Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az életem egy nagy zsákutca....

Az életem egy nagy zsákutca. Miért?

Figyelt kérdés

Nincs önbizalma.

Egyszerűen szerintem "unalmas" vagyok. :S Nem tudok senkivel semmiről beszélgetni, sőt mostanában már inkább itthon ücsörgök a gép elött, minthogy kimenjek a friss levegőre. Nem tudok megnevettetni embereket, és beszélgetni velük. És önbizalmam sincs. Nagy hátrány az is hogy szemüveges vagyok, nem szeretem hordani a szemüvegem, így nem igazán látom az emberek arckifejezését. Sokszor hiszem azt hogy engem néznek és nevetnek rajtam. Miért van ez? És mit tehetnék? :(

Szeretnék ismerkedni, barátokat szerezni. Van egy két barátom, de szeretnék még párat. Szerintem ez nem nagy kérés, de nekem még ígyse sikerül.Sokszor kiközösítenek. Az életem egy nagy zsákutca...

2009. júl. 23. 19:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én szinte ugyanígy vagyok,nem vagy egyedül!

Fel a fejjel!:)Lesz ez még ígyse!:)

2009. júl. 23. 19:37
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást, de elég rosszul érzem magam még ígyis. :(

Amúgy te még ilyen helyzetben vagy vagy csak voltál. Ha csak voltál, megtudnád mondani, hogy hogy "gyógyúltál" ki belőle? Mégegyszer köszi a segítséget :)

2009. júl. 23. 19:40
 3/11 anonim ***** válasza:
nem sajna most vagyok így vele:(barátaim sincsenek,de talán ha felvesznek suliba találok és remélem hogy jobb lesz:)
2009. júl. 23. 19:50
 4/11 anonim válasza:

Szia! Én helyedbe azt tenném, hogy elöbb én nyitnék a másik felé. Azaz, ha barátokat szeretnék, akkor az első lépést én tenném a másik felé. Önismereti könyvekből tanulnék. (Jómagam is nagy hasznát veszem nekik.)Törekednék megtanulni a helyes önszeretetet, mert ha az ember szereti magát, akkor a külvilág is szeretni fogja. Ha mi nem hiszünk magunkban, akkor a környezetünk sem fog.

És mégegy fontos dolog. Megelégedettnek maradni mindenek ellénére. Egyedül is el lehet menni sétálni a környező parkba, vagy fák közé. Kisállat tartása is sokat segíthet. Vagy az is nagyban segít, ha te próbálsz másokon segíteni, mert ha jól körülnézel, észreveheted, hogy nálad sokkal szerencsétlenebb emberek is élnek körülötted. És ők értékelnék, ha bíztatnád őket és lelket tudnál beléjük önteni. Nagyon hálaásak lennének.

Pl. idős beteg emberek.

Minden jót kívánok!

2009. júl. 23. 19:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Azt hittem ezzel csak én vagyok igy :D csináljunk egy klubbot ! na mindegy, szerintem csak az a baj, hogy nincs hobbyd, vagy valami ilyesmi! Én már nem járok suliba, szóval csak melózni, de amikor csak tehetem, a barátaimmal lógok, és valamivel elütjük az időt, bár mostanában ők sincsenek csúcsformában, ami szerintem mind egy hülye döntésemnek köszönhető! mind1, az a lényeg, hogy próbálj meg hinni abban, hogy valami jó dolgok fognak következni ennyi sz@rság után! és rájöttem arra is mostanra, hogy sokszor ami a legrosszabb dolognak tűnik az életedben, legtöbbször abból fakadnak a legjobb élmények is ! így én most úszom az árral egy picit életérzéssel átvészelem a bizonytalan időket, de nemcsak hiszem, hanem tudom és érzem is, hogy nemsokára valami jó fog történni! jónak kell történnie !
2009. júl. 23. 20:00
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeket! :)

Szóval próbáljak megnyílni a világ felé, és legyek önmagam?

Én ettöl, úgy félek, hogyha önmagam adom, kibeszélnek, kiröhögnek. :(

2009. júl. 23. 20:02
 7/11 A kérdező kommentje:
Amúgy ebben a "klubb" dologban benne vagyok. :D
2009. júl. 23. 20:03
 8/11 anonim ***** válasza:

igen tényleg jó lenne kialakítani egy klubbot már én is gondoltam rá:)akkor talán segíthetnénk egymáson:D

én is most ilyen helyzetben vagyok és azt tanácsolom, hogy ne érdekeljenek hog mások mit gondolnak/mondanak/csinálnak csak az a fontos hogy önmagad legyél hiszen a barátaid ezért szeretnek és neked sem tesz jót ha megjátszod magad

ha pedig vannak barátaid akkor minek kell még több? nem az a fontos, hogy hány barátod van hanem, hogy igaz barátok legyenek. ha a mostani barátaid nem ilyenek akkor mindenképpen keress új barátokat

és hát sajnos nem csak te vagy így ezzel. nagyon sokan éreznek így, köztük én is:(csak meg kell változnod ami persze nem könnyű, de pl kezdheted a külsőnél és a többi már könyebben megy pl: könyebben elfogadod magad

ha pedig szemüveges vagy (én is az vok:((() mindenképpen hordanod kell még akkor is ha nem tetszik. én sem hordtam kb másfél évig aztán meg is lett az eredménye. most úgy érzem hogy örök életemre hordhatom ezt a vacakot:((

lehet, hogy azért érzed úgy, hogy néznek és nevetnek téged, mert régebben talán így volt (velem is ez van)

engem is kiközösítettek aztán középsuli jött és lettek barátaim akikkel jól kijövök (bár évzáró óta nem láttam és nem hallottam róluk semmit)

ne aggódj az én életem egy trágyadomb tetején ért véget és most egy szép kastélyban kezdem az újjat:))

2009. júl. 24. 14:20
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfogadom tanácsod. :) :D
2009. júl. 24. 15:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia

Nagyon nehéz, szinte lehetetlen ebből kilábalni egyedül.

Van egy nagyon jó társaság www.aca.hu (Anonim Felnőtt Gyermekek klubja). Ne ijedj meg, nem csak alkoholista szülők gyerekit járnak ide. Rengeteget tudnak segíteni azokon akik zárkozottak.

2009. júl. 24. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!