Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egy nagyon furcsa lánynak...

Egy nagyon furcsa lánynak hogyan lesz párja?

Figyelt kérdés

Valóban furcsa vagyok. Mások is ezt mondják.

Szóval nagyon sok dologhoz máshogy állok hozzá, mint az átlag. Nagyon máshogy. Sőt, az is jellemző, hogy például olyan kérdéskörök nem érdekelnek, amelyek mindenki mást igen. Mert szerintem felesleges, sőt, akár káros ezeken gondolkozni.

Sok dologban semleges a különcségem, viszont máshol pedig negatív.

Például sokszor "simán" megmondom a véleményemet vagy az elutasítást, nem kertelek; máskor félreérthetően fogalmazok, ezért megbántódnak.

Furcsák a mindennapi szokásaim is.

Ráadásul az érdeklődési köreim is. Vagy olyasmiről olvasgatok, amikről alapból szinte senki más, vagy csak szimplán fiús érdeklődési körök.

Olyan pasit szeretnék, aki elfogad. Olyat, aki megért, mert váltig állítom, hogy a megbántódások egy része félreértésből fakad (másik részében tényleg bántó vagyok, de ezen dolgozom!!!).

Egy pasi képében lelki társat keresek, akivel meg lehet beszélni a dolgokat.

Nem szeretném, hogy meg akarjon változtatni, hogy elemezgesse a viselkedésemet, hogy firtassa, hogy miért vagyok ilyen és miért rossz ez. Ellenkezőleg, szeretném, hogy növelje az önbizalmamat.

A gond az, hogy szerintem ilyen férfi egyszerűen nincs!!

De egyedül meg megőrülök... Pont mostanában, egy kb. két hónapja érzem azt, hogy csak haverjaim vannak, mert nem keresnek elégszer, nem vagyok elég fontos nekik, esetleg nem is kérdeznek rá, mi van velem -> nem barátok, csak haverok.

2013. nov. 24. 22:09
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Ezért (is) nehéz különcnek lenni.

Folyamatosan meg akarják változtatni az embert, folyamatosan meg akarnak győzni.

Úgyse fog sikerülni, hidd el!!

Változni fogok? Nem mondod?! Már most azt teszem. Tudok róla...

Szerintem felesleges egy különleges célt keresni, egy végső célt, amiért élünk. Felesleges mindennek az értelmét keresni.

Ahelyett, hogy azon gondolkoznál, hogy a rosszat milyen hozzáállással tedd elviselhetőbbé, vészeld át, a jót pedig hogyan vedd észre, ahelyett azon filozofálsz, hogy miért élsz, mi a célod...

Szerintem ez stresszes, feszültséget kelt.

Az élet értelme maga az élet, ezen nincs mit tovább gondolkozni.

Az állatok egy dologban mindenképp jobbak - például a kutyák.

Tudnak örülni egy sétának, szívesen mennek a ligetbe, ott futkároznak, játszanak a többiekkel, sosem nőnek fel.

Mialatt az ember azon gondolkozik: van értelme, hogy élek? Van értelme, hogy ezt teszem? Visszatekintve mit fogok gondolni arról, hogy ezt tettem? A többiek mit gondolnak rólam, hogy ezt tettem? A többiek szeretnek? Vajon a másik miért ilyen? Én miért vagyok ilyen?

Igen, lehet ez teszi az embert emberré, amennyiben az embernek egy örökké stresszes, elégedetlen lénynek kell lennie.

Segíts másokon, csináld, ami a feladatod, abban lásd a szépet, csináld, amit szeretsz, légy a szeretteiddel/barátaiddal, legyen célod, legyen reményed. A dolgod ennyi.

Meditálni lehet azon, hogy mit csinálsz jövő nyáron - igen, egy szegény, dolgozó ember is -> van hétvégéje jó esetben -, mit fogsz főzni holnap, a barátokkal hova ülsz be. Vagy meditálni lehet azon is, hogy milyen szép a természet, milyen szép egy-egy város. Vagy azon is, milyen kedves volt a boltos.

És itt én ezt a témát lezártam.

EMLÉKEZTETŐÜL a kérdésem az volt, hogyan talál így meg egy fiú/én őt, mindegy, aki elfogad így, nem akar megváltoztatni, nem győzködik, önbizalmat ad, nem mereszt rám nagy szemeket.

Vagy erre reagáljatok, vagy semmire.

2013. nov. 25. 21:55
 12/28 anonim ***** válasza:

Erre nem igazán tudunk reagálni szerintem. Vagy találsz valakit akivel jól elvagytok, vagy nem. Még fiatal vagy, előtted az egész élet, szóval szerintem bőven van esélyed.

Sok szerencsét!

2013. nov. 25. 22:27
 13/28 Srapnel ***** válasza:

"Folyamatosan meg akarják változtatni az embert, folyamatosan meg akarnak győzni."

Nem akarlak meggyőzni. A valóságot nem fogod tudni megváltoztatni. Onnantól a te dolgod, hogy ebben a valóságban hol akarsz helyet foglalni.

Elemzel és jó hitelt veszel föl, vagy nem elemzel és eladósodsz.

Elemzel és talán jobb (rád valóbb) munkád lesz, vagy nem elemzel és szenvedsz egész életedben.

Elemzel és a problémákat hatékonyabban oldod meg, vagy nem elemzel és néha rádszakad az egész.

Elemzel és jobban megérted a körülötted lévő világot, vagy nem elemzel és értetlenül nézed, hogy mi történik.

stb.

Rajtad áll. Abban van választásod, hogy melyiket választod, abban nincs, hogy ez így működik.

"Változni fogok? Nem mondod?! Már most azt teszem. Tudok róla..."

Mégis úgy beszélsz/írsz, mintha nem.

"Felesleges mindennek az értelmét keresni."

Mindennek valóban nem is kell. De vannak dolgok, amiknek az ember keresi az értelmét.

Te pl. ezzel a kérdéssel az értelemkeresés értelmén gondolkodsz, ahol a te hozzáállásod alapján ezt most nem kéne tenned.

"Ahelyett, hogy azon gondolkoznál, hogy a rosszat milyen hozzáállással tedd elviselhetőbbé, vészeld át, a jót pedig hogyan vedd észre, ahelyett azon filozofálsz, hogy miért élsz, mi a célod... "

Az életben vannak szituációk, amikor a két témakör összeér. Meg vannak a valóságnak olyan problémái, amiket pusztán hozzáállással nem lehet megoldani, hanem "elemezni" kell. Pl. az elromlott mosógépet nem lehet úgy megjavítani, hogy máshogy állsz a mosáshoz. De a vakbeles beteg sem gyógyul meg úgy, hogy bárki hozzáállássa megváltozik. Az emberi kapcsolatok is sokszor úgy működnek, hogy a hozzáállás megváltoztatása nem elég. Mit gondolsz, miért létezik a pszichoanalízis és annak rengeteg ága?

"Szerintem ez stresszes, feszültséget kelt. Az élet értelme maga az élet, ezen nincs mit tovább gondolkozni."

Nem. Én egyértelműen azt látom, hogy a nagy többség a stressz és a feszültség feloldásának, a kellemetlen életesemények (halál, betegség, baleset, stb.) feldolgozásának eszközeként használja a létkérdések önmagukban való tisztázását. Egyszerűen lehetetlen úgy leélni az életet, egy vegetatív, primitív életet leszámítva, hogy ne kerülj ennek közelébe. Már akár szakmák is vihetnek efelé. Az emberek szeretnék tudni, mi miért történt és történik, meg mi fog történni. A te hozzáállásod ennek elérésére kevéssé alkalmas. De azt nem mondom, hogy nincsenek előnyei. Én teljesen értékítélet mentesen próbálom elmondani, mi a helyzet.

"Tudnak örülni egy sétának, szívesen mennek a ligetbe, ott futkároznak, játszanak a többiekkel, sosem nőnek fel."

Ez nagyon szép, de mint látod, a kutyák nem működtetnek civilizációt, nincs olyan fogalom, hogy felelősség, erkölcs, becsület, stb. Persze önmagában ez sem rossz, nem szükséges pár évtized múlva azok közé tartoznod, akik felelősséget vállalnak másokért, bonyolult rendszereket ismernek (jog, orvoslás, műszaki, gazdasági tudományok) és működtetnek.

"EMLÉKEZTETŐÜL a kérdésem az volt, hogyan talál így meg egy fiú/én őt, mindegy, aki elfogad így, nem akar megváltoztatni, nem győzködik, önbizalmat ad, nem mereszt rám nagy szemeket."

De pont az a lényeg, hogy ez a kérdés nagyon erősen összefügg az összes előzővel. Egy idő után az emberek szeretnek beszélgetni. Aztán ha a párommal nem nagyon lehet másról, csak hogy milyen szép a fa és milyen jó sétálni a ligetben (amit magam is tudok, tehát azt magamban is tudom élvezni), nekem az nagyon kevés. Na és mivel nem akarlak megváltoztatni, ezért inkább keresek valaki mást. Hogy hogyan találsz? Úgy, mint más. Olyasvalakik társaságát kell keresned, akik az életet élvezik, nem sokat gondolkodnak rajta. Jó szándékú, jámbor, de viszonylag (jó értelemeben) egyszerű emberekét. Van sok ilyen. De ugye azt tudod, hogy amit te elvársz (elfogadás, nem megváltoztatás, nem győzködés, önbizalom adás), azt neked is teljesítened kell?

2013. nov. 26. 07:33
 14/28 anonim ***** válasza:

Tudod miért nem fogsz soha ilyen férfit találni? Mert nincs olyan hülye, aki önszántából tönkre akarja tenni magát.

Nem veled, az érdeklődési köröddel stb. van baj. Hanem a viselkedéseddel. Simán elképzelhető, hogy külsőleg és belsőleg is tetszenél nekem. DE! Nem érne annyit ez a kapcsolat, hogy érzelmileg lenullázzam magam melletted.

2013. nov. 26. 15:35
 15/28 A kérdező kommentje:

Mi a rossz a viselkedésemmel? Hogy nem szeretem, ha győzködnek?

Nem velem van a bajod...

"Szóval nem veled van a baj, de hadd győzködjelek..."

2013. nov. 26. 17:47
 16/28 anonim ***** válasza:

Nem erre értettem. Én sem szeretem, ha győzködnek...

Szerintem te nem is akarsz senkit igazán közel engedni magadhoz... Úgy meg, hogyan szeressenek, ha nem engeded? A másik pedig az, hogy érzelmek nélküli robotoknak nézel minket, férfiakat. Mégis kinek jönne ez be?

Nem ismerlek, nem tudom, hogy milyen vagy. Csak azt írom, amit így látatlanban gondolok.

2013. nov. 26. 18:05
 17/28 anonim ***** válasza:
Most, hogy így olvastam a leírást. Vannak benne pozitívumok is. Nem hiszem, hogy annyira elviselhetetlen lennél:)
2013. nov. 26. 18:11
 18/28 A kérdező kommentje:

Attól, hogy nem szeretek elemezni és nem szeretem mindennek az értelmét kutatni, hanem csak szimplán megélni, baromira nem vagyok érzelemmentes.

És a leendő pasim se legyen az. :)

És szeretném közelengedni magamhoz az embereket, illetve... azt, aki megérdemli.

Csak eddig a győzködéssel, megváltoztatási vággyal próbáltak hozzám az emberek - most nemtől függetlenül - közel kerülni hozzám, ez pedig nekem nem szimpatikus.

2013. nov. 26. 19:18
 19/28 anonim ***** válasza:
Szerintem meghülyültem, esküszöm azt érzem, hogy szívesen megismernélek. Kíváncsi vagyok milyen lehetsz.
2013. nov. 26. 19:30
 20/28 A kérdező kommentje:
És, miért hülyültél meg, hogy ezt érzed? Miért kellett ehhez meghülyülnöd?
2013. nov. 26. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!