Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Baj, ha teljes mértékben...

Baj, ha teljes mértékben evolúciós alapokon szemlélem az életet?

Figyelt kérdés
Tehát, ha például elhagyom a páromat másért, akkor tulajdonképpen nem történik más, minthogy őt kirostálta a nemi szelekció (legalábbis nálam). Az új partnert viszont alkalmasabbnak találom arra, hogy a génjeimet továbbadjam, és megfelelő utódot nemzzek, így logikus döntés, hogy rá esik a választásom.
tegnap 20:42
A kérdező szavazást indított:
Igen, baj. Nem szabad így gondolkodni. Azért, mert akad jobb, még nem kell elhagyni a másikat.
Nem baj, ha így gondolkodsz.
10 szavazat
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Egyébként természetesen engem is kirostálhat a nemi szelekció, de igyekszem tenni ellene: fejlesztem magam, hogy minél értékesebb hím legyek.
tegnap 20:46
 2/17 A kérdező kommentje:

Most pl. egy új tulajdonság van kialakulóban nálam: a figyelmesség.

Szétszórt ember vagyok, de ezen igyekszem változtatni.

Figyelmesként jobban észre veszem a veszélyeket, és az emberekkel is jobb lehet a kapcsolatom.

tegnap 20:48
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Olyan szempontok alapján választasz párt, amit jónak látsz, a te dolgod. Csak aztán ne sértődj meg, ha az új partnerjelölt azt mondja, hogy bocsi, de a potenciális utódjai sorsának nem használna, ha te egy még jobb jelöltet látva egyből dobbantanál, úgyhogy inkább mégsem veled akar utódokat nemzeni.
tegnap 20:49
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Szóval lényeg a lényeg, mivel egyedülálló szülőnek lenni nagy szívás, ezért általában elég komoly elköteleződési hajlamot szokás demonstrálni a másik előtt, mielőtt gyerekprojektbe vágsz vele.
tegnap 20:52
 5/17 A kérdező kommentje:

Nem lépnék le amellől, akit tökéletesnek tartok.

De, ha megtörténne az, hogy mégis lelépek egy olyan mellől, akitől már gyerekem is van, akkor sem hagynám magukra őket.

Küldenék havonta elegendő pénzt. Segítenék, amiben kell.

tegnap 20:54
 6/17 anonim ***** válasza:
91%

"Nem lépnék le amellől, akit tökéletesnek tartok."

Szigorúan véve nincs olyan, hogy tökéletes. Mindig lehet jobb.

"De, ha megtörténne az, hogy mégis lelépek egy olyan mellől, akitől már gyerekem is van, akkor sem hagynám magukra őket. Küldenék havonta elegendő pénzt. Segítenék, amiben kell."

Ez mindenképp becsületes dolog, de innentől kezdve már nem evolúciós alapokon állsz hozzá, ugyanis a kevésbé fitt utódjaidba fekteted azt az időt és pénzt, amit az új partnereddel a fittebb utódjaidba is fektethetnél.

tegnap 20:58
 7/17 sadam87 ***** válasza:
79%

"Az új partnert viszont alkalmasabbnak találom arra, hogy a génjeimet továbbadjam, és megfelelő utódot nemzzek"

Te tényleg így szoktál partnert választani? :)

"Figyelmesként jobban észre veszem a veszélyeket, és az emberekkel is jobb lehet a kapcsolatom."

Szerintem nem vagy teljesen tisztában a figyelmesség szó jelentésével.

tegnap 21:18
 8/17 A kérdező kommentje:
A figyelmességen nem az empatikus viselkedést értem, hanem a koncentrációt. Már többször kerültem nehéz helyzetbe, mert figyelmetlen voltam, így veszett el a szemüvegem is.
tegnap 21:33
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ettől még lehetnél mind (emberileg) figyelmes, mind empatikus ember. (nyilván ez utóbbi esetben csakis olyan nővel jönnél össze, aki a hozzáállásoddal tisztában van és nem okoz neki különösebb problémát)
tegnap 21:37
 10/17 A kérdező kommentje:

Bocs, de én máshogy látom a világot.

A hideg empátia az, amit képviselek.

A meleg empàtia (ez forog a köznyelvben "empàtiaként") nem az én asztalom.

tegnap 21:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!