Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért olyan nagy baj az...

Miért olyan nagy baj az öngyilkosság?

Figyelt kérdés

Van egy barátom, se kutyája, se macskája minden reggel föl kel, elmegy dolgozni, hazaér nézi a tv-t, néha vesz vmi ostobaságot, felvidítja magát, de esténként mindig az jár a fejében, hogy mennyire jó lenne nem létezni. Van, hogy elmegy bulizni élvezi a pillanatot, de másnap megint minden ugyanolyan.

Miért olyan nagy baj, ha valaki nem akar élni, mert minden porcikája unja az élet minden egyes pillanatát?

Vallásosok kíméljenek! Ateista vagyok, én is, a barátom is.

2009. aug. 8. 13:37
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
75%

Ne a rosszat nézd az életben! Nekem is volt ilyen időszakom, de utána rájöttem, hogy mennyire jó élni. Szerezz barátokat, menj el sétálni, hallgass zenét, bulizz, valósítsd meg az álmaid, a rossz dolgokat meg írd le egy lapra és égesd el! A lakásod/szobád rendezd át, és akkor öröm lesz hazamenni. Hidd el, olyan sok jó dolog van az életben, hogy egy életre elég lesz.

15/L

2009. aug. 8. 19:42
 32/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, voltak nagyon hasznos tanácsok.

Mellesleg depresszióról szó sincs nálam, a személyiség zavar kicsit más talajon tenyészik. Nem fogok gyógyszert szedni, mert túl sok embert láttam már tönkremenni az antipszichotikumoktól, azaz ahogy én hívom a legális drogoktól. Sokkal veszélyesebbnek tartom őket, mint bármelyik party drogot.

2009. aug. 9. 10:29
 33/35 anonim ***** válasza:
53%
Az öngyilkosság gyávaság! Megfutamodni az élettől? Neem, inkább keresni kell a jó és szép dolgokat.
2009. aug. 9. 10:52
 34/35 anonim ***** válasza:
Kérdező! melyik a jobb, adni egy esélyt a gyógyszeres kezelésnek, és ezáltal meggyógyulni a nyavalyádból, vagy életed végéig vegetálni, kínlódni és az öngyilkosságon agyalni? valami nagyon leferdített információforrásból táplálkoztál, mikor a pszichés zavarok kezelésére adott gyógyszerekről olvastál. (szcientológia pl). ismerek embereket, akik hozzád hasonlóan komoly pszichés zavarban szenvedtek, szépen gyógykezelték őket, bizony gyógyszerekkel meg pszcihoterápiával és lám tökéletesen meggyógyultak, teljes életet élnek, tevékenyek, örömüket lelik a hétköznapokban, elégedettek. én sem vagyok gyógyszerpárti, de egyszer kell, akkor basszus kell!
2009. aug. 9. 14:18
 35/35 anonim ***** válasza:

Nálam is ugyanazt diagnosztizálták,mint nálad.Ismerősök a problémáid,az öngyilkosság is elég régóta foglalkoztat,hol jobban,hol kevésbé.Volt is kísérletem,de nem sikerült.De valahol mélyen érzem,hogy egyfajta segítségkérés volt,elég sajátos módon.

Egyébként én magánszorgalomból segítek elesett embereken,viszonylag sikerrel.A sérült emberek közelebb állnak hozzám,mint a magabiztos,öntelt "tökéletesek".

Szerintem ez a világ annyira egzaltált,hogy ha valaki 100%-ig jól érzi magát benne,szerintem ott nem stimmel valami.Hézagpótló dolgokkal /gyerek,kutya stb./ ezt a problémát nem tudod megoldani.

Ha tanácsolhatom,ne légy öngyilkos,várd ki,hátha tartogat valami jó meglepetést számodra az élet.

2009. aug. 9. 18:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!