vagyok:

Ha tudnám, törölném a válaszomat.

Elfelejtkeztem róla, hogy ezt az oldalt zömében tinik használják, ezért kiegészítésül az általam írtakhoz:

KIZÁRÓLAG felnőtt, érett, kiforott személyiségekre értettem.

Amit írtam, nem vonatkozik olyan esetekre, amikor pl. egy 8-14 éves kiskölyök legnagyobb bánata, hogy a szülei néha takarításra kényszerítik, vagy nem veszik meg neki azt a nemtommit, ami már az osztályban mindenkinek megvan, hideg időben télikabát viselésére kötelezik, ami tiszta égő... stb. stb. stb.

2014. febr. 4. 10:18
 14/48 A kérdező kommentje:

"Arról hallottál-e, hogy háború idején nem lesznek öngyilkosok az emberek? Nekik talán minden okuk meglenne rá, mégis a túlélés a minden!"

Oké, de miért olyan fontos, hogy túlélnek? Mit nyernek vele, ha inkább nem ölik meg magukat? Kérlek ne mondd, hogy a háborút tűlélő katonáknak és civileknek boldogabb életük lesz, mert éppen hogy nem. És valami hasznuk van belőle? Ráadásul ha túl is élik a borzalmakat, akkor is előbb utóbb meghalnak majd. Akkor mégis miért jobb túlélni?

2014. febr. 4. 20:15
 15/48 anonim válasza:

Az öngyilkossággal elveszed annak a magasabb rendű hatalomnak a hatalomgyakorlását önmagadról, amely uralkodni akar feletted.

Ne hagyd, hogy egy magasrendű negatív hatalom uralkodjon rajtad.

2014. febr. 5. 00:25
 16/48 A kérdező kommentje:
Ezen már gondolkoztam. Sosem fogadnék el magam fölött olyan hatalmat, ami akaratom ellenére sorscsapásoknak tesz ki. Akkor sem, ha hosszútávon megerősödök ettől. Az a helyzet, hogy érzem, hogy a jóság hal ki belőlem, amit nem feltétlenúl látok rossznak (gyakorlati haszna, hogy megkönnyíti az életet), de ha egy szakállas úr a felhők felett ezt akarja elérni, azt én soha nem fogom elfogadni pozitívnak, mitöbb egyenesen a világra károsnak tartok. Azt pedig végképp nem fogadom el, amit némelyik barátommal tesz vagy tett. De persze ez csak hipotetikus hülyeség a részemről, mert nem vagyok keresztény, csak próbáltam a te szemszögedből nézni.
2014. febr. 5. 07:20
 17/48 anonim válasza:

A kerekesszékes vagyok megint

Mi a halál haszna?

Miért jobb meghalni, mint élni?

Az élet azért jobb a halálnál, mert legalább ideig-óráig lehetsz és leszel valaki, nem pedig egy lábjegyzet a temetői nyilvántartásban.

Amúgy gondolkodtál-e azon, hogy mi lesz a tetemekkel,miután minden rokonod kihal, aki fizetné a sírhelyet? Mész a szemétre, vagy mittomén, ez jobb?

Mellesleg nem kell társadalmilag elismertnek (karrier, férj/feleség...stb) lenned ahhoz, hogy jól érezd magad. Gondolom sosem figyelted a természetet, a tavaszi napsütést, a nyári esőt, az őszi színes leveleket, a téli táj szépségét, vagy, mondjuk a kutyád szeretetét, a madarak csicsergését. Nem TE vagy a minden, hogy csak úgy eldobd magadtól mindent.

Most egy kis ezotérikus okfejtés következik, bár nem hiszek a túlvilágban.

Miután nincs rá tudományos elmélet, hogy van-e élet a halál után, nem lehetsz biztos benne, hogy az öngyilkosságért nem kapsz-e nagyobb büntetést a túlvilágon vagy a következő életben.

Egy másik kérdés is felmerült a haszonról.

Miért nem követsz el bűncselekményt? Annak mi a haszna, ha tisztességes és becsületes vagy?

Miért jobb jónak lenni, mint gonosznak?

2014. febr. 5. 13:14
 18/48 anonim válasza:

"egy szakállas úr a felhők felett ezt akarja elérni"

ki beszél itt Istenről?

Isten jó és pozitív, Ő nem tesz rosszat az emberekkel, főleg nem ennyire rosszat!

Ne Isten-t okold, mert Ő egy pozitív hatalom.

Okold a Sátánt, mert ez a negatív hatalom, és bizony ez is irányíthat téged!

Vagy okold a karmát, ha hiszel benne, vagy egyéb létformákat a világban, melyek negatívan uralkodni akarnak az ember felett.

Ők a bűnösök a rosszért, és nem Isten (mert Isten jó)!

2014. febr. 5. 16:01
 19/48 anonim válasza:

ha a nehezebbik utat választod magadnak, akkor bebizonyítod magadnak és a világnak is, hogy Te erősebb vagy!

ha legyőzöd a nehézséget, akkor mindenki látni fogja, hogy Te erre is képes vagy!

Szóval mindent bele! szedd össze magad, vegyél erőt magadon és győzd le azt a ....., és ne hagyd, hogy az győzzön le Téged!

2014. febr. 5. 16:29
 20/48 anonim ***** válasza:
Halálod után hogy filozofálgathatnál ilyen elmésen ehhez fogható kérdéseken?!
2014. febr. 5. 16:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!