Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szomorú vagyok. Utálom az...

Szomorú vagyok. Utálom az életem:' (. Elegem van. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2012. júl. 9. 18:34
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Közel lakok Pesthez..kb. 20kmre
2012. júl. 9. 19:19
 12/36 anonim ***** válasza:
értem :) hát pesten vannak táborok amik ingyenesek meg kell igényelni :)
2012. júl. 9. 19:29
 13/36 A kérdező kommentje:
de hát hogy?
2012. júl. 9. 20:14
 14/36 anonim ***** válasza:
Beszélj erről a szülőkkel aztán pszihológus se árt nem kell félni tőlük. Tanulj sokat az iskolában, ha még jársz vagy vagy tanulj ki szakmát 24 éves korig lehet olcsón.
2012. júl. 9. 20:47
 15/36 anonim ***** válasza:

Szia huh hát nagyon rossz lehet most neked : / Ha gondolod írhatsz én elvileg elég megértő vagyok és nekem is vannak családi problémáim ,szóval ha gondolod beszélhetünk. :)

15/L leszek :D

2012. júl. 9. 21:36
 16/36 anonim válasza:
100%
Amellett, hogy támogatom a hölgy kezdeményezését:D:D egy dolgot figyelembe kell venni. Elég szörnyű körülményeket írtál le, de emiatt nem te vagy a felelős, tehát tényleg szörnyű lehet átélni. Valójában akármilyen fura, leginkább a szüleidnek lenne segítségre szüksége. Ilyen helyzetekben kéne elvileg a gyermekvédelemhez fordulni, amiről hallottam jót is meg rosszat is. Elvileg azért vannak, hogy a problémákat segítség megoldani. Tehát hogy munkahelyet találni, illetve mondjuk alkoholról elvonóra beajánlani azt aki iszik. Ha téged bántanak azért teszik mert nekik szar. Ez persze nem feltétlenül megérthető dolog, de a lényeg h így van. Senkit sem lehet megverni. te ráadásul még gyerek vagy, úgyhogy a törvények is védenek. Tudom, ez talán közhely. Ez nehéz dolog, és lehet h sohasem lesz jó, de jobb talán lehet. Ja és attól nem kell félned, hogy valaki akit szeretsz emiatt börtönbe kerül. Mondom, hallottam rosszat is róluk, de elvileg azért vannak, hogy megoldják ezt a helyzetet.
2012. júl. 10. 08:54
 17/36 anonim ***** válasza:
71%

Megrendítőek a panaszaid. Sokkal rosszabb is lehetne, de tudom ez nem igazán vigasztaló... Egy valamiben biztos lehetsz: nem muszáj jólétben élned ahhoz, hogy boldog legyél. A szegények, ha igazán szeretni tudnak vagyis, ha jók tudnak lenni (nem az önző, hiú érdekkapcsolatokra gondolok), sokkal boldogabbak, mint a harácsoló, kevély élvezkedő gazdagok.

De azt sem kell komolyan venned, ha valaki bánt. Nem azon múlik a Te emberi értéked, személyes lelki gazdagságod. Az tesz Téged értékessé, ha megbecsülöd azt, amit jónak látsz, ha törekszel legyőzni magadban azt, ami helytelen, veszélyes, rossz (főleg az érzelmi csapongás és szenvedélyesség).

Gondolkodtál-e már azon, mi a célja az életednek? Csak azt látod célnak, hogy élvezni tudd az életet, vagy vannak-e magasabb erkölcsi ideáljaid? Például együtt érezni másokkal, akik hasonló vagy rosszabb helyzetben vannak, mint Te? Tudsz-e önzetlenül segíteni másokon, még áldozatot is vállalva?

Mi keresztények - minden gyarlóságunk, bukdácsolásunk ellenére - úgy gondoljuk, hogy Isten kegyelme által lesz értelmessé az életünk. Azáltal, hogy Isten a saját "képmására" teremtett minket, és halálunk után csodálatos, meg nem szűnő, elképzelhetetlen boldogságra hív.

Jézussal egyesülve, a bűnösök megtérésért vezekelve minden kudarcunkat, szenvedésünket igyekszünk átértékelni, semmibe venni, mert tudjuk, nem az az igazi siker, hogy valaki "jól él" itt a földön (kincs, hír, gyönyör...), hanem, hogy jól készül fel az ítéletre.

Nem tudom, jelent-e neked valamit, de tudd, hogy imádkozom érted...:-) Vagyis gondolok rád, amikor Isten ígéreteit fontolgatom... Isten szeret. A kudarc és a szenvedés, ha Isten akaratának felismerése kíséri, értékes lehet, láthatatlanul megerősít, vezet, megvéd. Remélem, azért, hogy valamikor majd a nehézségeid is megoldódnak. Sok boldogságot kívánok Neked és minden szenvedőnek!

2012. júl. 10. 09:28
 18/36 A kérdező kommentje:
Jaj de aranyosak vagytok:)) Köszönöm!
2012. júl. 10. 11:28
 19/36 anonim ***** válasza:
86%
Kedves 17. válaszoló.Ezt kérdezed:"Tudsz-e önzetlenül segíteni másokon, még áldozatot is vállalva?"--jelenleg kérdésed nem helyénvaló.A kérdező jelenlegi helyzete nem olyan hogy másokon segítsen.Mert akinek nincs semmije az senkin sem tud segíteni.Pedig cselekedet nélkül csak szenved az illető.Biztos vagyok benne,hogy sokakban él az a kényszer,hogy segítsen az embertársán,de valami apró gát,vagy pénzhiány vagy egyéb hiány az életében megakadályozza abban,hogy segítsen rajta.És most Ő,olyan helyzetben van akit olyannak ki kell emelnie,hogy erős legyen és megtudjon élni a saját lábán ha kell,mert eszt a szülei nem adják meg neki
2012. júl. 10. 12:36
 20/36 Zsigri Mariann válasza:
35%
Az én véleményem az, hogy nem lehet olyan rossz a helyzeted, csak azért érzed rossznak, mert elképzelhető, hogy depressziós vagy. Ez már velem is előfordult, hozzáteszem, hogy 3 gyermekes anyuka vagyok. Mindent kipróbáltam, beleértve a nyugtatót, alkoholt és semmi sem oldotta meg a problémáimat...bár jó volt pár napig nem venni róluk tudomást:) Te azt írtad, hogy sértegetnek a kövérséged miatt...és azt is írtad, hogy nincs mit enni. Ez üti egymást. Azt írtad, hogy nincs pénzetek...akkor hogyan tudsz netezni? Valószínűleg barátoknál eszel és barátoknál netezel. Akkor miért írtad, hogy nincs kire számítanod? gondolkozz el ezen, hiszen sokan vagyunk úgy, hogy a lényeges dolgokat nem látjuk meg az életünkben.
2012. júl. 11. 08:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!