Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Létezik az, hogy valaki...

Létezik az, hogy valaki megérzi a halált?

Figyelt kérdés

Egyre inkább nyomaszt a dolog. Még sosem beszélgettem erről senkivel, de valahogy mindig érzem, hogy mi lesz a dolgok végkimenetele és nagyjából azt is, hogy mikor. :( Nem tudom más is van-e így vele.

A közelebbi rokonok esetén szinte mindig bejött. Volt, hogy megálmodtam, volt, hogy egyszerűen csak átfutott rajtam egy érés, hogy most találkoztunk utoljára. Most pl egy közeli családtag kórházba került két napja, amikor elmondták, azt is hozzátették, hogy az orvosok bizakodóak, azt emlegették, hogy jó kezekben van, már minden rendben lesz. Nekem még is az volt az első gondolatom, hogy nagy a baj, de igyekeztem elhessegetni. Pláne nem kimondani a családomnak, hogy mik a megérzéseim. Semmi gondja nem volt, 1 hét alatt elvitte egy hirtelen jött betegség. Senki nem gondolta, hogy így fog végződni.

Nagyon megsem tudok lepődni, amikor közlik a rossz hírt, persze vacakul érint, de mintha fel lettem volna rá készülve, mivel éreztem. Már amikor egy hónapja utoljára találkoztunk akkor is bennem volt valami, hogy talán nem sokáig lehetünk már együtt. Még is miez? Mindenki így van ezzel? Nektek nem borzasztó érzés ez?

2012. máj. 16. 08:57
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
79%
Megérzem én is. Nem is kell, hogy beteg legyen hozzá, akkor is tudom. Nekem sem hittek először, de aztán mindig előre szóltam, mikor megéreztem, és a családom is belátta,hogy nem hazudozok. Nekem ilyenkor rossz előérzetem van, gyomoridegem, ráz a hideg, nem tudok aludni, kihűl körülöttem a szoba stb. Én sem szeretem, ijesztő.Ráadásul segíteni sem tudok. Akkor vajon miért? :S
2012. máj. 16. 13:10
 12/29 anonim ***** válasza:
43%
Te egy szuperhős vagy! Lesz belőle sorozat?
2012. máj. 16. 13:14
 13/29 anonim válasza:
100%

Velem is voltak már ilyen dolgok, apróságok anno. Pl, már a sulinál erősen éreztem ételillatokat, és amikor hazaértem, mindig az volt az ebéd, amit aznap éreztem. 5 utcányira laktam az általános iskolától, és a szomszédból se jöhetett az illat, mert a többieket faggattam, de nem érezték...

A legerősebb eddig azelőtt volt egy héttel, hogy apa meghalt... Álmomban az ágya üres volt, a szoba világos, minden ragyogóan tiszta volt, patyolatrend volt, senki se mondta, hogy meghalt, de én éreztem a gyászt. Sok ilyen álmom volt már, azelőtt sose beszéltem meg anyával ezeket, mert elég abszurdak voltak, egyik se ilyen típusú, másrészt anya se szerette sose hallgatni az ilyesmit. Aznap reggel viszont mondtam neki, mit álmodtam, valamiért kikívánkozott belőlem. Persze, rögtön mondta is, hogy ne beszéljek hülyeségeket, így hát ennyiben maradtunk. Rá egy hétre apa hirtelen meghalt, tüdővizenyőben, otthon. Aznap reggel ugyanaz a látvány fogadott, mint álmomban.

Mostanában csak pár apróság van, párommal együtt vagyunk fél éve, nem vagyok féltékeny típus, de azt mindig megérzem, kitől kell tartanom. Beszélget lányokkal, nem zavar. Egyszer egy csaj felvette facebookra, elkezdtem faggatni valamiért, hogy ki ő, és elmondta, hogy anno volt vele egy kis kalandja, még olyan 10 éve, és a csaj annál többet akart, de időközben elkerültek, nincs aggodalomra ok. Akkor is féltékenykedtem, párom megmutatta, mit beszélgetnek, és láttam, hogy a csaj udvarol, de elég durván... Pasimnak le se esett, de mint nő, tudom, mit miért írt... Fázik: várta, hogy párom visszaírja, hogy felmelegítené. Sorolgatta a pasikat, akiknek tetszik, meg töltögette fel sorban a képeket magáról. Később persze rátért a konkrétumokra, hogy párom jobban járna, ha otthagyna engem, mert ő jobban szeretné, mint én, ilyesmi... Azóta is tudom, mikor kell valakire gyanakodni, sose vagyok ok nélkül féltékeny. Azt hiszem, ezt is a megérzés számlájára kell írnom:-)

24/N

2012. máj. 16. 13:25
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Az én dédnagyapám halála napján felvette a drága öltönyét, fekete cipőjét, (szóval szépen kiöltözőt) aztán beleült a kedvenc foteljába és másnapra meghalt. Úgy hogy nem volt beteg! Szóval nem tudom más halálát meglehet-e érezni, de azt már tudom, hogy sajátunkat talán igen.
2012. máj. 16. 13:27
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anyukám álmodta meg egy ismerős halálát.Azt álmodta,hogy beszéltek,elbúcsúzott tőle és felszállt az illető egy buszra.Riadtan ébredt és tudta,hogy akkor halt meg.Másnap kaptuk is a hírt...
2012. máj. 16. 13:28
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen eseteket én is hallottam hogy valaki álmodott valakiről ilyet és másnap kiderült hogy akiről álmodott,az aznap éjjel meghalt.Ezt én elfogadom/hiszem.De azt nem hogy valaki ezt képességként birtokolja. és mindenkiről megérezze.
2012. máj. 16. 14:25
 17/29 A kérdező kommentje:

Én egy szóval nem mondtam, hogy ez valami isten adta tehetség, kérdeztem, hogy másnál van-e ilyen. Egyszerű megérzés (szerintem), viszont borzalmasan rossz. Ezt a rokont tüdőgyulladással fogták bent kórházban biztos, ami biztos alapon. Két napra rá belehalt, tehát nem mondanám, hogy annyira előrelátható volt a halála, mindenkit nagyon megrázott, kivétel engem, mivel valahogy megéreztem. Persze engem is megrázott, amikor bebizonyosodott, de nem lepődtem sajnos meg. Duplán érzem borzasztóan magam, hogy "tudtam" és mégsem tehettem semmit... :(

Nem érzem meg idegeneknél, meg bárkinél, csak is közelebbi rokonoknál, akik kötődnek hozzám. Anno papámnál voltunk, nagyon beivott, átfutott az agyamon, hogy "így kell látnom utoljára"... iszonyatosan ki voltam bukva, hogy ilyen egyáltalán eszembe jut, aztán két héttel később, minden előjel nélkül nem ébredt fel reggel. Volt, hogy két háromszor azt álmodtam, hogy dédim meghal, majd nem sokra rá meg is halt. Ilyen apróságok, csak egy-egy kósza gondolat és az esetek igen nagy százalékában bejön sajnos. :(

Nem akarok látó lenni, meg mit tudom én mi, ez csak egy kérdés volt, hogy más is megérzi-e, ha nagy gond van. Ezekszerint nem vagyok vele egyedül, ami azért kicsit megnyugtató. Én erről sosem beszéltem senkinek. Nem mondhatom azt, hogy ezt érzem, figyeld meg, meg fog halni... Bizarr is lenne. Bár ha jobban belegondolok és talán most a legeslegelső megérzésnél szólok, akkor lehet az első tüdőgyulladásnál már kórházba erőltetik ezt a rokont és nem várják meg, amíg nem sokkal később kiújul nála, amit már nem él túl. :(

2012. máj. 16. 18:28
 18/29 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, azt gondolsz vagy hiszel amit akarsz. Én tudom mi az igazság, hogy nem hazudtam és ez a lényeg. Már régen megtanultam együtt élni a tudattal hogy nem hisznek nekem. Pedig már számtalanszor bizonyítottam hogy igazat mondok.
2012. máj. 18. 15:43
 19/29 anonim ***** válasza:
26%
hát, a nagy ezós mindenkinél jobban tudja bandánál tudatosabban és reálisabban válaszolva: ha állsz egy helyben megérzed ? nem. ha állsz az úttesten pl az m3ason, igen megcsap a szele. de amúgy azért van az ezoterika cikkely,mert oda mi nem megyünk,jobban szeretünk a bizonyított realitásban élni,kimélve magunkat a felesleges magic kérdésektől.
2012. máj. 22. 02:27
 20/29 anonim ***** válasza:
71%
kb fél éve álmodtma valami hülyeséget egyszer csak az almomban én mondtam saját magamnak XDXD hogy a mama meg fog halni. reggel felébredtem és mondom nem vagyok normális hát tök jól van meg midnen... és egyre rosszabbul lett pár hónapja de utána jobban lett egy kicsit akkor megint azt álmodtam hogy meg fog halni azon gondolkodtam hogy ez nem igaz, egyszer biztos de nem most.. és nemrégen történt hogy álámban halt meg a mamám :( amikor elmegyek a háza felé mindig sírok :(
2012. máj. 22. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!