Miért olyan nagy baj az öngyilkosság?
Van egy barátom, se kutyája, se macskája minden reggel föl kel, elmegy dolgozni, hazaér nézi a tv-t, néha vesz vmi ostobaságot, felvidítja magát, de esténként mindig az jár a fejében, hogy mennyire jó lenne nem létezni. Van, hogy elmegy bulizni élvezi a pillanatot, de másnap megint minden ugyanolyan.
Miért olyan nagy baj, ha valaki nem akar élni, mert minden porcikája unja az élet minden egyes pillanatát?
Vallásosok kíméljenek! Ateista vagyok, én is, a barátom is.
"Miért olyan nagy baj az öngyilkosság?"
ja amúgy nem baj. nem kell mással foglalkozni...
megteszi,megteszik és több gondotok nem lesz...
főleg hogy ateisták vagytok, akkor még isten se fog haragudni rátok szóval...a döntés a ti kezetekben van merre mentek...
Egyedül érzi magát, igen.
Ezért beteg, mert senkihez sem tud közel kerülni, még ha akar, akkor sem. Be van zárva.
Amúgy szociális munkás, és nagyon elismert, a kollégái szeretik, csak azért szokták kritizálni, mert "közel" engedi magához a klienst és ha kell munkaidőn kívül is dolgozik.
Nem a boldogság hiányzik.
A kapcsolatok és az azzal járó gondok. Az illető vagy menekül, vagy vágyik rá, de legtöbbször megragad a kettő között.
Olyan érzése van, h gyereket is csak azért szülne, h elterelje a gondolatait. Kutyát is csak azért tartana. Ezért nem tart.
" a kollégái szeretik, csak azért szokták kritizálni, mert "közel" engedi magához a klienst és ha kell munkaidőn kívül is dolgozik."
a kritikát meg kell hallgatni és eldönteni, hogy igaz-e?
ha igen, akkor tényleg rossz-e?
és belátás szerinte cselekedni.
lehet hogy csak féltények a munkádra, mert te szereted csinálni, és ők meg majd meghalnak, annyira elegük van az egészből...(és vélhetően őket előbb rugnák ki, ha leépítés lenne)
Az, hogy egy felnőtt ember HOGYAN él, azért önmaga a felelős, saját maga tehet róla, ha sekélyes és unalmas az élete...
Én is ateista vagyok, de úgy gondolom, hogy az élet = AJÁNDÉK, amit meg kell becsülnünk!
Egy óriási lehetőség, hogy az Életet tovább adhassuk, a gyerekeinknek megmutathassuk, milyen csodás Világban élünk...
Ha nincs valakinek gyereke, azzal is hasznossá tehetné az életét, hogy legalább 1 kutyát vagy 1 macskát gondozna és szeretne... (Ha a barátodnak se kutyája, se macskája, az az önzőségét mutatja!)
Tényleg elég szánalmas így élni : dolgozik, hogy magát eltartsa és ezen kívül még arra sem képes, hogy saját magát boldoggá tegye???... 8-o
Aki ezen a Földön nem talál magának semmi érdekeset, annak mit lehet mondani?...
"milyen csodás Világban élünk..."
erőszak, világháborúk, népirtás, napjaikban is létezik a kannibalizmus...
13:57
Pontosan így van.
Ami a magánéletben átok, hogy nem tudok közel kerülni senkihez, az a munkámban előny, mert akkor is megállok egy bizonyos ponton az emberek felé, amikor nem kéne.
Így hatékonyan tudok együttműködni a klienssel, de senkivel sem tudok tartós, tartalmas kapcsolatot kiépíteni.
Nem fogok állatot tartani csak azért, hogy nekem jobb legyen.
Talán ha egyszer sikerül elrendeznem a dolgaimat veszek magamhoz egy állatot.
"milyen Csodás Világban Élünk"
Tavasszal virágoznak a fák...végre ehetek gesztenyepürét, mert az a kedvencem... 3 év után rám jött a szoknyám újra... Babát várunk...El tudtam külföldre menni nyaralni...Leszoktam a cigiről...Ezek kiragadott példák. Miért mindig a népirtással kell jönni?? Keseregni nem lehet egy egész életen át! :)
Hagyni kéne-e egy erősen ittas embert, hogy veszélyeztesse a saját testi épségét? Szerintem nem, bár aki leissza magát, az saját akaratából issza le magát, tehát gyökerebb annál az embernél, aki saját akarata ellenére van a normálistól eltérő fiziológiai állapotban és azért akar magának ártani.
A depressziónak, öngyilkosságra való hajlamnak sok oka lehet. Talán egyszerűen túl lapos az életed és nincs meg az ambíciód, hogy változtass rajta.
Talán múltbéli trauma van a háttérben, talán rosszul neveltek, rossz közegben éltél, túl sok a stressz, nem elégszel meg a külsőddel, egyéb tulajdonságaiddal, baj van a magánéletedben, nem tetszik a munkád, elhagyott a barátnőd, megdöglött a kutyád és a sok szar annyira összegyűlt, hogy úgy látod, hogy nem lesz soha naposabb az élet.
Nem foglak áltatni, az élet valószínűleg nem lesz sokkal naposabb, ha nem teszel érte, és az akaraterőért sokszor mélyre kell nyúlni, néha nem is megy egyedül. Erre valóak a jobb pszichológusok, közeli barátok, családtagok, de tudom, hogy ezek sokszor nincsenek, tehát marad a szakember.
Aztán létezik olyan, hogy a természet kib*szik veled és nem termel a szervezeted elég ilyen-olyan anyagokat, amik javítják a kedélyedet, emelik életérzésedet, örömöt okoznak. Az is lehet, hogy valami egyéb betegséged van, vagy csak szimplán nem alszol jól. El kell menni orvoshoz.
Szóval miért ölné meg magát egy ember, aki "influenzás"? Ennyi erővel ne gyógyítsuk meg a betegeinket, ne foltozzuk össze a sérültjeinket.
21 Ateista férfi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!