Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit kezdjek azzal, hogy...

Mit kezdjek azzal, hogy beképzelt vagyok?

Figyelt kérdés

Igyekszem mindig elismerni azt ami hozzájárul a sikeremhez, de mégis elég büszke/beképzelt vagyok. Persze én úgy érzem, hogy jogosan, mármint van mire büszkének lennem, de néha mégis rámjön emiatt egy felsőbbrendűség érzése.

Például az egyetemen is magamat tartom a legjobbnak, nagyon kevés tanáromra tudok felnézni, többet lenézek. És emellé társul egy ilyen düh és csalódottság is, hogy miért nem kapom meg azt a tudást amiért jöttem (hiszen hogy fejlődjek ha az adott közegben én vagyok a legjobb), mert ráadásul a képzés színvonala nem üti meg az ingerküszöbömet úgy finoman szólva. Kicsit durvábban fogalmazva pedig az a véleményem, hogy amit tanulunk, azt 2 intézménnyel ezelőtt kellett volna tanulni (amit mesteren tanulunk az annyira alap, hogy gimis anyag, mégcsak nem is bsc-s) és unom, idegesít. Szeretek tanulni, de valami újat, ami nehezebb, ami kihívás, amitől fejlődök.

Tehát ezzel mit lehet kezdeni, ha jogosnak érzem a büszkeségem, hogy mégse törjön elő belőlem ez az undorító felsőbbrendűség érzés és ne nézzek le másokat?

ma 14:07
 1/1 anonim válasza:

Ez az érzés sokszor, sokunkban megvan, mert könnyű undorítóan szerelemesnek lennünk saját magunkba...de a legtöbbször finoman szólva sem indokolt. Egyszerűen próbáld emlékeztetni magad arra, hogy te is csak egy ember vagy, próbálj mások helyzetébe is belegondolni és úgy általában: légy szerény! Ez nem olyan, mint hogy valakinek csak egy lába van, ez egy belső beállítódás. Állítható, finomhangolható. Ajánlott is dolgozni rajta. Egyébként előbb-utóbb úgyis meg kell találnod egy rakás olyan dolgot, amiben nem leszel a legjobbak között soha. Az ilyenek például máris szerényebb hozzáállásra nevelik az embert. De keresd meg akár a szakterületeden a valaha élt legnagyobbakat és nyugodtan lásd be, hogy a '20-as éveid elején még biztosan nem tartasz ott, ahol ők az életpályájuk csúcsán, és azt is lásd be, hogy alázat nélkül, beképzeltséggel nehezebben is érhetsz el igazán nagy sikereket!

Amúgy ne aggódj, ez az érzet egyetemen tökre általános. Tucattünet.

ma 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!