Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Megcáfolnátok? Teljesen...

Megcáfolnátok? Teljesen kiábrándultam.

Figyelt kérdés

Szóval arról lenne szó hogy láttam egy dokumentumfilmet ami arról szólt hogy a szerelem, és a szex csakis a szaporodásról szól. Levezette hogy ugye az emberek azért élvezik hogy többször csinálják, ezáltal sokkal több arra az esély hogy a nő teherbe esik és minden csak a fajfenntartásról szól. Erre jött az a kérdés hogy na de akkor miért maradnának egymás mellett az emberek? Arra az volt a válsz hogy ezzel is biztosítják a gyerek fölnevelkedését. Miután láttam ezt a filmet úgy érzem semminek sincs értelme az életben, mindennek az alapja az ösztön, minden érzésnek és cselekvésnek, és hogy a világ amiben élünk tulajdonképpen egy emberek által kreált dolog ami igazából nem is valóságos. Tudom hogy tök viccesen hangzik így leírva de tényleg rossz.

16/l

2011. júl. 26. 15:46
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
Ez a film igaz volt. :p
2011. júl. 26. 15:58
 12/25 anonim ***** válasza:

Az ember elsősorban abban különbözik az állatoktól, hogy nem arra van "kitalálva", hogy szaporodjon. Különben nem élvezné a szexet (az állatok ált. nem élvezik pedig ők aztán a szaporodásra vannak "kitalálva" , kivéve a majmokat és a delfineket)

Szerintem valamit nagyon félreérthettél abban a filmben...vagy valami hülye nézeteket valló film volt..

2011. júl. 26. 16:01
 13/25 skarma ***** válasza:

Nagynagy hülyeség. A tudomány szánalmas próbálkozása, hogy megmagyarázza az érzelmeket. Azokat viszont NEM lehet megmagyarázni, definiálni, meghatározni.

Te döntöd el, hogy elhiszed-e, hogy az életed minden értelem nélküli, kémiai és biológiai mechanizmusok összessége, vagy rájössz hogy amiért érdemes élni, azt a tudomány nem tudja értelmesen meghatározni. Legyél boldog, ennyi az egész.

14/25 anonim ***** válasza:
100%
ez sajnálatos, de a boldogság, a szerelem és minden egyéb az agyban végbemenő biokémiai folyamat. Minden ilyesmi egyszerű mechanizmusok alapján működik, amelyeknek csak a szaporodás a célja.
 15/25 A kérdező kommentje:

15:53

tudom én de hát mi sem vagyunk sokkal többek végülis csak intelligensebbek vagyunk, és ennyi nem? Szaporodni ugyanúgy szaporodunk.

A másik amit elfelejtettem odaírni hogy a szülői szeretet is csak ennek a következménye és az is csak a fajfenntartás miatt van.(amúgy nem szoktam ilyen tudományosan beszélni de nem tudom máshogy leírni)ez tökre elviselhetetlen!

2011. júl. 26. 16:02
 16/25 A kérdező kommentje:
Nem találom a filmet de majd még nézem
2011. júl. 26. 16:08
 17/25 anonim ***** válasza:
Ha ennyire rámenne az emberiség a szaporodásra, akkor a férfiak minden útjukba kerülő nőt megb@sznának. Utóvégre is a nő természeténél fogva monogám, a férfi poligám.
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Jajajj. Ez nem elavult tudományos álláspont. Ez tény. Állatok vagyunk. Mit szépítsük? De ez egyáltalán nem rossz.

Minden fajnak a túlélés a célja. És igen, a szex azért jó, hogy minél többször csináljuk, szaporodjunk. DE ekkor jön be az emberi tényező. Dönthetünk, hogy szaporodunk-e. Ez nagyon fontos.

Nem kell választani tudomány és sötétség közt. Költői példával élve, azért, mert tudod, hogy az ibolya miért színes és illatos, még nem fog kevésbé lenyűgözni a szépsége. Sőt, ha én megtudom, mi hogy működik, még jobban lenyűgöz.

19/25 anonim ***** válasza:
100%
De akkor mondja már meg valaki, hogy mi értelme az életünknek? Valami igazi komoly értelme hol van? Én is eléggé ki vagyok ábrandulva...
2011. júl. 26. 16:09
 20/25 anonim ***** válasza:
De ami szép, az szép! Akár ösztön, akár azt hiszed, hogy emberek beszélték a fejedbe. Ami meg büdös, az büdös, akárki akármit is mondjon. :) Érted?
2011. júl. 26. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!