Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Létezik az, hogy valaki...

Létezik az, hogy valaki megérzi a halált?

Figyelt kérdés

Egyre inkább nyomaszt a dolog. Még sosem beszélgettem erről senkivel, de valahogy mindig érzem, hogy mi lesz a dolgok végkimenetele és nagyjából azt is, hogy mikor. :( Nem tudom más is van-e így vele.

A közelebbi rokonok esetén szinte mindig bejött. Volt, hogy megálmodtam, volt, hogy egyszerűen csak átfutott rajtam egy érés, hogy most találkoztunk utoljára. Most pl egy közeli családtag kórházba került két napja, amikor elmondták, azt is hozzátették, hogy az orvosok bizakodóak, azt emlegették, hogy jó kezekben van, már minden rendben lesz. Nekem még is az volt az első gondolatom, hogy nagy a baj, de igyekeztem elhessegetni. Pláne nem kimondani a családomnak, hogy mik a megérzéseim. Semmi gondja nem volt, 1 hét alatt elvitte egy hirtelen jött betegség. Senki nem gondolta, hogy így fog végződni.

Nagyon megsem tudok lepődni, amikor közlik a rossz hírt, persze vacakul érint, de mintha fel lettem volna rá készülve, mivel éreztem. Már amikor egy hónapja utoljára találkoztunk akkor is bennem volt valami, hogy talán nem sokáig lehetünk már együtt. Még is miez? Mindenki így van ezzel? Nektek nem borzasztó érzés ez?

2012. máj. 16. 08:57
1 2 3
 21/29 Xi Huan válasza:
56%
Ma éjjel halált álmodtam és felhőt, aminek olyan alakja volt, mint a páromnak, ha úgy tetszik, a sziluettje. Sírva ébredtem. 14:50 körül elkezdett rázni a hideg, 14:59kor érkezett a hír, hogy a párom mamája meghalt. Nem a párom halálát éreztem meg, ezért volt csak felhő, az ő alakjában. Kegyetlen bűntudatom van és a komment megírásakor is zokogok. Csak rákerestem a témára és muszáj volt kiadnom magamból. Nem merem elmondani a páromnak.
2014. okt. 2. 15:36
 22/29 A kérdező kommentje:

Mondd el neki nyugodtan. Az én tapasztalatom az, hogy nagyon sokat segít, ha kiadhatom magamból.

Az első sokknál talán nem kell ezzel traktálni, lehet el sem hinné, de barátoknak mindenképpen add ki a fájdalmadat.

2014. okt. 14. 17:50
 23/29 Liza001 válasza:
73%
sziasztok! Azt hiszem megéreztem a nagyim halálát, az érzés amit érzek nagyon fura, mentem az uton és olyat mondtam magamban hangosan, hogy ha meghal a nagymamám akkor úgy beköltöznék a házába illetve enyém lesz a háza (persze nem én vagyok az örökös, így teljesen abszurd volt az egész),(ez hét közepén történt) Nagymamám nem volt beteg, és nem voltak jelei, bár öreg volt de én azt gondoltam, hogy van még vagy 5 éve... Minden hétvégén meglátogattuk, hiába csengettünk nem nyitotta ki az ajtót (ilyen már volt többször is mert az udvaron nem hallotta a csengőt) Belenéztem a postaládájába és amint belenéztem azonnal eszembe jutott amit pár nappal ezelött mondtam és ebből tudtam hogy halott, mert azonnal ez a gondolat, és az a mondat jutott eszembe, amit persze már szégyelek... A halottkém a halál időpontjának kb azt az időpontot adta meg, amikor én úgy éreztem meghalt, és azt hiszem, hogy akkor már halott volt és meglátogatott (hu ez most hihetetlennek tünik, és magam se értem, de az érzés azt diktálja igaz, de az agyam és a tények viszont nem....
2015. jan. 3. 23:04
 24/29 anonim válasza:

Én leírom, hogy mit tapasztaltam. amikor a nagymamám meghalt én lehet megéreztem a halálát. (nem biztos, de az érzést a mai napig nem tudom megmagyarázni) Ültem a kerékpáron és azt mondtam hangosan Ha meghal a nagyi háza enyém lesz ezen még én is meglepődtem, miért mondok ilyet és nem is vagyok örökös... Minden hétvégén meglátogattuk, nem volt beteg, és nem voltak jelei amiből fel tűnt volna, hogy gond van. Szerencsére elég egészséges volt... Hiába csöngettünk az ajtón, nem nyitotta ki, és belenéztem a postaládában és a következő pillanatban már tudtam, hogy meghalt... ( a postaládás belenézésnél is megmagyarázhatatlan érzés fogott el... (utána persze ideg, hogy biztos hogy nem lehet tévedek) A halál időpontját egy nappal későbbre mondták, mint az a nap, amikor a kerékpáron ülve kimondtam azt a bizonyos mondatot. A mai napig nem megkérdőjelezem el az orvosi jelentést, és egy nappal előbbre rakom a halálának időpontját...

meghalt egy fiatal ismerősöm, és a halála körüli időpontban gondoltam rá, és ott is volt egy megmagyarázhatatlan fura érzés, fura gondolattal... Szóval én nem tudom, hogy meghal-e valaki, de az a megérzés számomra megmagyarázhatatlan, hogy tényleg megérzem, vagy az agyam rakja össze a dolgokat de nem tudatosan, észreveszem a jeleket, de nem tudom értelmezni azokat...

2015. nov. 20. 18:06
 25/29 anonim válasza:
54%
Sajnos igen. Kéthéttel elötte ismétlődik naponta a fejemben csak azt nem lehet tudni ,hogy ki lesz az. :( De most legutóbb érintésre éreztem de nem hittem el hogy ilyen van csak selytettem de sajnos van.És megtörtént pedig most szólhattam volna de azt hittem hogy ez csak a fejemben van. Bár csak úgy lett volna :(
2016. jún. 3. 23:24
 26/29 anonim válasza:
56%
velem is vannak hasonlok dolgok vannak ez nem is oly reg tortent elfoot egy rossz erzes olyan szorongas gyomorgorcshoz tudom hasonitani ra 2hetre kb beszeltem apammal aki majdnem meghalt kis hijan mulott az elette utana 4evvel ezelot volt egyalmommelybennagyapam csontsovanyo vekudt az agyaban es felem nyujtotta a kezet kerte hogy latogassammeg es ne haragudjak ra ra par hetre apam kozolte hogy nagyon beteg mikor elmentem hozza pont olyan volt mint az almomban a kezet is felem nyujtotta csak nem emlekezet mar ram de a szemei mast sugtak ...ez pedig pont tegnap tortent rosszat almodtam azt hogy letort a fogam erre a meghalt egy tavoli rokon vagy mikor a kutyusom nagyon nyugodt volt rafekudt a combomra es csak fekudt olyan szomorunak tunt ra par napra nagyon beteg let mikor mentem haza hozza a szoban egy kellemet fura legkor volt olyan szomoru nyomot nehez leirni az orvos azt mondta van eseje tulelni de en a furdoszoban zokogtam hogy meghal pont aznap este tortent meg en is kivancsi vagyok miert van ilyeszto
2017. okt. 29. 02:49
 27/29 anonim válasza:

Velem is kb 10 éves korom óta történnek fura dolgok.

Én is megérzem, ha rossz történik, attól függetlenül, hogy ismertem e az illetőt vagy sem, a lényeg, hogy a személy a közelemben tartózkodott e a halálakor.

Egyszer, pár éve, egy híres ember ismerősünk, akivel egy utcában laktunk (nem szeretnék nevet említeni), családapa volt két kicsi gyerekkel, motorbalesetben hunyt el, nem messze tőlünk. Aznap éjjel nem tudtam aludni, a hideg rázott, éreztem, hogy valami rossz történt, de nem tudtam mi. Nem ismertem őt valami jól. Aztán másnap reggel a szomszédasszonytól tudtuk meg, hogy mi történt.

Egy másik alkalommal, ekkor még fiatalabb voltam, a Dévaványai Dobfesztiválon nyaraltunk, rengeteg ismerőssel. Nagyon szerettem ott lenni, de egyik este szörnyű hasfájásom volt és ugyanaz a rossz érzésem, hogy valami történt. Egyik ismerősünk masszőr, a hasamat masszírozta, miközben a gyerekeivel meg akik még körénk gyűltek pont a halálról es a megérzésekről beszélgettünk. Egyszer csak valaki ordítva felsírt, nem közülünk, hanem messzebbről, mikor odamentünk megnézni, mi történt, egy kb 20 éves lány ordította a barátnőjének, hogy “meghalt az apám, nem érted, hogy meghalt az apám?!”. Nagyon ijesztő volt.

Anyukám látó, de csak és kizárólag a helikopteres halálukat látja, de azokat extrém pontossággal. Látja a helikoptert, hogy kik ülnek rajta, a zuhanás pillanatát, az arcukat. Másnap ez persze megjelenik a hírekben és ő teljesen kiborul.

A családomban (lekopogom) még senki nem halt meg, aki közel állt volna hozzám. Az is elég durva, hogy idegenek halálát megérzem, el sem tudom képzelni, milyen lehet ha ez családtagnak történik.

2018. márc. 31. 12:35
 28/29 Isti123& válasza:
Velem is van ilyen sajnos
2019. júl. 28. 18:56
 29/29 anonim ***** válasza:
Igen, létező jelenség. Én a párom halálát éreztem meg. A halála előtti 2 hétben folyamatosan, minden egyes nap esténként olyan gondolatok törtek rám, hogy "ez lesz az utolsó esténk együtt/most fogom utoljára látni/nem leszünk többé együtt/valami történni fog", és utána hirtelenséggel balesetben elhunyt!
2024. máj. 26. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!