Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha csak egy érettségit tudok...

Ha csak egy érettségit tudok elérni, akkor garantáltan szívás lesz az életem?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy átlag feletti iq-m van, és fél óra tanulással képes vagyok megtanulni 4 oldalnyi anyagot akár, de egyszerűen leírhatatlanul lusta vagyok, és ezek mellett még depressziós is vagyok, és sorolhatnám, és épp azon gondolkodom, hogy fejbelőjjem-e magamat a fegyveremmel vagy ne, szóval a kérdés adott...

Egy érettségivel lehet valakinek jó állása, ha mellé elvégez pár OKJ-s képzést, vagy nem igazán ?!

2013. okt. 2. 17:38
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%
A bölcs ember megtalálja az élet pozitívumait, erőt merít belőle. A gyáva ember menekül a nehézségei elől és kifogásokat keres.
2013. okt. 4. 07:37
 22/45 anonim ***** válasza:
"A bölcs ember megtalálja az élet pozitívumait, erőt merít belőle" Ok. És akinek nem adatik meg hogy pozitívumok legyenek az életében azokkal mi van? Vannak ám akik nem akarnak szenvedni egész életükben.
2013. okt. 4. 08:44
 23/45 anonim ***** válasza:
A pozitívum minden ember életében jelen van. Ezeket észrevenni a te feladatod, más nem teheti meg helyetted. Ha nem akarsz szenvedni, egy okkal több, hogy keresd ezeket. Probléma nélküli ember nem létezik. Mindenkinek nyomja a vállát kisebb, vagy nagyobb gondok halmaza. Hogy ezek mennyire temetnek maguk alá, egyedül rajtad múlik. Földre szegezett tekintettel senki sem látta még meg az élet szépségeit. Ahhoz kicsivel feljebb kell nézni. Én nem nézhetek feljebb helyetted.
2013. okt. 4. 09:10
 24/45 A kérdező kommentje:
Ez csak pátosz... hogy találd meg az élet apróbb örömeit, és akkor juj de nagyon boldog leszel... LEgtöbbször azok mondják, akik havi 10 nővel lefeküdtek életükben, rengeteget buliztak, nem keresnek rosszul, jó barátaik vannak, vagy feleségük, na így könnyű mondani... Hozzatok elém bárkit, akinek se pénze, se barátai, se barátnője, sosem feküdt le egy lánnyal sem, minden napja monoton, és mégis boldog és pozitív...
2013. okt. 4. 14:22
 25/45 anonim ***** válasza:
Amit te pátosznak nevezel, az a valóság. Amiért pátosznak nevezed, az a kifogások erdeje. Ja, mert hát úgy könnyű élni, hogy minden megvan. Nagy újságot mondok. A "mindenért" meg kell küzdeni, nem adják ingyen!
2013. okt. 4. 17:27
 26/45 anonim ***** válasza:
Na igen ám, ha lenne lehetőség küzdeni.. Igen,vannak olyan szélsőségek is,hogy még arra sincs lehetősége valakinek. Leírnám az élethelyzetemet ,de inkább nem teszem. kérdező ha gondolom privátba beszélhetünk,asszem megértjük egymást..
2013. okt. 4. 17:34
 27/45 anonim ***** válasza:
Rendben, vonuljatok el és privátban biztosítsátok egymást arról, hogy számotokra minden lehetetlen. A lehetőség mindenki számára megvan. Ezzel élni ugyanannyi erőfeszítés, mint kifogásokat keresni arra, hogy miért nem megy.
2013. okt. 4. 17:38
 28/45 anonim ***** válasza:
Na jó akkor ha ennyire vágod a szitut akk adj tanácsot pls hogy lehet egy ilyen élethelyzetből boldog normális emberré válni? kezdjük ott,hogy félig c*gányvok,tanyán élek, fatelepen dolgozok,ahol csak román kollégáim vannak,fele analfabeta, stb. jó kis baráti kör,nap mint nap szidjuk egymás édesanyját meg szöges deszkákkal verekszünk. minden k**aszott nap ebből áll, utána haza megyek,tanulok mivel esti gimnáziumba járok. (Am nem vagyok hülye,jól megy a tanulás,tanárok se néznek hülyének bár nehéz volt a származásom (FÉLVÉR) miatt elérni ezt náluk de mind1. csajozni se tudtam soha,egyedül azt se lehet, főleg ilyen hátrányos helyzettel,hogy rám néznek és az emberek 90%-a már rám is nyomja a jól meg érdemelt bélyegemet, volt egy próbálkozás a "baráti" társaságommal be mentünk a városba kollektíve bár a szórakozóhelyet látogattuk meg,de a rendőrségen végeztünk... azóta persze ezt mindenki tudja rólam milyen balhés vagyok közbe én nem csintam semmit csak ezek a jómadaral na lényegtelen... és ez így megy.. egy élő zombi vagyok már kihalt érzelmi világgal stb. ennyi.
2013. okt. 4. 18:38
 29/45 anonim válasza:
100%

Előző.

Ne lógj olyan emberekkel akik vissza tartanak. Tedd le az érettségit + tanulj meg mellé angolul. Ha van félretett pénzed azonnal menj ki Angliába vagy máshova külföldre. Ha nincs akkor menj el egy ingyenes OKJ képzésre. Abban az esetben, ha nem múltál el 21 éves mehetsz nappali OKJ képzésre +, ha nagyon rossz az anyagi helyzeted még kollégiumba is felvesznek. Ha már öregebb vagy akkor még mindig mehetsz esti tagozatra. (Nappali tagozat mellett mehet a diákmunka.)

Ill., ha nagyon jó tanuló vagy akkor akár felsőoktatásba is mehetsz, de a jelenlegi körülmények miatt én nem ajánlom.

Az az egy biztos az életben, hogy egyszer élünk. A nyávogással és az önsajnálattal semmire sem lehet menni.

Ma rengeteg lehetőség van. Még az interneten keresztül is lehet diplomát szerezni akár külföldi egyetemeken is. Nyelveket lehet tanulni ingyen. Ingyenes oktatás van (lehet, hogy a színvonal a békefeneke alatt van), de van. Az interneten hatalmas mennyiségű önfejlesztő anyag áll rendelkezésre. Innentől kezdve csak fel kell magunk találni.

Én a te helyedben nekiugranék az angolnak (internet) + minden hónapba félretennék annyit amennyit tudok és nekiugranék külföldnek.

2013. okt. 4. 20:35
 30/45 anonim ***** válasza:
Köszi :) Most vagyok 3.-os, jövőre érettségi, Hát azt nem mondanám,hogy annyira kiemelkedő tanuló vagyok, de nem is az "éppen átmentem" kategóriába tartozom. Az angol kifejezetten jól megy, akadozó,de társalgási szinten. A külföldet tervezem egyre jobban,szerintem is abba lehet a megoldás,kezdeni egy új életet.
2013. okt. 4. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!