Furcsa lesz amit írok. Szóval a külsőmmel nincs olyan nagy problémám, persze folyton küzdök érte, hogy jobb legyen, mert félek, hogy nem vagyok elég jó, de az önbizalmam kb. 0. Nem tudom, hogy lehetne ezt fejleszteni? Oké, fogyókúra, egyéb eszközök, hogy "szebb" legyek.. de vajon belül is megváltozik a helyzet? Gyengének és sivárnak érzem magam, úgy érzem ez soha se lehet jobb. Még azt is érzem, hogy soha nem fognak szeretni. Segítene valaki, akinek van jó tanácsa? Nagyon szépen köszönöm előre is!
Az önbizalom nem csak a külsőn múlik. Sőt, elsősorban NEM a külsőn.
Foglald el magad olyan dolgokkal, amik érdekelnek és amiket szívesen csinálsz és jól mennek, ismerkedj hasonló érdeklődésű emberekkel, ettől megjön majd az önbizalmad. Ja és SOHA NE hasonlítgasd össze magad másokkal! Ez ugyanis az önbizalom lerombolásának legbiztosabb módja.
2012. júl. 4. 12:19
2/6 A kérdező kommentje:
Igazad van, köszi a választ! Sokat próbálkozom, egyelőre nagyon lent vagyok, de végülis valahonnan el kell indulni:) Kitűztem célokat, nem csak a külsőmmel kapcsolatosan, ezek megvalósításával fogok foglalkozni, csak érzem, hogy nehéz folyamat lesz, mert elég labilis vagyok, de remélem sikerül. Van akinek sikerült kilábalnia hasonló szituációból? (önbizalomhiány, sikertelenség, boldogtalanság) És leírná, hohy hogyan?
2012. júl. 4. 12:37
3/6 anonim válasza:
Én egy évvel ezelőtt az utcára se mertem kimenni. De aztán erőt véve magamon, egy nagyobb pénzösszeget "kozmetikailag" magamra fordítottam, a közérzetemet pedig elkezdtem elsősorban teljes étrendváltoztatással javítani (rengeteg könyvet olvasok e témában). Így most valamivel bátrabb vagyok, de sajnos belsőleg ez még önmagában nem hozta meg a változást. Viszont úgy gondolom, hogy ha a külső rendben van, és már nem jelent akkora akadályt, akkor ezt kihasználva már el lehet kezdeni a személyiséget fejleszteni. Nekem most sokat segít az, hogy ha látok egy olyan embert, akinek van valami "hibája", akkor megpróbálom őt elképzelni úgy, hogy rejtegeti a hibáját, meg úgy is, hogy nem foglalkozik vele, sőt, mutogatja. :) Egy magabiztos ember mindig jobb benyomást kelt.
2012. júl. 4. 13:03
4/6 anonim válasza:
Vavyan Fable: Tűzvarázs. Ha olvasol
2012. júl. 4. 22:51
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ez a Tűzvarázs jónak tünik, utána néztem :)
2012. júl. 4. 23:02
6/6 anonim válasza:
Vagy tűzz ki magadnak kisebb célokat amiket mindenképpen el tudsz végezni, és akkor más színben látod majd a világot! (:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!