Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért olyan nagy baj az...

Miért olyan nagy baj az öngyilkosság?

Figyelt kérdés

Van egy barátom, se kutyája, se macskája minden reggel föl kel, elmegy dolgozni, hazaér nézi a tv-t, néha vesz vmi ostobaságot, felvidítja magát, de esténként mindig az jár a fejében, hogy mennyire jó lenne nem létezni. Van, hogy elmegy bulizni élvezi a pillanatot, de másnap megint minden ugyanolyan.

Miért olyan nagy baj, ha valaki nem akar élni, mert minden porcikája unja az élet minden egyes pillanatát?

Vallásosok kíméljenek! Ateista vagyok, én is, a barátom is.

2009. aug. 8. 13:37
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
82%

Nekem nem baj, tőlem a barátod azt csinál amit akar. Mégcsak nem is sajnálom.

Én nem tudnék ilyet tenni, szörnyen élvezem az életet, eddigi 43 évemet és várom az elkövetkezőket.

2009. aug. 8. 13:39
 2/35 anonim válasza:
81%
Szerintem te most magadról írtál.
2009. aug. 8. 13:40
 3/35 anonim ***** válasza:
86%
Azért baj, mert ezzel másokat "boldogít" és sajnáltatja magát... legalábbis a többség! Szerintem aki tényleg nem akar élni, az szép csendben lesz öngyilkos és nem hangoztatja, az ilyenek csak a figyelmet szeretnék magukra felhívni... Mindenkinek joga van eldönteni, akar-e élni vagy sem, de ahhoz nincs joga, hogy ezzel bármilyen módon tönkretegye a környezetét!
2009. aug. 8. 13:41
 4/35 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem az ilyen gondolkodású embereknek nagy baj van a fejével mit ti.Lehet,hogy betegség,de nem vagytok agyilag épek az tuti.Azzal meg megint csak nem dicsekednék,hogy ateista vagy.Írhattad volna azt is,hogy egy primitív buta lény,mert ez az igazság.
2009. aug. 8. 13:42
 5/35 anonim ***** válasza:
94%
ha tényleg a barátodról írtál volna, akkor nem kérdeznél ilyet, hogy miért nagy baj, hanem azt kérdeznéd, hogyan tudnád felvidítani és megakadályozni, hogy öngyilkos legyen...
2009. aug. 8. 13:42
 6/35 anonim ***** válasza:
87%

én első

Hát, az mindenesetre korlátoltságra utal, hogy valakit ne érdekeljen egy téma annyira, hogy azt tanulja, kutassa, egy sport, hogy azzal kapcsolódjon ki, egy baráti köre nincs, akikkel jól telnek a napjai...stb...

Ez csak a személy saját sekélyességét, fantáziátlanságát és korlátoltságát bizonyítja. Már ne is haragudj.

2009. aug. 8. 13:44
 7/35 anonim ***** válasza:
87%
Miért kellene mindenkinek az öngyilkosságra gondolnia,ha kissé belefáradt az életbe?Én a barátod helyében megpróbálnék változtatni az életemen.Mivel nincs senkije könnyebben tudna lépni,hogy megváltozzon a szürke kis élete.Keressen egy magához illő párt,kipróbálhatna többet is,van ideje.Vagy menjen külföldre,tanulni,dolgozni,akármi,csak kösse le magát valamivel.A tévé előtt ülve nap mint nap,nem fog változni semmi,csak rosszabb lesz.Depressziós is lehet ez a te barátod.Nem?
2009. aug. 8. 13:47
 8/35 A kérdező kommentje:

Valóban én vagyok.

Azért is tettem fel itt a kérdést, mert nem szoktam hangoztatni.

A fantáziálatlanság kivételével igazak, amit írtok.

2009. aug. 8. 13:47
 9/35 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Nem én találtam ki , egy ismert filmben van benne; de nagyon tetszik és pont idevaló : "Mindenki arra született, hogy csinálja azt , amire született" . Valaki ezek szerint eleve az öngyilkosságra született? Nane , ezt Te se gondolhatod komolyan! Ha pedig nincs se kutyája , se macskája , akkor szerezzen be egyet , viccen kívül!Lehet, hogy nem jön ki annyira jól az emberekkel; de egy állattal foglalkozni kell, törődni vele; cserébe "szórakoztatja" a gazdáját.

Egyébként pedig minden embernek van legalább 1 db érdeklődési köre, amivel el tud bíbelődni.

Az öngyilkossággal mi oldódik meg? Tegyük fel , nincs mennyország és nincs lélek. Akkor megmurdál és a kukacok megeszik a testét , aztán ennyi volt, csapó? :) Szerintem nagyon egyedül érzi magát ez a Te barátod és ezért érzi unalmasnak az életet , nem lehet?:)

2009. aug. 8. 13:48
 10/35 anonim ***** válasza:
88%

nézd meg ezt:

http://www.youtube.com/watch?v=Q4f_UNMNONA&feature=related

"Szerintem aki tényleg nem akar élni, az szép csendben lesz öngyilkos és nem hangoztatja, az ilyenek csak a figyelmet szeretnék magukra felhívni.."

IGEN, szólni ,akar hogy a végén tényleg megteszi, aztán meg rinyálnak a szülök, hogy nem is tudtuk... utálom az ilyet.

az a nem mindegy, hogy halsz meg. ha egyszerűen meg se próbálsz boldogan élni...

vagy megteszel bármit, azért hogy jobb életed legyen és úgy meghalni megint más...

2009. aug. 8. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!