Hogyan lehet elfogadni, hogy ez az egész világ hazugságokra épül hogy megkapjuk alantas vágyaink tárgyát, és ostoba, agresszív, kirekesztő, önző emberek lakják, ezért örökre magányos marad az ember és az élete értelmetlen lesz?
Elég szomorúnak tartom, hogy az emberek azt hajtogatják, hogy alkalmazkodni kell a megélhetésért, mindenki a másikon tapos, ott rúg bele, használja ki, ahol csak tudja, de végül, mikor csontig vérig elprostiuálódtunk és az egész életünk hazugság, akkor mit lehet élvezni az életben, ha mindenük megvan a szabadságon kívül?
Hiszen ha feladunk mindent, akkor gyakorlatilag meghal az utolsó valódi önmagunk is a túlélésért. Paradox nemde?
Tisztességes, örökké jó ember sosem maradhatsz. Nem feltétlenül kell belefásulni az életbe, de ahhoz viszont tenni kell. Ha valamit teszel, az valakinek tetszeni fog, de biztosan lesz olyan akinek nem és itt kezdődnek a problémák. De tettek nélkül nincs életed. Ha eleget tettél, jó helyen rúgtál bele másokba akkor idős korodban már nem kell.
Egyébként ha elkezded, már nem fogod észrevenni magad, vagy egyáltalán nem is fog érdekelni. Aztán egyszer (vagy többször) rájössz, és eldöntheted, hogy hogyan tovább.
Kedves Kérdező!
Légy szíves, pontosíts: Te ilyennek látod és éled meg a világot, a fentiek a Te tapasztalataid, a jelenlegi tudati szinteden és körülményeid között ezt látod és érted meg a világból.
Ha belátod a véleményed szubjektivitását, akkor folytathatjuk az eszmecserét. Ha nem látod be, hogy amit fent írtál, csak egy a sok lehetséges értelmezés és értékelés közül, akkor nem is a véleményünkre vagy kíváncsi, hanem megerősítésre van szükséged.
Én nem erősítelek ebben a véleményedben. Nem értek egyet Veled, és ne nyilatkozz az ilyen kategorikusan.
Üdv R.
Éreztem már ezt, de inkább pozitívabb, építőbb jellegű nézőpontot választottam.
A nézőpontok szubjektívek, egyikről sem lehet bebizonyítani, hogy igaz-e vagy sem, sosem képesek 100%-ig objektíven leírni a valóságot. A lényeg, hogy melyik nézőpont ad számodra több lehetőséget a boldogulásra. Egy negatív nézőpont nem fog, viszont ha úgy állsz hozzá, hogy az emberek alapvetően jók, csak tudatlanságból néha ártanak egymásnak, az jóval nagyobb mozgásteret enged számodra. És az esetek többségében az emberek is eszerint fognak majd rád reagálni, mert tudatalatt meg akarnak felelni az elvárásaidnak, mivel stabilan hiszel bennük.
Ezt sok embertől hallottam már, csak a baj az, hogy eleinte én is naiv voltam, és pont erre szolgáltam rá, és ezért nem tudom becsapni magam ilyen optimsita közhelyekkel, ráadásul semmivel nem változik a mozgásterem attól, hogy x helyett yban hiszek, ettől még ugyanúgy fog viselkedni mindekni más.
Mondjuk manipuláció céljából jó, ha elhiteted másokkal, hogy mennyire jó embernek gondolod őket, de ezzel ugyanarra szintre süllyedsz, mint amitől különbnek hitted magad.
Kösz a tippet.
Kedves Kérdező, én már éreztem hasonlót.
Arra jöttem rá, hogy az élet szerencsére nem fekete-fehér, és nem csak az alkalmazkodás vagy az öngyilkosság kettőssége marad. Vannak még olyan emberek elég szép számmal, akik nem ilyen módon akarják megkapni alantas vágyaik tárgyát, úgy értem, hogy nem halt ki a világból a szeretet és a jószándék. Az sem igaz, hogy az ilyen embereket eltapossák, mert ha ezek a tulajdonságok határozottsággal és céltudatossággal párosulnak, egy "jó" ember is elérheti a céljait.
Sajnos az emberek nagy része mindig is önző és ostoba volt, de a Te döntésed, hogy felülemelkedsz-e a mocskon. Nem kell vegyülnöd, nem kell alkalmazkodnod, de ahogy a mondás is tartja "egy angyalnak ismernie kell az ördögök világát is".
A sz@rt le kell húzni a wc nevű céleszközön. A világot megváltani úgysem tudod. Te döntöd el, hogy merre nézel, mert igenis lehet élvezni az életet és léteznek "igaz" emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!