Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Teljes önbizalom hiány! Hogy...

Teljes önbizalom hiány! Hogy szeressem meg magam?

Figyelt kérdés
Fiatal lány vagyok.Mindenki szerint külsőleg és belsőleg is "tökéletes".Sok mindenben tehetséges vagyok, a tanulmányi eredményemmel sincs semmi gond.Mégis úgy érzem hogy nálam mindenki jobb, ès hogy èn nem vagyok jó semmire se.Vannak életcéljaim de azokba belekezdeni fèlek.Mindenkire fèltékeny vagyok sokszor minden ok nèlkül.Barátom van már évek óta azóta jobb a helyzet de igy is rengeteget sirok...ez már engem is aggaszt, folyamatosan stresszelek, és mindennel meg tudnak bántani.Ki szeretnék ebből szakadni végre de nem tudom hogy hogyan tudnék önmagamnak megfelelni.?.
2012. jún. 18. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Hidd el te is érsz annyit mint mások.

Az életet nem szabad komolyan venni, sokat stresszelni a dolgokon.

Sokszor szelektíven kell hallani, meghallgatod mások véleményét, ha bántó akkor is levonni a tanulságot, és gyorsan elfelejteni.

Tud, hogy mit akarsz, te milyen vagy. Ilyenkor a többiek mondhatnak bármit, azt fogják látni, hogy kienyensújozott, vagy, és nem befolyásolható.

Megsértődni, viszont nem szabad. Nem kötelező másnak is úgy látni a dolgokat ahogy neked. Csak tud mit akarsz.

2012. jún. 18. 22:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez mindenképpen idő kérdése, mire elfogadod önmagad. De egyébként ha ennyire rózsaszín meg tökéletes minden, akkor hol a probléma? Mivel nem vagy TE megelégedve? Mert az oké, hogy mások szerint így meg úgy... de te hogy látod?

Volt esetleg valami "trauma" amivel régen találkoztál? Csúfoltak a suliban, vagy rossz a családi háttér? Duci vagy/voltál, vagy nem találod szépnek magad? Ha olyan a probléma, amire van megoldás, akkor azt neked kell véghez vinni, mert addig nem fog megoldódni, maximum beletörődni tudsz. Ki kell törni a komfortzónádból, és igenis célokat kitűzni magad elé! Az olyan dolgokat meg, amiken nem tudsz változtatni, azt... könnyű mondani, de el kell fogadni.

2012. jún. 18. 22:55
 3/5 anonim ***** válasza:

"mindenki szerint külsőleg és belsőleg tökéletes" - srácok itt lehetne kapcsolni, hogy ez nem éppen valós információ.

"sok mindenben" "mindenki jobb" "nem vagyok jó semmire" "mindenkire féltékeny vagyok" "minden ok nélkül" "mindennel meg tudnak bántani"

Minden, minden, minden. Próbálj kicsit árnyaltabban, pontosabban fogalmazni, kérlek. Ezzel mi nem sokra megyünk. Jobban tudnánk segíteni.

2012. jún. 19. 13:51
 4/5 anonim ***** válasza:

Én közelebbről is megvizsgálnám, ez a külső-belső tökéletességről szóló dicséretáradat valójában nem-e csupán a külsődnek szól elsősorban? Ismernek azok Téged valójában, akik az egekig magasztalnak? Valóban őszinték ezek a dicséretek, vagy más netán olyan érzelmek is meghúzódnak a hátterében, amit azonban nem szívesen kötnek az orrodra? Gondold el, miféle önbecsülése lehet annak az embernek, aki bárki mást tökéletesnek nevez. Hogy tekint az ilyen önmagára, milyen indulatok lehetnek benne?

A szépség kétélű kard, ha nem vagy tisztában a múlandóságával és csak erre építesz, nagyot fogsz zuhanni. Építs a személyiségedet, mind a pozitív, mind a negatív kritikákat vizsgáld meg alaposan, de végül mindig a saját döntésedet hozd meg másoktól függetlenül.

Ha a pozitív kritikát naivan és habzsolva fogadod (ami az emberi hiúságot tekintve érthető), a negatívat sem tudod másképp, ebből fakad végül az, hogy minden kis sz*rságon megsértődsz. Objektíven, bátran megvizsgálni a dolgokat, odafigyelni a körülötted zajló eseményekre, nem elkendőzni semmit. Csak így nyerhetsz, én ezt tudom mondani.

2012. jún. 30. 23:00
 5/5 anonim válasza:
Mibe hogy 13-16 éves vagy (ekkor van ált. az embereknek ez a korszakuk
2012. jún. 30. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!