Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi a baj velem? Nem ismerek...

Mi a baj velem? Nem ismerek magamra. Boldog házasságban élek,36 éves vagyok,1 éves a kisfiam. Gyönyörűen élünk, nincs hiány semmiben, csodaszép ház egy tóparton. Mégis. Valami nem stimmel.

Figyelt kérdés
Ha találkozom valakivel és beszélgetek vele, gyerekről bármiről később elkezdek agyalni, hogy én rosszul csinálom a dolgaimat, én nem vagyok elég jó, elég csinos, a mésik sokkal csinosabb, kiegyensúlyozottabb, a másik sokkal magabiztosabb. Egyszerűen meg fogok bolondulni? Így? Nem tudok leszállni a témáról, bárkivel találkozom, és mondok valamit, és tegyük fel nem értünk egyet, akkor én elkezdem magam rágni, hogy na most biztos kinevet. Borzalmas:-( Nagyjából azóta van ez mióta szültem. Ez összefügg? vagy ez ilyen"gyesbetegség" hogy sokat vagyok itthon egyedül? Sok nőt nézek irigykedve, hogy milyen jól néznek ki, én a mai napig nem tudok megszabadulni ettől a pár kilótól, ormótlannak érzem magam. Nem jutok el fodrászhoz, kozmetikushoz, mert nincs kire bízzam a gyereket, és ilyenkor elkezdek haragudni magamra, hogy igénytelen lettem. Menjek orvoshoz? Pszichológushoz? Vagy kihez? Mit csináljak? Én nem akarom így élni a további életemet, hogy örökösen kattogok, hogy jót mondtam e vagy valaki beszél e a hátam mögött:-(
2012. jún. 21. 20:08
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Kifelé élek...azt hiszem itt rátapintottál valamire...amin igencsak elgondolkodtam. De ha iagazd van, és kifelé élek (és nagyon úgy tűnik, hogy igen) akkor MIÉRT? MITŐL? Soha nem voltam ilyen...sőt, kinevettem a konvenciót, kinevettem azokat akiknek más véleménye számít...ez nem ÉN VAGYOK!! Hova lettem én? Ki ez a nő?
2012. jún. 30. 15:04
 22/24 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Ha valóban úgy érzed, azzal vagy, akit igazán szeretsz, nem is firtatnám ezt tovább, valószínűleg így van. Azt azonban nem értem, miért nem vele próbálsz meg beszélni erről. Illetve, ha próbáltál már, miért van szükség mégis arra, hogy idegenek véleményét is kikérd? Itt meglepően őszinte vagy, nem úgy érzem, mintha tőle kielégítő választ kaptál volna, netán megfelelő odafigyelést, törődést, támogatást ez ügyben. Egy férfinak, szerető másik félnek úgy gondolom, kisebb pszichológusként is működnie kell tudni, meg kell próbálnia megérteni a helyzetedet, már a szándék is nagyon sokat segít, ha konkrét megoldást nem is tud. Erőt ad, ha valóban úgy érzed, áll valaki melletted.

Szerintem egyébként a problémád továbbra is az egyhangú életvitel, a megszokott rutin, kihívások hiánya. Abból nem származik sikerélmény, hogy elviszed a gyermekedet iskolába, megfőzöd az ebédet, lefekszel, másnap kezdődik minden előlről. Ettől bizonytalanodsz el, és kezdesz el foglalkozni olyan butaságokkal, hogy ki mit gondolhat éppen Rólad, holott jóllehet nincs is alapos indokod rosszat feltételezni az illetőről, vagy negatív olvasatot tulajdonítani egy adott szituációnak. Nincs itt szerintem igazán komoly baj, csak keresned kellene új kihívásokat. Kezdj el talán valamivel foglalatoskodni, végezz közösségi munkát, védd a természetet, járj összejövetelekre, bármit, amiben valóban hasznos tennivalóra találsz. Ennek nem a szüléshez van köze, minden ember becsavarodik a tartós, akár társas magányban, a ismétlődő, konkrét céloktól mentes életvitelben.

Örülök, ha segítettem, bár az enyém is csupán nézőpont, hiszen nem élethetem át a pontos helyzetet. Mint mindig, igazából most is csak magadra számíthatsz, mint minden ember, még ha nem is szeretné ezt felismerni.

2012. jún. 30. 23:43
 23/24 anonim ***** válasza:
Én egyébként 25 vagyok, ha hozzávesszük azt, hogy valójában magad is érzed, mi nem stimmel pontosan Veled, még ha nem is tudod szavakkal megfogalmazni magadban, az eddigi élettapasztalatoddal, ami több, mint ami nekem van, azt gondolom, ügyesen ki tudsz jönni ebből a helyzetből.
2012. jún. 30. 23:49
 24/24 A kérdező kommentje:

Ó. Most aztán meglepődtem. Sosem gondoltam volna, hogy tőlem 10 évvel fiatalabb fogja felnyitni a szememet. De tényleg az a baj amit Te megfogalmaztál. Unatkozom. Az eddigi szuper kis életem ami cseppet sem volt unalmasnak mondható, hirtelen abbamaradt, és valószínűleg nem elégít ki a napi rutin.

Ezen változtatni egyelőre nem tudok, hisz a fiam még picurka 1 éves, nagyjából még 1 év ameddig nem nagyon kapom vissza a régi életemet, de addig is elmegyek sportolni jobbhíjján, mert tényleg be fogok csavarodni.

Nagyon köszönöm:-)

2012. júl. 1. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!