Miért negatív "jónak" lenni? Ami erkölcsileg helyes, az társadalmilag miért helytelen?
Nem vagyok egy tökéletes és hibátlan ember, ez természetes, de alapvetően törekszem rá, hogy helyesen cselekedjek. Szeretek segíteni az embereken, munkahelyemen (szolgáltatás területe) igyekszem maximálisan kiszolgálni az igényeiket, mindig mosolygok és kedves vagyok, nem erőltetem, egyszerűen így jön, így természetes nekem. Nem szeretek hazudni, ha direkt vagy véletlenül mégis átverek valakit, akkor bűntudatom van érte.
Most már az utóbbi időben másodszor kapom meg negatív jelzőként, hogy "jókislány" vagyok, először a szolgálatkészségem miatt kaptam a bélyeget, aztán azért, mert nem próbáltam több pénzt leszedni a vendégekről, akikkel a munkahelyemen érintkezem.
Magyarázza már el nekem valaki, hogy mindez miért lenézendő, mert én komolyan nem értem, hogy ami számomra erkölcsileg helyes, az társadalmilag miért helytelen...
Még nem kaptam választ, de aranyzöld, macska (/másképp értelmezve mókus, /másképp értelmezve vércse), és vihar, értsd, "mintha dézsából öntenék" eső.
*nevet* Bár mindjárt indítok egy új kérdést, hogy miért érdeklődünk lelkesen olyan emberek iránt, akikről semmit nem tudunk. Ez aranyos. :D
Jó. Aranyzöld, mert "napfényszínű", meleg, természetes és mert a faleveleken átsütő fény színe, és minden "fény" boldoggá tesz. Mókus, mert fürge, kedves és értelmes, intellignes kis állat. Dézsábóömlőeső, mert mindent feldúl maga körül, mert villámokkal és széllel jár, és ezek gyönyörűek, és vihar után tiszta illata van mindennek.
Te is feleségül akarsz venni? :D
Azért érdeklődünk ennyire, mert a fejünkben van egy idealizált kép az illetőről, aki persze a valóságban más lehet, de mégis...
a házassági ajánlat még él! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!