Miért csinálja ezt? Más babája is eszik így éjjelente?
Sziasztok!
A kisfiam már többször az csinálta éjjelente, hogy csak egy ici-picit evett. Eddig normálisan szopott, most viszont a következő van, mint pl. múlt éjszaka:
1-kor kelt, szopik max. 2-3-4 percet, bealszik, nem is tudom, felkelteni, ha berakom az ágyba, kicsit nyűglődik, de mivel álmos, vissza is alszik pikk-pakk. Ez csak azért van, mert nem szereti, ha mozgatva van, mikor már alszik, álmos. (Szerintem)
2:35-kor kelt, ugyanaz történt, nyűglődés nincs mindig, csak néha, leteszem, alszik.
5:15-kor kelt, ugyanaz történt
7:15-kor már evett többet, olyan 5 percig, de az is kevés volt. Kissé bántották a szelek, így szerintem azért is szopott hosszabban, mert amiatt nem tudott bealudni.
Ez a 10-10 perces szopás sosem működött nálunk, mivel nagy a tejleadó reflexem (fejtem is emiatt, mára már jobban kezeli a kicsi), így a második cicitar annyira nem volt kellendő... de azért ez a max. 4 perces nagyon kevés szerintem, konkrétan csak ivás, nem nevezném étkezésnek. Lehet aludna is, mert már aludt 5-6 órát egyhuzamban (de akkor egész nap szinte kúkorékolt, nem tudtam lerakni, talán növ. ugrása volt, vagy szimplán rossz napja), de utána éjjel úgy aludt, mint a tej.
Szerintetek miért eszik így? Másnak is csinálja ezt a babája? Tanács? Köszönöm szépen előre is!
U.i.: Ha számít, mintha meg lenne egy picit fázva, hallani pár napja a hangján, tegnap már az orràn is hallatszott. Nagyon nehéz belőni a megfelelő öltözetet számára, mára már ami nekem kellemes meleg, az neki sok, úgy érzem. Mérem a lázát, illetve a nyakán eleve érzem, ha melege van. Tegnap egy body (talp nélküli)+rugi+egy pár zokni volt rajta, mégis melege volt. Mi is hosszú nadrágban és pulcsiban vagyunk, ugyanezt adom rá is, nem többet. Agyon takarni sem szoktam.

Nem szabad agyonoltoztetni, irod, hogy melege volt. Pont ezzel segited a betegseget, semmi immunrendszere nem lesz miattad.
Olyan, hogy 'megfazni' olyan nincs, virustol, bakteriumtol vagyunk nathasak, az egadta vilagon semmi koze a homerseklethez.
#3 Persze, ezzel én is tisztában vagyok.
De szerintem már senki sem jár pólóban, ezért nem adok egy kisbabára sem 16-18°-ban csak pólót, vagy bodyt. Nekem vastagabb takaróm van, mint neki. A hálóban nálunk nincs fűtés, ugye nem igen egészséges. 18° van max, de inkább kevesebb. Tegnap egy bodyban raktam le aludni, éjszaka adtam rá egy rugit. Akkor az ablakot nyitottam meg résnyire. Mi nem Magyarországon élünk,itt 16-18 között kell lenni a hálószoba hőmérsékletnek egy baba számára (alváshoz).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!