Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért olyan nagy baj az...

Miért olyan nagy baj az öngyilkosság?

Figyelt kérdés

Van egy barátom, se kutyája, se macskája minden reggel föl kel, elmegy dolgozni, hazaér nézi a tv-t, néha vesz vmi ostobaságot, felvidítja magát, de esténként mindig az jár a fejében, hogy mennyire jó lenne nem létezni. Van, hogy elmegy bulizni élvezi a pillanatot, de másnap megint minden ugyanolyan.

Miért olyan nagy baj, ha valaki nem akar élni, mert minden porcikája unja az élet minden egyes pillanatát?

Vallásosok kíméljenek! Ateista vagyok, én is, a barátom is.

2009. aug. 8. 13:37
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
84%

14:02-nek

"...erőszak, világháborúk, népirtás, napjaikban is létezik a kannibalizmus..."

Sajnálom, ha te a Világból csak ennyit látsz... :[

Számomra csodálatos tud lenni a kék ég, a napfelkelte, a hajnali harmat a leveleken, a kis katicabogár, a tenger moraja, az Alpok hegycsúcsai, egy kisbaba mikor először feláll, a szeretet, a gízai piramisok, a karácsony esti hóesés, a frissen sült kenyér illata, a virágzó cseresznyefa...

Csodálatos a Föld sokféle népe : a kínaiak, az ausztrál bennszülöttek, a mexikóiak, az arabok... Sokféle ember, sokféle kultúrával, sokféle vallással, megannyi érdekes világ...

"...Lásd a Világot egy homokszemben,

A menyországot egy kis virágban,

Őrizd a végtelent két kezedben,

Az örökkévalót egy órában..."

/William Blake/

Tudtad, hogy a pici homokszem valamikor egy nagy szikla része volt?... Sokmilliárd év alatt porlott ilyen apróvá és került a Föld egyik részéből a másikba...

AZ ÉLET CSODÁLATOS! :D

Rajtad áll, hogy ezt észreveszed-e, vagy vak vagy...

2009. aug. 8. 14:22
 22/35 A kérdező kommentje:

Voltam szakembernél és borderline személyiség zavarral diagnosztizáltak. Elvileg gyógyszerrel lehet javítani, de akkor nem dolgozhatnék, meg nem is nagyon vagyok híve az efféle gyógyszereknek.

Azt hiszem meg kell várnom, míg a fontosabb rokonaim kihalnak, mert mint az egyik válaszadó írta nem szabad vele másoknak gondot okozni. Ebben egyet is értek.

2009. aug. 8. 14:22
 23/35 anonim ***** válasza:
92%

Én azt nem értem, miért kell boldognak lenni?

miért kell tudni miért akarok élni?

a kocsit se tudom, hogy működik, de használom...

az élet se tudom mire van, de csinálom(élem az életet)...

2009. aug. 8. 14:25
 24/35 anonim ***** válasza:
84%

Kedves Kérdező!

Ne haragudj, de számomra döbbenetes és ijesztő is, hogy komoly lelkibetegségben szenvedsz és ezzel szociális munkát végzel???... 8-o

Hogyan tudsz segíteni embereken (akiket elsősorban lelkileg kellene talpra segíteni), ha neked is alapvető lelki problémáid vannak?!

Én úgy gondolom, hogy szociális munkásnak olyan ember alkalmas, aki abszolút erős egyéniség, lelkileg kiegyensúlyozott!

Még egy lelkileg kiegyensúlyozott embert is megviselhet a naponta tapasztalt nyomor vagy szerencsétlenség.

Ha napi 8 órában aktákat tologatsz és papírokat töltögetsz ki, akkor nem rökönyödnék meg: a papíroknak édesmindegy, hogy lelkileg labilis vagy, vagy sem...

De pl. a kilakoltatás előtt álló 5 gyermekes anyukát hogyan tudod lelkileg támogatni vagy erőt önteni belé, ha te legszívesebben öngyilkos lennél???... 8-o

2009. aug. 8. 14:36
 25/35 anonim ***** válasza:
90%

a másik meg az: ha minden napod gondtalan és jó lenne, akkor soha nem tudnád mi az a nyugodt békés nap, hiszen nem tudnád mitől jó a jó és mi az a "rossz".

Most úgy érzed, hogy gödörben vagy, akkor ennél már csak jobb lehet...

"Nem fogok állatot tartani csak azért, hogy nekem jobb legyen. "

ez önzőség a részedről, ha nagyon kiforgatom a szavaid: hiszen lehet, hogy van egy kutya aki nagyon boldog lehetne, csak Te nem vagy hajlandó megadni neki az esélyt... "mit gondolna rólad a kutya..."

és ha ő a "gyógyszer"... lehet ő add erőt, és megtanít, majd az önzetlen szeretetre...

és elindít benned egy változást, de lehet hogy félsz tőle még a változástól...

2009. aug. 8. 14:37
 26/35 anonim ***** válasza:
53%

"

Én úgy gondolom, hogy szociális munkásnak olyan ember alkalmas, aki abszolút erős egyéniség, lelkileg kiegyensúlyozott!

"

rosszul, gondolod.

én itt olyan témában segítek embernek, amit életemben nem csináltam. azért tudom, hogy jól csinálom/tam, mert rengeteg 100%os válaszom van(ha olyan butaságokat írnak, tuti lehúznák).

2009. aug. 8. 14:40
 27/35 A kérdező kommentje:

Ha találkoznál velem erősnek hinnél és magabiztosnak. Amikor elkezdtem ezt a munkát azt hittem maradok az irodában, de valahogy ki kerültem terepre és kiválóan megállom a helyemet. Én sokkal kevesebbre tartom a szakmai sikereimet,míg mások büszkék rám és irigyelnek, h ilyen, meg olyan vagyok.

Hozzá tartozik a szakmához, hogy nem te vagy ott, amint elkezded, egy egész másik embert játszol el, és a kliensnek nem is kell más, csak a kiváló színjáték. Persze nem ezt tanítják, de én vagyok rá az élő példa, h így van.

Köszönöm válaszokat, nem mindre válaszolok, de rágogatom egy darabig.

2009. aug. 8. 14:49
 28/35 anonim ***** válasza:
87%
Te súlyos depresszióban szenvedsz. ennek a betegségnek az a lényege, hogy amit ilyenkor az ember érez (kiábrándultság, nihil, kiégettség) nem reális, hanem a betegség tünete. rosszul méred fel a saját körülményeidet, saját magadat torzan látod, mert offolva van az agyadnak az része, amivel képes vagy meglátni a dolgok értelmét, leszámolni az egóddal és nyitni a külvilág felé. nemhiába pszichiátriai megbetegedés. azzal segítesz magadon a legtöbbet, ha elmész orvoshoz, különben ez csak rosszabb lesz. az öngyilkossági késztetés is csak betegségtünet, ha kezelnek, meg fogsz gyógyulni és normálisan fogod érezni magad. és még egy jótanács: amíg nem jutsz el orvoshoz, addig se törd annyit a fejed a lét abszurditásán. (mellesleg majdnem az összes híres filozófus súlyosan depresszív, pszichotikus alkat volt)
2009. aug. 8. 16:01
 29/35 anonim ***** válasza:
83%
Most látom, hogy már voltál orvosnál. ha gyógyszeres kezelést írt elő, akkor tessék betartani! vagy ha nem hatásos, akkor továbbállni, és új dokit keresni! nem hagyhatod, hogy legyőzzön a betegség. a munkád meg várhat, az a legfontosabb, hogy felállj a padlóról.
2009. aug. 8. 16:06
 30/35 anonim ***** válasza:
87%
Én voltam évekig depressziós, folyamatosan meg akartam halni. Persze, nem sikerült, de nem lettem boldogabb. Viszont beszereztem egy picike cicát, számomra kész csoda volt a felnevelése és innentől kezdve már van kiért élnem és tennem. És kapok cserébe szeretet. Úgyhogy legalább azt már nem mondhatom, hogy "se kutyám, se macskám".
2009. aug. 8. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!