6. -os vagyok. Néhány nagyképű osztálytársam mindig azt mondja rám, hogy stréber vagyok, mert eddig mindig kitűnő voltam, és szoktam tanulni. Mit tegyek?
Dehogy vagy!
Rám is néha azt mondták...és akkor mi van? :D Meg se hallottam, és nem sokat mondogatták tovább.
Ha sok a házi, és van tanulni való is, akkor a 3 óra nem sok tanulásra! Én is hazamegyek, tanulok, és utána szórakozok...
És csak azért, mert azt mondják, nehogy abbahagyd a tanulást! Nehogymár mások miatt ronts el a jövődet, egyszerűen sz.r-d le őket! És szerintem keress olyan barátokat, akik nem "cikiznek" emiatt.
Aki normálisan gondolkodik, az tudja, hogy ha jó suliba akar továbbjutni, és jó munkát akar majd kapni, akkor a tanulás szükséges! Ők meg majd panaszkodhatnak, hogy milyen suliba/munkahelyre kerültek, mert akkor már senkit nem érdekel. :)
Tanulj csak tovább, mert megéri! Én is az egyik legjobb suliba jutottam be, és jó érzés! :D
Sok sikert!
15/F
Nagyon ügyes vagy! :) Tanulj csak, hidd el, meg lesz az eredménye! :) Majd Te menő cégvezető leszel vagy akármi felsőbb rendű munkád lesz, ők meg pucolhatják a budit a stréber beszólásukkal! :))
Nagyon helyes, hogy Anyud kikérdezi, Tőlem is kikérdezték ennyi idősen (ma már nem, le is rontottam magam!:() Kitünő voltam 8. félévig. :)) Nekem is beszólogattak, de nem törődtem velük :))
Ha szekálni akarod őket, mosolyogj és mondd nekik, hogy én legalább viszem majd valamire az életben vagy valami ilyesmi... :)
19/L
Nemcsak irigyek, korlátoltak is. Ne foglalkozz velük.
Ált suliban az én lányom is folyton cikizték, hogy stréber (végig kitűnő volt) Gimiben is jeles és kitűnő volt, mind a 4 évben. A fősulin egy félév kivételével első, vagy második volt (alig páran kaptak az induló csoportjukból évcsúszás nélkül diplomát) Az MSC-n is 4,5 fölött volt mindig az átlaga (ott már többen is voltak ilyenek)
Az ált suliban semmi szekálás nem riasztotta el a stréberezőket. Inkább úgy tett, mintha meg sem hallotta volna. Bezzeg a leckéjét el tudták kérni, meg dolgozatokkor tudták kérni, hogy segítsen.
Próbálj egy hozzád hasonló barátot/barátnőt találni, velük meg ne törődj!
rázd le őket azzal a szöveggel hogy csak irigyek vagytok, mert ti erre sem vagytok képesek.. 6-ban nagyon nem nagy dolog 5-ösnek lenni..
(bár nekem asszem 3.5 -ös átlagom volt.. de eddig még sose tanultam semmit /9es vok, szal most kell/)
vagy. tegyél ellene hogy NE nevezzenek strébernek... ne legyél az, aki mindent tud, aki mindíg jelentkezik, aki előre tanul, aki a tanárnéni kedvence...
legyél nyitott, beszélgess normális dolgokról az oszt. társaiddal..
nálunk spec volt 1 csaj.. a szülei miatt volt stréber, mert ő is vágyott rá hogy party arc legyen, de ő olyan szinten stréber volt, hogy otthon is tudományos könyveket olvasott, előre tanult.. mindenre jelentkezett, nem segített senkinek semmit soha.. "mert ő nem tudja" de a végén 5ös lett..
de volt egy másik... tényleg nem tanult kb semmit.. óra elött nem tudta az anyagot.. elolvasta.. és megjegyezte.. normális dologokról tudtunk beszélni.. kibeszéltük a tanárokat... stb... és segített ha doga volt.. ha nem is úgy hogy súgta a megoldást, de 2en nézték róla és azok súgtak xD
(jó hosszu lett, de szerintem megéri elolvasni ;)
előző, javítás, *de ő is vágyott rá hogy party arc legyen.. egyszer el akart menni titokban buliba.. de nem engedték a szülei az ott alvást sem..
de aztán le tett róla szerintem.. vmi elit gimibe ment tovább, ahonnan jogásznak akar tanulni.. khm... stréber ;)
tudják ők hogy mi az a stréber?
az én osztálytársam..ő aztán stréber..
még 7.dikbe az utolsó napon is hozta a könyvét és tanult..tudja minimum az elkövetkezendő 1 hónap leckéjét!!!!!
én nem vagyok tulságosan jó tanuló..éppen..sokat rontottam személyes problémák miatt..de legalább ebbe az évbe mivel felvételi ezért félévig megpróbálok nagyon keményen tanulni készülni mindenre...
legközelebb ha strébereznek mondd nekik hogy legalább abba középiskolába fognak felvenni ahova te akarod..vagy hogy legalább nem kell a rosszjegyeid miatt büntetésbe lenned mint mint egyeseknek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!