Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen pszichológiai dolog ez?

Milyen pszichológiai dolog ez?

Figyelt kérdés
Voltatok e már munkanélküliként, hogy teljesen elzárkóztok, még annyit sem jártok ki mint eddig, szó szerint egyik napról a másikra élsz, mert beosztod a lóvét, és közben meg csak azt látod, hogy spórolsz, de max pár napot tudsz fogni ezeken, mert a lóvé úgyis elfogy, viszont melód nem nagyon néz ki, hogy lesz, közben meg eszed a gagyi kaját, ami lehet még káros is. én most még tanulok is mellette, most keresni is félek, mert ha lenne, lehet akkor vizsgákra nem tudnék elmenni, én meg csúszni nem akarok, mert lóvés a szak amit csinálok. Ja, és még kapok most egy darabig járadékot, tehát most nem is tudok így még alkalmiba sem menni, és igazat megvallva én ha melózok, szeretek bejelentve lenni. szóval mivel lehet dolgom? amúgy dolgoztam most is két évet gyárakba, tehát nem nem akarok, csak nem elégítenek ki, vannak, lennének komolyabb terveim, csak nincs meg a húzó erő, és ráadásuul már 28 is elmúltam, és se barátnő, annyi, hogy van több mint egy millióm megtakarítva. de amúgy.....
2012. ápr. 18. 10:47
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 A kérdező kommentje:
30. Azért 28 évesen tisztába vagyok az utolsó mondatoddal. Nem élek én álomvilágba. Viszont azt is tapasztaltam, hogy sokan későn kapcsolnak, hogy "ja, már 10 éve itt vagyok?" és elment felettük az idő. Az a baj amúgy, hogy gazdasági szempontból az ilyen országok mint mi, nem tudnak elgendő figyelmet és lóvét fordítani ezekre a célokra. mert előbb egy erős gazdaság kell ahhoz, hogy legyen kapacitás ezekre is figyelni. épp most tanulok erről is. Amúgy én szívesen lennék szennyvíztisztító telepen is valamilyen ember, mert az is beletartozik és érdekes is, csak érezném, hogy fontos dolog amit csinálok... tudom, aki soron van az övé is, de nem szalag melóra gondolok. Értitek??????
2012. ápr. 18. 12:19
 32/70 anonim ***** válasza:
Tényleg nem értem mi a bajod! Van egy álmod, egy célod, azt írtad februárban beiratkozol a környezetvédelmis suliba, tehát teszel a megvalósulásáért. Addig meg akár tetszik akár nem, el kell menned máshova melózni. Tehát mi a gondod????
2012. ápr. 18. 12:34
 33/70 A kérdező kommentje:
Arra számítok, hogy közben is el tudnék helyezkedni vele. sok hallgató társam már melózik benne, csak muszály nekik ezt is elvégezni hozzá. Ha nem lenne más mennék persze, hiszen pénz nélkül nem lehet lenni. csak félek, hogy gyakorlat nélküli két diplomás leszek utána. Akkor meg azt cseszhetem majd.
2012. ápr. 18. 12:40
 34/70 anonim ***** válasza:

"Fel birod fogni amit írtam???? vagy valami okosat akarsz mondani? Mondom, voltam, de ilyen környezetben kifognak engem, nem érzem magam jól ilyen helyeken. nem vagyok heves mérsékletű"

Ez a második-harmadik hozzászólásod. Mi lenne, ha heves vérmérsékletű lennél?!

Drága, 28 évesen rá kéne jönnöd, hogy a munka, a megélhetés NEM arról szól, hogy jól érzed magad.

2012. ápr. 18. 13:08
 35/70 A kérdező kommentje:
34. csak azért reagáltam így, mert 1. személytelenül írunk itt, 2. mert hagytam volna akkor, hogy csak ilyen szólások legyenek. mert itt hamar eluralkodik a fikázás ha hagyja a kérdező. De amúgy szerintem ennyi erővel, ha egyből nem jön össze a suli után akkor mindenki menjen gyárakba, dolgozzon multiknak pont annyiért, hogy ne halljunk éhen, és akkor nagyon kemények leszünk. :S Van aki szeretne többet is tenni az életben, attól függetlenül, hogy nem gazdag az ember. Nem érzitek úgy, hogy ez ellen beszéltek néhányan? Attól, hogy van akinek már késő ilyenen gondolkoznia, attól van akinek még lehetséges. Nem kell leszólni.
2012. ápr. 18. 13:14
 36/70 anonim ***** válasza:
100%

Fiatalabb vagyok nálad, úgyhogy nem hiszem, hogy lekéstem volna bármit is.

De tényleg nem értem, amíg tanul az ember, addig mindent el kell vállalni, amivel sikerül a tanulást biztosítani, aztán majd utána kell keresni végleges melót.

Ha meg az a dilemma, hogy a munkanélküli mellett nem lehet bejelentett munkád, hát igen, ez így van, vagy ez, vagy az, de ezen kár keseregni.

2012. ápr. 18. 13:32
 37/70 A kérdező kommentje:
Jó de érted.... én már nem 20 éves, az első állam álltal finanszírozott diplomámat csinálom, hanem ez már költséges nekem, mondjuk eleve így indították ezt a szakot, szóval muszály mellette melózni. Én csak azt mondtam, hogy tanulni és melózni, és főleg vizsgázni, mert ez a lényeg, hogy ha van vizsgád, ott kell lenni, és ha most új vagy egy cégnél nem tudsz már is elfele kéreckedni. de szerintem ez logikus amit írok szóval értitek....
2012. ápr. 18. 13:37
 38/70 anonim ***** válasza:

Jó, akkor meg várd ki a vizsgaidőszak végét, aztán helyezkedj el, addig meg marad a segély. Nem ideális megoldás, de ez van.

Szóval tényleg a kérdést nem látom a dologban... Mit akarsz tudni? Vagy miről? És mi köze az egésznek a pszichológiához?!

2012. ápr. 18. 13:38
 39/70 A kérdező kommentje:
Ezért is írtam másodjára, hogy egyéni dolog sok mindenben ez. Ahogy írtam is, hogy van lóvé, de elfogy ha nincs utánpótlás, viszont a sulit ha félválról tom csinálni az sem jó... nem tom mi a helyes, de úgy érzem, le kellene tudni nyugodtan az első félévet sikeresen, és utána keresni, csak a társadalom oldaláról megvetve van az ember ha nincs melója, és igazság szerint amúgy bánt ez engem. Jó volna "keresőnek" lenni, viszont 100 százalékban nem tudnék se ott se itt a tanulásra figyelni. Én meg maximalista vagyok.
2012. ápr. 18. 13:42
 40/70 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már, mi a fene az a társadalmi megbecsültség...?

Peeersze.

"de úgy érzem, le kellene tudni nyugodtan az első félévet sikeresen, és utána keresni"

Igen? Akkor meg jó, megvan a megoldás. Tudod, nem az a baj veled, hogy nincs épp munkád, hanem az, hogy töketlen vagy. Nem tudod kimondani, hogy "igen, most ez a legjobb megoldás a sok rossz megoldás közül, mert ez látszik a leghatékonyabban előmozdítani a jövőbeni haladást".

Legyél már férfi, és ha meghozol egy döntést valamilyen érvek mentén, akkor tessék kiállni érte!

2012. ápr. 18. 13:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!