Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen pszichológiai dolog ez?

Milyen pszichológiai dolog ez?

Figyelt kérdés
Voltatok e már munkanélküliként, hogy teljesen elzárkóztok, még annyit sem jártok ki mint eddig, szó szerint egyik napról a másikra élsz, mert beosztod a lóvét, és közben meg csak azt látod, hogy spórolsz, de max pár napot tudsz fogni ezeken, mert a lóvé úgyis elfogy, viszont melód nem nagyon néz ki, hogy lesz, közben meg eszed a gagyi kaját, ami lehet még káros is. én most még tanulok is mellette, most keresni is félek, mert ha lenne, lehet akkor vizsgákra nem tudnék elmenni, én meg csúszni nem akarok, mert lóvés a szak amit csinálok. Ja, és még kapok most egy darabig járadékot, tehát most nem is tudok így még alkalmiba sem menni, és igazat megvallva én ha melózok, szeretek bejelentve lenni. szóval mivel lehet dolgom? amúgy dolgoztam most is két évet gyárakba, tehát nem nem akarok, csak nem elégítenek ki, vannak, lennének komolyabb terveim, csak nincs meg a húzó erő, és ráadásuul már 28 is elmúltam, és se barátnő, annyi, hogy van több mint egy millióm megtakarítva. de amúgy.....
2012. ápr. 18. 10:47
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 A kérdező kommentje:
még annyi, hogy nem akarom én az összes megspórolt pénzem felélni, most csak azt, ami még a számlámon volt. a többit már nyolc éve rakosgatom lefele, felélésre nem akarom elpazarolni.
2012. ápr. 18. 11:27
 12/70 anonim ***** válasza:
Minek tanulsz? Mi az ami érdekel?
2012. ápr. 18. 11:28
 13/70 A kérdező kommentje:
Igen, és bocs, hogy flegmának tűnök, csak egyből azok a válaszok vannak átvetítve, hogy nem akarok dolgozni, meg, hogy nem érteni mi a bajom. Most regényt sem akarok írni, mert unalmas lehet másnak. Én sem szeretek oldalakat olvasni itt.
2012. ápr. 18. 11:29
 14/70 A kérdező kommentje:
Van amúgy egy tanári diplomám két szakos, de ugye a mai gyerkőcökkel bírni... nem is éri meg, most környezetvédelmisnek készülök, távoktatásba csinálom.
2012. ápr. 18. 11:29
 15/70 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, akkor figyelj.

Nem írtad még meg, hogy mi a szakmád, vagyis amit tanulsz, de szerintem első körben a hozzáállásodon, illetve a viselkedéseden kellene változtatnod. Szóval sokkal magabiztosabbnak lenni egy állásinterjún, mert ha ott is így nyilvánulsz meg, ahogy most itt nekünk, akkor biztos a kudarc. Szedd össze magad, örülj neki, amid van és tűzz ki elérhető célokat magad elé. Legyen valamiből sikerélményed, mert nagyon meg fogsz zuhanni. Tehát ha úgy érzed, hogy a munka és a tanulás együtt nem megy, akkor ne erőltesd, neked még szerencséd van, hogy van spórolt pénzed, amiből tudod finanszírozni a tanulást. És már nem is frusztrálod magad amiatt, hogy nem tudsz rendes munkát találni.

A koroddal nem tudsz mit kezdeni, úgy látszik későn érő típus vagy, aki nem a középiskola után tanult rögtön, de ezen már nem lehet változtatni, ezt el kell fogadnod és ezzel együtt továbblépni.

Jó lenne tudni, hogy mit tanulsz, hátha tudnánk adni tanácsokat, hol próbálkozz és főleg hogyan ezzel a képesítéssel...

5. voltam.

2012. ápr. 18. 11:32
 16/70 A kérdező kommentje:
Időben végeztem én, 2002-ben érettségi, utána két év okj-s képzés, utána 4 év fősuli, utána 1 évig tanítás, másfél év munkanélkül majdnem, utána meló február végéig, tehát majdnem két évig melóztam.
2012. ápr. 18. 11:34
 17/70 anonim ***** válasza:
100%
Na tessék! A tanári diplomáddal máris lehetne otthon pl. korrepetálni gyerekeket, nem kellene állandó munkát végezni, csak ahogy beosztod magadnak az idődet, hogy még jusson a tanulásra is. Ez kapásból egy olyan szakma, amivel lehet "maszekolni", ha így tetszik. A környezetvédelmi tanulmányaiddal nem igazán lehet ilyen irányban mozogni, így mégis azt tartom elképzelhetőnek, hogy amíg sulizol, addig a régi szakmádban tevékenykedj kicsit, hogy legyen valami ami pótolja a félretett pénzed, és amikor megvan az új végzettséged, akkor keress azon a területen állást magadnak. Vagy valaki írta a gyakornoki melót, az sem rossz, és akkor már tapasztalatot is szerzel a jelenlegi szakmádban. Ismét 5. voltam.
2012. ápr. 18. 11:36
 18/70 A kérdező kommentje:
sőt tanulmányaim alatt értességi után én nyaranta egész végig melóztam pesten. szóval nem a melózást nem szeretem, csak nyílván, ha valamit elterveztél, és buktatók vannak, mert mért is ne akkor lenne válság mikor végzek.. szóval értitek..... és még haza sem tudok menni, hogy ne dobjam kifele albira a lóvét, mert anyunk másnap már zavargatna, belémkötne, hogy a nagy kert hogy néz ki meg ilyenek, és igazán mi bekerültünk egy faluba, nem a szántóföldön születtünk márha értitek hogy értem.
2012. ápr. 18. 11:37
 19/70 anonim ***** válasza:
Akkor végülis mi az amivel foglalkozni szeretnél?
2012. ápr. 18. 11:39
 20/70 A kérdező kommentje:
Tudom én, hogy ilyen egyszerű is lenne, csak nincs önbizalmam sem már a tanításhoz sem. :( nehéz dolog ez egyébként így kimondani, de azért felelősség ám tanítani korrepetálni is. elég, ha valamit nem jól mondassz, a szülő jöhet, ha a gyerekén meg számon kérik, hogy mért mond butaságot.... jó, nyílván előtte felkészülsz, de pl én számtekből tudnék tanítani, ott azért van tévedési lehetőség főleg, ha olyan kérdezne közbe amit nem vágok egyből.
2012. ápr. 18. 11:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!