Miért negatív "jónak" lenni? Ami erkölcsileg helyes, az társadalmilag miért helytelen?
Nem vagyok egy tökéletes és hibátlan ember, ez természetes, de alapvetően törekszem rá, hogy helyesen cselekedjek. Szeretek segíteni az embereken, munkahelyemen (szolgáltatás területe) igyekszem maximálisan kiszolgálni az igényeiket, mindig mosolygok és kedves vagyok, nem erőltetem, egyszerűen így jön, így természetes nekem. Nem szeretek hazudni, ha direkt vagy véletlenül mégis átverek valakit, akkor bűntudatom van érte.
Most már az utóbbi időben másodszor kapom meg negatív jelzőként, hogy "jókislány" vagyok, először a szolgálatkészségem miatt kaptam a bélyeget, aztán azért, mert nem próbáltam több pénzt leszedni a vendégekről, akikkel a munkahelyemen érintkezem.
Magyarázza már el nekem valaki, hogy mindez miért lenézendő, mert én komolyan nem értem, hogy ami számomra erkölcsileg helyes, az társadalmilag miért helytelen...
Hm, puskázni konkrétan én puskáztam gimiben, ha lustaságból nem tanultam meg, amit kellett volna - hagyományos értelemben vicces, hogy ilyen húzásokkal már nem is vagyok olyan "jó". :D De azzal legfeljebb magamnak ártok, azt hiszem, ha cserébe mondjuk bukdácsolok az érettségin (ami nem történt meg három ötössel, két négyessel, mielőtt valaki lecsap); valaki más ellen elkövetni valamit számomra súlyosabb lelkiismereti kérdés.
De köszönöm a választ, valóban érdekeseket mondtál a számomra :)
A kérdés persze még mindig adott, kíváncsi vagyok, ki-mit-hogyan vélekedik erről!
:D szerintem (megint én vagyok, ne ijedj meg! :DD)
a puskázás azért nem hasznos számomra, mert akkor a tanár az első pár jó jegyem után, magasra teszi a mércét, mert én "okosnak leszek titulálva". Így ha esetleg az év végi jobb jegyért kell lobbiznom, akkor többet vár el. (általában)
Ha viszont a tanár hülyének néz (tart), akkor a jobb jegyért csak elég "pislogni". :DD
Én sajnos nem voltam olyan agilis, hogy 2-nél jobb jegyre hajtsak, ezért a kettest már tudom, hogyan kell kikönyörögni. :)
(a kettesnél nincs jobb jegy, csak szebb! :) )
(azon felül, az érettségin a matekom 4-es lett, ami állítólag nehéz volt... )
Érdekes, hogy a mások kárára felróható negatív magatartásnak a cselekvésére "jelez" az erkölcsmérőd! :)
dohányzol, iszol (alkoholt, vagy energiaitalt), és esetleg szereted a magassarkút? :D
Hmm.
Nem, maximum társaságban;
nem, maximum apropópól;
igen, amíg meg nem fájdítja a bokámat;
ez egy rögtönzött személyiségteszt, vagy feleséget keresel? :D
:D csupán egy "saját teszt" volt, és azt, hogy mennyire valósul igaznak, sajnos nem tudom leellenőrizni online. :D
(az igazságot megtartom magamnak, hátha jól jön még ;) :DD)
Kedves kérdező!
Nem mindegy, hogy valaki jó, vagy teszetosza.
Ha jó vagy, és ezért lenéznek, de ettől még jól érzed magad jónak, akkor sz#rd le a véleményüket.
Ha esetleg úgy vagy jó, hogy nem tudsz kiállni magadért, alárendeled magad másoknak, na az gáz. Ha alárendeled magad, akkor a többiek fölérendeltek lesznek, és nem fognak nekiállni felkarolni.
Remélem, jó vagy, és nem alárendelt. :)
Én is ilyen vagyok, ha magamnak "ártok" az nem tud meghatni, de hogy másnak ártsak ezt már el nem tudom képzelni.
Idén ismertem meg egy nálam is sokkal odaadóbb embert, talán olyan mint te, de merem kijelenteni, hogy még nálad is odaadóbb. Nála ez már kicsit túlzásba megy át pl: Ha neki megyek..ÉN megyek neki véletlen akkor bocsánatot kér..Legjobb barátnőm amúgy, szóval már megszoktam és mindig csak mosolygok és mondom h "én bocs". Nem , egyszerűen nem lehet vele "kibeszélni" embereket..mert múltkor is valaki akart valamit mondani arról az emberről neki aki egyébként sokat bántalmazza ezt a lányt pont azért, mert ilyen segítőkész. És ő megkérdezte hogy: "rosszat akarsz mondani róla?" ..És mivel azt akart, nem hallgatta meg..És témát terelt.
Én ezért őt nem lenézem, hanem inkább csodálom...Még a tanárok is úgy jellemzik őt, hogy a kedves, segítőkész,okos és odaadó lány. Ha valakinek valamit adni kell ő ugrik elsőnek. Nagyon megszerettem ezt a lányt, ilyennek kéne lenni az összes embernek..(najó a bocsánatkérős rész kicsit már túlzás)
Kíváncsi vagyok neked mi jön ki itt egy teszt:(nyugi semmi extra..csak egy személyiségteszt,rövid..ha nem akarod akkor írd h köszi, nem :D:D, nem kötelező)
1. Írd le a kedvenc színed és hogy miért ez e kedvenced.(minimum 3 ok, maximum nincsen.)
2. Mi a kedvenc állatod és miért?(min. 3 ok max. nincs)
3. Kedvenc vízfajtád?pl: tó,jég,hó,eső,forrás stb... és miért(min 3 max. nincsen)
Belső érzéseket írj...hogy hogy hat rád az adott dolog, miért szereted azt...Ne általános dolgokat hogy pl: mert szőrös meg bajsza van..
sok sikert!:)
És szerintem ez egy nagyon jó tulajdonság...Ne hagyd el!
Nálunk is lenézték mindig ezt a lányt, de még az rosszakaróival is kedvesen bánik már 1 éve a sok bántalmazás ellenére és látom sokszor a rosszakaróin , hogy olyan csodálkozva néznek rá...belül ők is meglepődnek és felnéznek rá..Már enyhült is a viszály köztük..
Kedves 16-os, nem, nem tratom magam teszetoszának, és arról az egyről meg vagyok győződve, hogy a "bírálóim" előtt sem csináltam semmi véletlen teszetoszaságot. :D Általában nem a tehetetlenség, hanem a "nemakarom", ami visszafog.
17-es, itt még nem tartok, :D de hát mindenki a maga értékrendje szerint jó vagy rossz. A kibeszélés témája például nálam ott kezdődik, hogy amiről nem bánom, ha az érintett fülébe jut, azt kimondom, a szemébe is, ha úgy adódik.
Nem vagyok erkölcsi szobor vagy mintakép, mielőtt valaki félreérti - én azon háborodtam fel, hogy emberileg alapvető dolgok miatt kaptam egy skatulyát. (Nem lopok; segítek, ha módomban áll és nem jár nehézséggel; kedves vagyok, míg nem vívja ki valaki az ellenkezőjét.) Ez az általános társadalmi erkölcsi normákat kérdőjelezte meg a számomra. Mert ha lopni szabad, ellenszenvesnek lenni helyes, és nem nyújtani segítséget követendő, akkor azért elgondolkodtató, hogy milyen normák azok, amelyek talán élnek még.
Privátban válaszolok inkább a tesztdologra, ha nem gond. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!