Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egy nagyon furcsa lánynak...

Egy nagyon furcsa lánynak hogyan lesz párja?

Figyelt kérdés

Valóban furcsa vagyok. Mások is ezt mondják.

Szóval nagyon sok dologhoz máshogy állok hozzá, mint az átlag. Nagyon máshogy. Sőt, az is jellemző, hogy például olyan kérdéskörök nem érdekelnek, amelyek mindenki mást igen. Mert szerintem felesleges, sőt, akár káros ezeken gondolkozni.

Sok dologban semleges a különcségem, viszont máshol pedig negatív.

Például sokszor "simán" megmondom a véleményemet vagy az elutasítást, nem kertelek; máskor félreérthetően fogalmazok, ezért megbántódnak.

Furcsák a mindennapi szokásaim is.

Ráadásul az érdeklődési köreim is. Vagy olyasmiről olvasgatok, amikről alapból szinte senki más, vagy csak szimplán fiús érdeklődési körök.

Olyan pasit szeretnék, aki elfogad. Olyat, aki megért, mert váltig állítom, hogy a megbántódások egy része félreértésből fakad (másik részében tényleg bántó vagyok, de ezen dolgozom!!!).

Egy pasi képében lelki társat keresek, akivel meg lehet beszélni a dolgokat.

Nem szeretném, hogy meg akarjon változtatni, hogy elemezgesse a viselkedésemet, hogy firtassa, hogy miért vagyok ilyen és miért rossz ez. Ellenkezőleg, szeretném, hogy növelje az önbizalmamat.

A gond az, hogy szerintem ilyen férfi egyszerűen nincs!!

De egyedül meg megőrülök... Pont mostanában, egy kb. két hónapja érzem azt, hogy csak haverjaim vannak, mert nem keresnek elégszer, nem vagyok elég fontos nekik, esetleg nem is kérdeznek rá, mi van velem -> nem barátok, csak haverok.

2013. nov. 24. 22:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Miért, szerinted normális ezt érezni egy ilyen kérdés alapján?
2013. nov. 26. 19:38
 22/28 A kérdező kommentje:

Szerintem igen.

Pont az esik rosszul, hogy aki más, az el is áshatja magát.

A kérdésben csak azt ecseteltem, hogy kilógok a sorból, de azért reménykedem, hogy találok párt.

Erre rögtön jön is az élő példa, hogy valaki nem normálisnak érzi az ismerkedést a kérdés miatt...

Hát, köszönöm...

2013. nov. 26. 19:41
 23/28 anonim ***** válasza:
Nem a kérdés, hanem az egész szituáció miatt. De most igazából ez nem mindegy? A lényegen nem változtat, hogy szívesen megismernélek.
2013. nov. 26. 19:47
 24/28 A kérdező kommentje:
Milyen szituáció? ...
2013. nov. 26. 19:49
 25/28 anonim ***** válasza:
Lépjünk túl ezen:) Írj egy privátot és folytassuk ott.
2013. nov. 26. 19:52
 26/28 Srapnel ***** válasza:
Szerintem a kérdező nem olyan furcsa, mint amennyire szeretne az lenni. Ezzel a "furcsa" mesével csak palástolni akar valami nagyon gyakori, milliókkal előforduló élethelyzetet és életérzést, csak hát jobban hangzik az, hogy ő furcsa és ezzel különbözhet másoktól. Az "elemzéstől" meg azért fél, hogy nehogy végül szembe kelljen nézni mindazzal, amit a furcsa-imidzsel saját maga elől is rejteget.
2013. nov. 26. 20:09
 27/28 A kérdező kommentje:

Na, ezt a válaszodat mégis elolvastam. (Az előzőt nem, csak, hogy tudd. És ez nem bosszú, nem vagyok annyira gyerekes, ne örülj. Csak tisztázom.)

Nem hiszek abban, hogy valaki maga elől rejteget valamit.

Ezért se szeretek elemezni.

Nem félek az elemzéstől, csak utálom.

Fogadjuk el egymást, ő olyan, és kész, ő meg amolyan, és kész.

Az elemzéssel talán leginkább ott kezdődik a problémám, hogy aki más, eltérő, AZT elemzik. Van, amikor a tömeg is furcsán viselkedik, vagy "szívatja magát", logikátlanul viselkedik, mégse elemzik. És ugyanezt egy-egy individuum jobban csinálja, akkor elkezdik elemezni, és kisütik, hogy azért nem úgy csinálja, mint a tömeg, és azért csinálja logikusan, mert ilyen fóbiás, olyan fóbiás, ettől fél, attól fél, ez és az lesz a betegsége, ha így folytatja.

Apró példa erre: ha valaki az Örsre megy metróval, és nem az 1. kocsira száll (aki nem ismerős: az Örs metróvégállomáson az első kocsi van a kijárathoz legközelebb), arra ráfogják, hogy tömegfóbiás. Csak azért, mert ha teheti, hátrébb száll, ahol nem nyomják össze, ezért már rögtön: TÖMEGFÓBIÁS.

Persze máshogy csinálni, mint a tömeg, nyilván lehet rosszabbul is, de az is lehet, hogy bizonyos individuumnak csak úgy megy.

A problémáim az elemzéssel itt folytatódnak: Normális ez, nem kell változtatnod, de azért vagy ilyen... Könyörgöm, ha azt mondjuk, hogy: se magának, se másnak nem árt, hosszútávon kár nem származik belőle, akkor MINEK ELEMEZNI? Nem tök mindegy?

Jó, lehet, hogy akár az emberek 99%-át is megnyugtatja, hogy kielemzik, hogy miért, de akkor is ott lehet a maradék 1%, akit frusztrál.

Hadd mi döntsük már el, mi frusztrál, és hadd ne kívülálló!!

Nem tudom, hány lány van, aki szabadidejében vagy tudományos, vagy műszaki témában olvasgat fórumokat, vagy hány lány van, aki nem szeret filozofálni. Vagy hány lány van, aki kevés filmet néz. Vagy hány lány van, aki szeret egyedül sétálni. Vagy hány lány van, aki a tudományos dolgokról szeret beszélni is.

Hadd én döntsem el, milyen témáimmal és mentalitásommal lógok ki.

Látod, kilógok azzal, hogy nem szeretek elemezni és nem szeretem a dolgok értelmét keresni.

Erre már nem hagysz békén.

Ez erős lesz, de ez van: ha segíteni akartál, akkor már ne haragudj, nagyon vak vagy, hogy baromira nem látod, hogy az ellenkezőjét érted el.

Ha trollkodni akartál, az sikerült, gratulálok.

2013. nov. 27. 00:38
 28/28 Srapnel ***** válasza:

Jól van, igazad van, ne haragudj. Nem akartam trollkodni.

Úgyhogy a (fő) kérdésedre válaszolok, mivel ezért van ez az oldal: "Nagyon nehezen."

"A gond az, hogy szerintem ilyen férfi egyszerűen nincs!!

De egyedül meg megőrülök."

Vagy te változol meg, vagy a világ. Eldöntheted, hogy melyiket milyen mértékben akarod megváltoztatni.

További sok sikert kívánok!

2013. nov. 27. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!