Szomorú vagyok. Utálom az életem:' (. Elegem van. Mit csináljak?
Szia huh hát nagyon rossz lehet most neked : / Ha gondolod írhatsz én elvileg elég megértő vagyok és nekem is vannak családi problémáim ,szóval ha gondolod beszélhetünk. :)
15/L leszek :D
Megrendítőek a panaszaid. Sokkal rosszabb is lehetne, de tudom ez nem igazán vigasztaló... Egy valamiben biztos lehetsz: nem muszáj jólétben élned ahhoz, hogy boldog legyél. A szegények, ha igazán szeretni tudnak vagyis, ha jók tudnak lenni (nem az önző, hiú érdekkapcsolatokra gondolok), sokkal boldogabbak, mint a harácsoló, kevély élvezkedő gazdagok.
De azt sem kell komolyan venned, ha valaki bánt. Nem azon múlik a Te emberi értéked, személyes lelki gazdagságod. Az tesz Téged értékessé, ha megbecsülöd azt, amit jónak látsz, ha törekszel legyőzni magadban azt, ami helytelen, veszélyes, rossz (főleg az érzelmi csapongás és szenvedélyesség).
Gondolkodtál-e már azon, mi a célja az életednek? Csak azt látod célnak, hogy élvezni tudd az életet, vagy vannak-e magasabb erkölcsi ideáljaid? Például együtt érezni másokkal, akik hasonló vagy rosszabb helyzetben vannak, mint Te? Tudsz-e önzetlenül segíteni másokon, még áldozatot is vállalva?
Mi keresztények - minden gyarlóságunk, bukdácsolásunk ellenére - úgy gondoljuk, hogy Isten kegyelme által lesz értelmessé az életünk. Azáltal, hogy Isten a saját "képmására" teremtett minket, és halálunk után csodálatos, meg nem szűnő, elképzelhetetlen boldogságra hív.
Jézussal egyesülve, a bűnösök megtérésért vezekelve minden kudarcunkat, szenvedésünket igyekszünk átértékelni, semmibe venni, mert tudjuk, nem az az igazi siker, hogy valaki "jól él" itt a földön (kincs, hír, gyönyör...), hanem, hogy jól készül fel az ítéletre.
Nem tudom, jelent-e neked valamit, de tudd, hogy imádkozom érted...:-) Vagyis gondolok rád, amikor Isten ígéreteit fontolgatom... Isten szeret. A kudarc és a szenvedés, ha Isten akaratának felismerése kíséri, értékes lehet, láthatatlanul megerősít, vezet, megvéd. Remélem, azért, hogy valamikor majd a nehézségeid is megoldódnak. Sok boldogságot kívánok Neked és minden szenvedőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!