Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem, hogy ma véget...

Úgy érzem, hogy ma véget vetek életemnek, nem bírom tovább. szerintetek?

Figyelt kérdés

Az iskola is sz*rúl megy, itthon sokat kiabálnak emiatt velem. A suliban is sokat b*szogatnak, megaláznak szavakkal,hiába szólok vissza hasonló szavakkal, de semmi.

Van egy pár rossz jegyem, kedden szülői, újabb leb*szás, ordíbálás. Az idáigi 16 évemben sem volt szinte semmi jó dolog. Nekem az már viszonylag jó napnak számítot, ha focizásnál rúgtam1-2 gólt. Tincsekben már őszülök és 11 féle öngyilkosságot végig gondoltam. Többször kezdtem volna már el, de mindig valami közbe jött, és utána sem éreztem, hogy "lehet, hogy nem kellet volna". Mit ajánlatok?

2011. okt. 23. 17:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Én se látok sajna más kiutat, csak annyi, hogy én egy kicsivel idősebb vagyok. Az életem nem úgy alakult, ahogy szerettem volna... önbizalomhiányos vagyok, barátok, haverok nincsenek, barátnőm még nem volt. Nem sok mindent értem el eddig az életben és ez nem is fog változni ilyen országban. Módszert egyenlőre nem tudom, de idővel az is meglesz.

21/F

2011. okt. 23. 18:16
 12/23 anonim ***** válasza:
49%

Ha valaki öngyilkos akar lenni, akkor az lesz, és nem reklámozza. Egyébként meg ne haragudj meg, nem bírlak sajnálni. Ha szarul megy a suli, akkor tanulj. Ha b.szogatnak, akkor ne vegyél róla tudomást, majd megunják. Több százezer gyerek van a világon akinek ilyen vagy nagyobb problémái vannak, mégsem akarnak öngyilkosságba menekülni. Amúgy meg szerintem te annyira belesüllyedtél az önsajnálatba, hogy nem is akarsz javítani.

"+ a lányokkal is szarul állok, sosem volt csajom, és úgy látszik nem is lesz."

Itt volt egy aranyos, veled egykorú lány, akivel beszélhettél volna, bármi kialakulhatott volna belőle de te elintézted egy "nincs kedvem bocsi"-val. Más lányok még ennyire sem próbálkoztak volna, ne várd, hogy a sült galamb a szádba repüljön.

2011. okt. 23. 18:16
 13/23 anonim ***** válasza:
18:16 ilyen oldalon teljesen felesleges ismerkedni, mert az embereket olyan messzire sodorta az élet, hogy beszélgetésen kívül több úgy sem lesz. Attól, hogy kibeszélni magából a problémát, a helyzet egyáltalán nem fog változni.
2011. okt. 23. 18:19
 14/23 anonim ***** válasza:

18:16 szerintem teljesen igazad van.

18:19 figyelj, ez nem így van. Ha valaki beszélget valakivel, akkor már egy alap kapcsolat (a haveri minimum) megvan. Onnan lehet tovább "fejlődni" és bármi lehet. Attól, hogy ez a mai egy rohanó világ, az embereknek még van idejük beszélgetni, kapcsolatot teremteni, kapcsolatot tartani.

És kedves kérdező: Millió gyereknek nagyobb problémái vannak, de mégis keresik a megoldást, nem menekülnek el. Például mi van Afrikában? Ott több millió gyerek éhezik, szegények, és mégis reménykednek.

2011. okt. 23. 18:46
 15/23 anonim ***** válasza:
Mert nem tudnak mást csinálni. Nem gondolod? Vagy mit csinálnának? Önéhezéssel megölnék magukat?
2011. okt. 23. 18:54
 16/23 anonim ***** válasza:
18:54 mert gondolod Afrikában nincs lehetőség az öngyilkosságra... De nem teszik!
2011. okt. 23. 19:17
 17/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudod senkinek sem könnyű az iskolás évek!ne add fel mert lehet hogy később sokkal jobb lesz majd a helyzet....Majd úgyis mész új iskolába és majd újlappal is kezdhetsz és akkor talán több barátot szerzel magadnak mint akárki más...Nekem is nagyon szr gyerekkorom volt...lényegében akkor változott a dolog amikor kikerültem szakközépbe és barátokat is szereztem...Elkezdtem bulizni járni,hatalmamat tudtam javítani pár dologgal,és a csajozás is sínen ment...

Ne legyél beszrva majd lesz jobb is!!!

Kitartás!

2011. okt. 23. 19:19
 18/23 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Remélem, még olvasol ezen a fórumon.

Te azért akarsz öngyilkos lenni, mert túl sokat hallgatod az olyan szövegeket, amit itt a második 18:16-os írt. Tudd meg hogy azon túl, hogy nincs igaza, az ő fajtájából vannak sokkal kevesebben. Ő egy beképzelt, jó helyzetben lévő ember, aki azt hiszi, ebből áll a világ.

NEM. Te szeretnéd, ha tényleg véget érne ez az egész, de nem az életed árán. Különben nem írtad volna ide. Ez egyébként igen nagy bátorságra vall. Pontosan ezért nem adhatod fel. Nem igaz, hogy értéktelen vagy és senkinek sem kellesz. Talán az átlagosnál rosszabb a helyzeted, és nincs hova menekülnöd, ha egy kis érzelmi pihenésre van szükséged. Ez nagyon nehéz. De nem lehetetlen, akkor sem, ha időnként annak érzed.

Az életben semmit sem adnak ingyen, bár ezt sokan szeretnék. Neked kell tenned a sorsod elviselhetővé válásáért, ez mindenkivel így van, csak te sokkal hátrábbról indulsz. Keress barátokat. Itt is volt ajánlkozó. Az életben találkozzatok, ne a virtuális világban. Beszélgessetek.

Anyádnak mondd meg, hogy egyedül nem megy. Nincs annyi tapasztalatod, mint neki. Segítenie kell, ha tényleg szeretné, hogy változzon a helyzet. A tanulásban is. Ő sem magától tanult meg főzni. Neki is tanítottak sok mindent. Talán neked egy kicsit több türelemre van szükséged. És főleg megértésre, biztatásra. Ezt elsősorban tőle kell megkapnod.

Tudom, hogy ezek kemény szavak, de neki meg kell értenie, ha nem is azonnal. Ha mégsem, sürgősen menj be a gyermekvédelmi hivatalba, és mesélj el mindent. De nekem is írhatsz.

2011. okt. 24. 09:22
 19/23 anonim ***** válasza:

"18:16-os írt. Tudd meg hogy azon túl, hogy nincs igaza, az ő fajtájából vannak sokkal kevesebben. Ő egy beképzelt, jó helyzetben lévő ember, aki azt hiszi, ebből áll a világ. "

Örülök, hogy ilyennek képzeled az életem. Valóban nem megy szarul az iskola, mivel tanulok délutánonként. Nem b.szogatnak, valamiért normális, értelmes osztályom van, ahol nem divat az ilyesmi. De ha csinálnák sem zavarna, kicsit sem izgat mit gondolnak rólam mások.

Azonban van, hogy 1000 forintot kell beosztanunk a hónap utolsó hetére, az apám egy alkoholista, aki ribancnak "becézget" (másfél éve vagyok együtt az ELSŐ barátommal). Végig kell néznem, ahogy tönkreteszi magát és engem, meg mindenkit, aki kicsit is mellette áll még (szóval engem:). Nekem te ne mondd, hogy jó helyzetben vagyok, mert rohadtul nem. Csupán nincs egy minimális szuicid hajlamom sem, meg addig kaparok, míg rendben nem lesz minden. Túléltem ennél már sokkal rosszabb dolgokat is NEVETVE. 17L

2011. okt. 24. 14:50
 20/23 anonim ***** válasza:

CSáo, elolvastam, amiket írtál. Igazából nem tudok mondani igazi okot, hogy miért ne tedd, mert már én is komolyan gondolkodom hasonlón, de nem fogom megtenni, még egy ideig biztos nem, mert én nikább megpróbálok a végsőkig kitartani és tenni ellene, még akkor is ha legbelül tudom, hogy úgysem fog sikerülni. Neked nem megy a csajozás, de én odáig sem jutok el, hogy egyáltalán igazi barátokat szerezzek.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..

Ha gondolod írj privátot...

2011. okt. 24. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!