Más is érzett/gpndolkodott már így?
Sziasztok.
Régóta gondolkodom azon, hogy mi értelme az életnek. Mivel keresztény családból származom ezért egyértelmű, hogy Isten/Valmilyen felső hatalom is szóba jött. De az, hogy éleünk x évig a Földön és a tetteink alapján ítélnek meg a halálunk után annak mi értelme lenne? Az emberiség történelme több, mint 1 millió évre nyúlik, de jó ha egy ember él 70-80 évig. Kérdem én ilyen reltíve rövid idő alatt ítél meg minket valaki???
De azon is gondolkodtam, hogy miért ó, hogy egész életünk során küzdünk azért, hogy életben maradjunk, legyen mi ennünk, legyen egy felnőtt embernek munkája. Az egész ééletünk küzdelmekből áll, de mégis miért??? Miért az, hogy csak küzdünk és dolgozunk mindenért majd egy napon meghalunk?? Szerintem az életünknek -Ha és amennyiben 1 életünk van- csak az lehetne a célja, hogy boldogok legyünk. Sajnos az emberek nagyrésze nem azt a munkát végzi ami valóban érdekelné, hanem azt amire lehetőséget kap. De mindig azt helyezik előtérbe, hogy legyen mit enni...ÉS EZ KINEK JÓ??
Minden gondolat menetem végén arra jutottam, hogy az életnek csak akkor lehetne értelme, ha létezne a reinkarnáció és a karma. Nekem ez adna mindenre magyarázatot. De nem akarom ezt hinni, valahogy ez nem áll az én személyemre..
De rá kell döbbennem, hogy az életben nme érdemes értelmet keresni...
Más is szokott így gondolkodni? Illetve mi a véleményetek arról, amit leírtam???
12/L
Ági
Köszönöm a válaszokat!
Az utolsó válaszolónak:
Neked is igazad ven, mert nekem is nagy terveim vannak és abban is egyetértek, hogy minden ember életének van egy célja. De akkor is azt mondom, hogy a ma csodáit is értékelnünk kell. Ismétlem magam: MA nem a holnap fog boldogságot adni! Egyszer hálásak leszünk azért, amit elértünk 'rövid életünk során, de ha nem tudjuk értékelni az apró szépségeket, akkor nem fogunk elérn semmit.SZVSZ egy bizonyos párhuzamot kell megteremtenünk a jelen és a jövő értékei között.
JAvítanék: Az utolsó kommentem a 17.49-es válaszolónak ment.:)
A többieknek is köszönöm.:)
Harmadikkal egyetértek, de persze hozzá azért tervezni kell a jövőre is. ;)
Ha jobban belegondolunk, a most haladó időhöz képest nem is olyan rövid ez a 70-80 év. Megismerésre pont elég. Igaz, hogy a földön meghalunk, de aki elhiszi Isten szavát és cselekszi, a Mennybe kerül. És azért rengeteg dolgot hagyunk magunk után a Földön. Még ha nem is alkotunk nagy dolgokat, de pár tanulásgos tett, szép emlék is sokat ér. Az, hogy boldogok legyünk... Sajnos sok ember nem boldog. Erről azonban vagy más emberek tehetnek, vagy a gonosz, vagy mi magunk... Előbbi kettőnek álljunk ellen, és figyeljünk oda arra, hogy ne gátoljuk a boldogságunkat.
Remélem, tudtam segíteni. :)
Szia!
Érdekes gondolatok. Nos, az én családom is elég vallásos, én meg lehet, hogy csak lázadásból is, de megvetem a katolikus vallást. Hogy miért? Mert Isten és Jézus nem akarnák, hogy aranyszobrokat állítsunk nekik, hogy heti 2 órát unatkozzunk értük és hogy imádjuk őket. Ráadásul a mai Biblia nem is az eredeti. Mi jön le? Már akkor hamisítottak, hazudtak, azt etették a néppel, amitől vakulnak. Szemüveget a birkáknak!
13L
DE...:)
És a te monogramod mi?
És köszönöm mindenkinek a választ.:)
A moderátoroknak pedig, hogy átrakták a kérdésemet a megfelelő topikba.
Szerintem ez a bolygó egy börtön, nekem kezdettol fogva az az ezesem van, hogy semmi kozom hozzá, es nem itt kéne lennem, és még csak nem is tetszik, nem tudom szeretni.
Biztos, hogy ami most itt van, az Univerzumnak ezen a pontján, ebben az időben, az nem az Élet, nem a Létezés, hanem annak a negativ ellenpontja, és valoban nem talalni benne ertelmet, az értelme talán annyi, mint a szervezet mukodeseben a kakilasnak.:)
Ez a kor a salak, aminek ki kell urulnie, ennyi.
A 2. hozzaszolohoz fűzve pedig:
"Aztán nem tudják élvezni a MOST-ot, az apró dolgokat. A hó szállingózást, egy jó kis kávéázást a barátokkal, egy babamosolyt, egy forralt bort a szülőkkel. Mert valójában EZEKNEK élünk. "
Csakhogy nekem sajnos nem tetszenek pl. az itteni fizikai jelensegek sem, pl. hó, napsutes, stb., nekem ez valahogy idegen, szinvonaltalan... valami sokkal alacsonyabb minoseg, mint amihez "szokva vagyok" zsigereimben....
Utolsó: egy-egy rosszabb(=átlagos) nap után én se tudok örülni az apróságoknak. Amikor éppen örülök vminek akkor jön 1 k*cs*g és elb*ssza a jó kedvem. D szerencsére vannak oly helyzetek amikor kisebb az esélye h elrontják a kedved, pl ha egyedül vagy otthon(na persze ilyenkor jöhet a szomszéd, kellemetlen telefon, kapucsengővel szórakozó hülyegyerek stb). Keresni kell minek tudsz örülni, pl aranyos dolgoknak.
Bár mondjuk én alapból odáig vagyok az aranyos dolgokért, még a kókadozó virágot is megsajnálom a boltban és megveszem. De sztem trenírozással tudod befolyásolni a preferenciáidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!