Mit csináljak a kiskutyámmal, ha éjjelente sír?
Helyezd minél közelebb a fekheledhez!
Vagy tedd úgy a kis fekhelyét,hogy rád lásson.
Beszélj hozzá,nyugodt hangon,s néha simogasd meg.Játsz vele egy kicsit.Mivel most szakították ki az eddigi környezetéből. Az alomból.Még hiányozhat az anyja és a testvérei közelsége,akikhez eddig bújt.
Ez megint egy provokatív kérdés.Kérdező azt élvezi, ha itt mi állatvédő-állatszerető emberek és nem állatszeretők jól összebalhézunk.
Ugyanis négy dolog van, kedves kérdező:
Százezer hasonló kérdés van már itt.
Hol olvastad hiteles helyen, hogy hagyni kell sírni? A piacon Mariska néni lehet ezt javasolja, de hozzáértő, állatszerető ember soha.
6-7 hetes kiskutyát soha nem lehet elhozni, 8-10 hetes kortól lehet.Ez alatt se a kutyának nem jó, se neked, mint az most kiderült, amúgy is az állatvédelmi törvény tiltja! Egy csomó viselkedésbeli problémád lesz a kutyával, lehet hogy örökre, csak azért, mert nem hagytad az anyjával még minimum 2 hétig.
Abszolut nem értesz a kutyatartáshoz, nem fogod tudni megoldani a problémákat, amik emiatt jönnek.
Mióta van nálad?Ha 1-2 napja, sürgősen vissza kellene még vinni az anyjához!Lelketlenség ilyen picin elhozni tőle.
Ja és most ne gyere azzal, hogy találtad!
Akkor nem fog sírni, és akkor válik belőle normális kutya, ha éjjel is lát téged, érzi hogy ott vagy vele, másképp szörnyen érzi magát, még olyan mint egy kisbaba, védelemre szorul.
Nekem mikor kiskutyám volt, vagy az ágyba vettem magam mellé, vagy az ágy mellé tettem a kosarát, és tudta hogy ott vagyok vele, hallotta. Ha mégis felébredt, nyöszörgött, lenyúltam hozzá, és rögtön megnyugodott, én is, ő is aludtunk tovább.Majd néhány hét múlva, mikor már sokkal érettebb volt,és az udvaron volt már nappal, kezdtem kicsit szokatni, hogy este mindig kicsit később hoztam be aludni.De csak fél órával később.Ezt kb.3 hétig csináltam.Amikor már éjjel kellett behozni, telefonom ébresztett. Így fokozatosan szokott hozzá, hogy kint aludjon.
Mondjuk én alapból soha nem tartottam egyedül kutyát, mindig csak kettőt vagy még többet!
Így az új kiskutya nappal megszokta a többit, és éjjel könnyen velük maradt.
Az hogy a nyári konyhában egész éjjel sír, kétségbeesetten, és te nyugodtan alszol, hát mit mondjak erre a nagyfokú kegyetlenségre.
Nagyon sok kiskutya,akit 8-10 hetesen hoznak el az alomból, ha egyedül hagyják,az is sír.
Ugatni még nem tud, hát sírással jelzi, hogy hiányzik a megszokott alomtársak közelsége.
Gyorsabban megszokja , hogy éjjel nincs játék, evés, stb.,ha a gazda közelében lehet éjjel.
Ne simizd, ne etetsd, mert azzal megerősíted benne, hogy sírok, jön a gazda és foglalkozik velem.
Át kell vészelni ezeket az első pár napokat.
Mivel úgyis felébredsz a hangjára, elég, ha csak rászólsz, hogy maradjon csendben. Annyit megtehetsz,az ágyadhoz közel teszed a fekhelyét és lelógatod a kezedet hozzá. Általában ez megnyugtató számukra.
Szia
Nekem is ilyen fiatalon lett kutyám. Nem maradt dobozban, sajnos macerás volt mindig vigasztaltam míg el nem aludt, akkor hagytam darabig magára. És lassan nyújtottam az időt. Megszokta de nagy türelem kellett mindkettőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!