Miért jön mindenki azzal, hogy az öngyilkosság a könnyebbik út? Hát miért választaná bárki a nehezebbet?
Ez ostoba szenteskedés. Néhányan - főleg olyanok, akiket eddig még semmilyen csapás nem ért az életben, akiknek csak megszületni volt eddig nehéz - úgy érzik joguk van ítéletet mondani mások felett.
Szerintem meg mindenkinek joga van saját magának dönteni élet/halál felett.
Az öngyilkosság nem a könnyebb út - sőt... Keservesen nehéz elengedni az életet, bármilyen szar is...
Aki idáig jut, már a poklok legmélyebb bugyrait megjárta 'élet' címen.
12-es vagyok:
Ha tudnám, törölném a válaszomat.
Elfelejtkeztem róla, hogy ezt az oldalt zömében tinik használják, ezért kiegészítésül az általam írtakhoz:
KIZÁRÓLAG felnőtt, érett, kiforott személyiségekre értettem.
Amit írtam, nem vonatkozik olyan esetekre, amikor pl. egy 8-14 éves kiskölyök legnagyobb bánata, hogy a szülei néha takarításra kényszerítik, vagy nem veszik meg neki azt a nemtommit, ami már az osztályban mindenkinek megvan, hideg időben télikabát viselésére kötelezik, ami tiszta égő... stb. stb. stb.
"Arról hallottál-e, hogy háború idején nem lesznek öngyilkosok az emberek? Nekik talán minden okuk meglenne rá, mégis a túlélés a minden!"
Oké, de miért olyan fontos, hogy túlélnek? Mit nyernek vele, ha inkább nem ölik meg magukat? Kérlek ne mondd, hogy a háborút tűlélő katonáknak és civileknek boldogabb életük lesz, mert éppen hogy nem. És valami hasznuk van belőle? Ráadásul ha túl is élik a borzalmakat, akkor is előbb utóbb meghalnak majd. Akkor mégis miért jobb túlélni?
Az öngyilkossággal elveszed annak a magasabb rendű hatalomnak a hatalomgyakorlását önmagadról, amely uralkodni akar feletted.
Ne hagyd, hogy egy magasrendű negatív hatalom uralkodjon rajtad.
A kerekesszékes vagyok megint
Mi a halál haszna?
Miért jobb meghalni, mint élni?
Az élet azért jobb a halálnál, mert legalább ideig-óráig lehetsz és leszel valaki, nem pedig egy lábjegyzet a temetői nyilvántartásban.
Amúgy gondolkodtál-e azon, hogy mi lesz a tetemekkel,miután minden rokonod kihal, aki fizetné a sírhelyet? Mész a szemétre, vagy mittomén, ez jobb?
Mellesleg nem kell társadalmilag elismertnek (karrier, férj/feleség...stb) lenned ahhoz, hogy jól érezd magad. Gondolom sosem figyelted a természetet, a tavaszi napsütést, a nyári esőt, az őszi színes leveleket, a téli táj szépségét, vagy, mondjuk a kutyád szeretetét, a madarak csicsergését. Nem TE vagy a minden, hogy csak úgy eldobd magadtól mindent.
Most egy kis ezotérikus okfejtés következik, bár nem hiszek a túlvilágban.
Miután nincs rá tudományos elmélet, hogy van-e élet a halál után, nem lehetsz biztos benne, hogy az öngyilkosságért nem kapsz-e nagyobb büntetést a túlvilágon vagy a következő életben.
Egy másik kérdés is felmerült a haszonról.
Miért nem követsz el bűncselekményt? Annak mi a haszna, ha tisztességes és becsületes vagy?
Miért jobb jónak lenni, mint gonosznak?
"egy szakállas úr a felhők felett ezt akarja elérni"
ki beszél itt Istenről?
Isten jó és pozitív, Ő nem tesz rosszat az emberekkel, főleg nem ennyire rosszat!
Ne Isten-t okold, mert Ő egy pozitív hatalom.
Okold a Sátánt, mert ez a negatív hatalom, és bizony ez is irányíthat téged!
Vagy okold a karmát, ha hiszel benne, vagy egyéb létformákat a világban, melyek negatívan uralkodni akarnak az ember felett.
Ők a bűnösök a rosszért, és nem Isten (mert Isten jó)!
ha a nehezebbik utat választod magadnak, akkor bebizonyítod magadnak és a világnak is, hogy Te erősebb vagy!
ha legyőzöd a nehézséget, akkor mindenki látni fogja, hogy Te erre is képes vagy!
Szóval mindent bele! szedd össze magad, vegyél erőt magadon és győzd le azt a ....., és ne hagyd, hogy az győzzön le Téged!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!