Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak ha nem tudok...

Mit csináljak ha nem tudok éjjelente aludni?

Figyelt kérdés
Körübelül tízkor lefekszek minden nap de csak 2 óra múlva tudok elaludni de van olyan hogy szinte egész éjszaka fenn vagyok és csak pár órát tudok aludni.Minden nap fel kell kelnem 7 kor így szinte minden nap álmos vagyok.

jan. 22. 16:54
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

Fizikailag mennyire fáradsz el? Megoldás lehet, ha elmész este futni vagy biciklizni, alaposan megizzasztod magad, egy zuhany és bezuhansz az ágyba.

Továbbá például gép/telefon előtt ülsz-e esténként? A lefekvés előtti legalább fél, de inkább egy órában tedd félre, végy inkább könyvet a kezedbe, esetleg egy kis megnyugtató zenével, igyál egy csésze citromfűteát! Ez is segíthet. Kombinálni is lehet a fentieket.

Ha ez sem segít, konzultálj a háziorvosoddal, menj el egy laborvizsgálatra (vérvétel+vizelet, a szokott dolgok), hátha kiderül pl. valamilyen vitaminhiány, aminek a pótlása segítheti a mindennapjaidat.

jan. 22. 17:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Fuss le egy maratont. Utána elalszol
jan. 23. 00:09
 3/6 anonim ***** válasza:
50%

Írd be youtube-ra "hogyan aludj" és rengeteg videót bead ...

Használd jól az internetet.

Ha az alváshoz szükséges dolgok kirpóbálása után se megy, akkor érdemes orvoshoz vagy ha lelki eredetű, akkor pszichológushoz fordulni.

jan. 23. 01:23
 4/6 anonim ***** válasza:
50%
2 féle módszert szoktam alkalmazni. Progresszív izomrelaxáció vagy meditáció.
jan. 23. 05:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a melatonint gyógyszertárban kapható recept nélkül.
jan. 23. 18:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Meditálj.
febr. 2. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!