Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintem ez is a világ...

Szerintem ez is a világ változó értékrendjének egy jele. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Gimnáziumban egy tanórán beszélgettünk arról, ki minek tartja a munkát (a munkahelyit). Az osztály 95%-a szükséges rossznak tartja, ami a megélhetésért kell.

Eléggé furcsálltam, hogy így gondolkoznak az osztálytársaim erről, azok is, akik gyógyszerésznek vagy gyógytornásznak készültek.

Szerintem a munka embertársaink megsegítéséért, valami jobbátételéért van. Ezen felül szükséges, hogy hivatásunk legyen, olyat próbáljunk választani, amit szívesen csinálunk. Ha álomszakmánk 100-at fizet, és egy olyan, amit ki bírunk tanulni, se sose érdekelt, az 180-at, még akkor is jobb az álmok után menni.

Nagyon sok munka - kb melyik nem? - múlik azon, hogy szívesen csinálja-e az illető.

Sokszor monoton, unalmas, lelkileg megterhelő, vagy nagy koncentrációt igénylő, vagy nehéz egy munka. Hogyan lehet azt úgy csinálni, hogy csak a pénz érdekel?

Azt egy általános iskolás is tudja, hogy a napi 8 óra meló csak szlogen. Alsó hangon dolgozol annyit - számoljunk mégis annyival - és utazol kétszer fél órát. Ezzel 9 óra ment el, alvással, reggeli készülődéssel, evésekkel menjen el 10. Marad hat óra "élni"

Szóval a nap nagy részét a munkahelyen töltjük el.

Nekem nagyon fontos, hogy a majdani munkám a hivatásom legyen, kb. lényem egy része. Ami önbizalmat ad, ahova örömmel megyek be, és amit én fontosnak tartok, és valahol mindig is érdekelt.

Ugye nemcsak engem bőszít fel, hogy az emberek többsége a pénzt helyezi szem elé?

2013. ápr. 14. 18:11
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
77%
Személy szerint ha választhatnék egy 100 ezres álommeló és egy 200 ezres munka között én az utóbbit választanám.
2013. ápr. 14. 18:32
 2/27 A kérdező kommentje:

Adott pár hobbid, néhány akár 10 éves korod óta. Néhány akár megszállottság, és senki se érti meg, miért foglalkozol velük.

Nyilván látod, hogy mi a szar a világban a hobbijaid témáival kapcsolatban.

Évekig olvasgatsz, kb. már értesz hozzájuk, ötleteid vannak, hogyan lehetne segíteni, változtatni. Ha csak pár ember gondolkodásmódját, ha csak pár embernek segítesz, ha csak egy kis területen, de tudnál.

Ezt feladnád azért, hogy legyen jó kocsid meg 25 fok egy nagy lakásban, meg jó ruháid?

Én akkor már nem tartok kocsit, hordom pár évig ugyanazokat a ruhákat (már most így teszek...) és élek 20 fokban.

Csak azt tegyem, ami az életem, és végre ne csak hobbiszinten érdekeljenek a dolgok, hanem tehessek is!!!

Egy történeteket író ember is megőrül, ha nem mutathatja meg a történeteit, később ki is akarja adni. De minimum jópár embernek megmutatni. Egy festő ugyanez. Egy fényképész - ugyanez.

És így van ez a hobbikkal is.

És amúgy is... Nem az fog örömet szerezni, hogy jó márkájú, maximum 5 éves kocsim van, meg, hogy Milkát tudok venni heti két táblát.

Az viszont, hogy imádom a munkámat, örömet fog adni.

2013. ápr. 14. 18:40
 3/27 anonim ***** válasza:
Értem mit akarsz mondani:D Amúgy neked mi lenne az álommunkád?:D
2013. ápr. 14. 19:12
 4/27 A kérdező kommentje:

Sok dolog olyan, hogy akár lehetne a hivatásomnak is nevezni. Amit tanulok, az is olyan.

Egyik se jövedelmez jól.

2013. ápr. 14. 19:21
 5/27 dani900 ***** válasza:

Engem nem bőszít fel, ki mit tesz.

Az ő dolguk, nyugodtan gürcöljenek egy szar munkában, hogy többet keressenek, majd észreveszik, hogy az autójuk, lakásuk, pia, és miegymásnak a rabszolgái lesznek, mert egyre jobb, meg több kell mindenből, egyre több munkával, amit nem szeret, majd nyugdíjasan meg sír, hogy mennyit gürcölt egész életében. Ja, és ki kérte meg rá? Kényszerítették? Kétlem, saját magát tette tönkre, mert amikor megveszi az áhított autót, egy év múlva már unalmas lesz kell a nagyobb, a jobb, és nem veszi észre, hogy sohasem lesz tőle boldog.

Én teljesen egyetértek a kérdezővel, az élet elég nagy részét munkával töltjük...mindenki eldöntheti, hogyan akarja érezni magát.

2013. ápr. 14. 20:59
 6/27 anonim ***** válasza:
40%
Én inkább csinálnék egy-két olyan vállalkozást, aminek a profitjából kényelmesen megélek, és a befolyt pénzem egy részét a hobbimnak szentelném. De hobbira nem alapoznék pénzkereső tevékenységet. Egyrészt mindenki ezzel próbálkozik és túl nagy a verseny (lásd a Megasztáros válogatókat, ahol mindenki az énekléssel mint hobbival akar nagyon szakítani), másrészt előbb-utóbb meg is utálnám az adott tevékenységet, ha pénzért kellene csinálnom.
2013. ápr. 14. 22:59
 7/27 A kérdező kommentje:

Szerintem nem utálod meg.

Én beleőrülnék, ha a hobbimat nem tudnám egy idő után hivatalosan használni.

Pl. ha valaki 10 éves kora óta egészségmegőrzéssel, alternatív gyógymódokkal, testmozgással foglalkozik, akkor lehet bekattan, ha sose lehet edző/orvos/dietetikus mit tudom én mi.

És egész életére magának tartja meg a tudományát...

És nem tanul róla hivatalosan...

Másrészt ne az apró, a családod részére fennálló szabadidőcskédet fordítsd hobbira, hanem a napi 8-10-12 órádat.

2013. ápr. 15. 14:55
 8/27 anonim ***** válasza:
Csinálnám hivatásszerűen, de nem abból élnék meg, így nem lenne rajtam a nyomás, hogy mindenáron pénzt kell keresnem vele. Időm meg lenne bőven, amint sikerül szerezni befektetésekből rendszeres passzív bevételt.
2013. ápr. 15. 15:40
 9/27 A kérdező kommentje:

És a témánál maradva?

Ha pl valakit nagyon érdekel az egészséges táplálkozás, szerintem beleőrül, hogy sose tehet az emberek egészséges táplálkozásáért. Max. blogon, de az semmit se ér.

A másik, hogy egy idő után nyilván vágyik rá, hogy "hivatalosan" is tanulja, ne csak más blogokból meg ilyenolyan laikusoknak írt könyvből.

Azon felül...

8-10-12 órán keresztül olyasmit csinálni, amit rühellünk. És 40 évig... VÁHH

2013. ápr. 15. 18:22
 10/27 anonim ***** válasza:
0%

majd ha enm a szüleid tartanak el, és éheztél már hónapokig, akkor meg fogod érteni azt a 80E ft különbséget. de még 8Et is.

"Én akkor már nem tartok kocsit, hordom pár évig ugyanazokat a ruhákat (már most így teszek...) és élek 20 fokban.

Csak azt tegyem, ami az életem, és végre ne csak hobbiszinten érdekeljenek a dolgok, hanem tehessek is!!! "

ez a baj veletek, hogy idáig terjed a képzelőerőtök.

legyen a kocsi helyett egy bliccelés, mert enm telik bérletre, meg 16 fok a lakásban. mindezt egy olyan melóért, ami keveset fizet és még utálod is. na ez már közelít a valósághoz...

"Egy történeteket író ember is megőrül, ha nem mutathatja meg a történeteit, később ki is akarja adni. "

de mindegyik író éhenhal, ha nem talál munkát, és senkinek se kell a műve.

"Én inkább csinálnék egy-két olyan vállalkozást, aminek a profitjából kényelmesen megélek, és a befolyt pénzem egy részét a hobbimnak szentelném."

feltételes módban szépen hangzik, de még nem taláakoztam olyannal, aki múltidőben mseélte ezt.

"másrészt előbb-utóbb meg is utálnám az adott tevékenységet, ha pénzért kellene csinálnom."

pontosan erről van szó, nem mindegy, hogy a hobbid pénzt hoz a konyhára, vagy a hobbidból akarsz munkát csinálni.

ez olyan, mintha azt mondanánk, miért ne kérhetne egy nő pénzt azért, ha szeret szexelni. ugye tudjuk, azt hogy hívják. na ugyanez a helyzet a művsézettel is.

"Szerintem nem utálod meg.

Én beleőrülnék, ha a hobbimat nem tudnám egy idő után hivatalosan használni. "

elméletekről beszélsz. lássuk meg mit gondolsz 10 év múlva.

látszik, hogy még naiv kezdő vagy.

2013. ápr. 16. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!