Megcáfolnátok? Teljesen kiábrándultam.
Szóval arról lenne szó hogy láttam egy dokumentumfilmet ami arról szólt hogy a szerelem, és a szex csakis a szaporodásról szól. Levezette hogy ugye az emberek azért élvezik hogy többször csinálják, ezáltal sokkal több arra az esély hogy a nő teherbe esik és minden csak a fajfenntartásról szól. Erre jött az a kérdés hogy na de akkor miért maradnának egymás mellett az emberek? Arra az volt a válsz hogy ezzel is biztosítják a gyerek fölnevelkedését. Miután láttam ezt a filmet úgy érzem semminek sincs értelme az életben, mindennek az alapja az ösztön, minden érzésnek és cselekvésnek, és hogy a világ amiben élünk tulajdonképpen egy emberek által kreált dolog ami igazából nem is valóságos. Tudom hogy tök viccesen hangzik így leírva de tényleg rossz.
16/l
Az ember elsősorban abban különbözik az állatoktól, hogy nem arra van "kitalálva", hogy szaporodjon. Különben nem élvezné a szexet (az állatok ált. nem élvezik pedig ők aztán a szaporodásra vannak "kitalálva" , kivéve a majmokat és a delfineket)
Szerintem valamit nagyon félreérthettél abban a filmben...vagy valami hülye nézeteket valló film volt..
Nagynagy hülyeség. A tudomány szánalmas próbálkozása, hogy megmagyarázza az érzelmeket. Azokat viszont NEM lehet megmagyarázni, definiálni, meghatározni.
Te döntöd el, hogy elhiszed-e, hogy az életed minden értelem nélküli, kémiai és biológiai mechanizmusok összessége, vagy rájössz hogy amiért érdemes élni, azt a tudomány nem tudja értelmesen meghatározni. Legyél boldog, ennyi az egész.
15:53
tudom én de hát mi sem vagyunk sokkal többek végülis csak intelligensebbek vagyunk, és ennyi nem? Szaporodni ugyanúgy szaporodunk.
A másik amit elfelejtettem odaírni hogy a szülői szeretet is csak ennek a következménye és az is csak a fajfenntartás miatt van.(amúgy nem szoktam ilyen tudományosan beszélni de nem tudom máshogy leírni)ez tökre elviselhetetlen!
Jajajj. Ez nem elavult tudományos álláspont. Ez tény. Állatok vagyunk. Mit szépítsük? De ez egyáltalán nem rossz.
Minden fajnak a túlélés a célja. És igen, a szex azért jó, hogy minél többször csináljuk, szaporodjunk. DE ekkor jön be az emberi tényező. Dönthetünk, hogy szaporodunk-e. Ez nagyon fontos.
Nem kell választani tudomány és sötétség közt. Költői példával élve, azért, mert tudod, hogy az ibolya miért színes és illatos, még nem fog kevésbé lenyűgözni a szépsége. Sőt, ha én megtudom, mi hogy működik, még jobban lenyűgöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!