Beképzeltségnek számít, ha azt mondom, hogy én nagyon jó vagyok, de szimplán azért, mert az átlagnál jobb vagyok, mert az átlag szimplán nagyon rossz?
Picit hülyén fogalmaztam meg a kérdest, de az a lényeg, hogy úgy vettem észre, hogy szinte minden tevékenységben a legjobbak között teljesítek, viszont azt is észrevettem, hogy az átlagos emberek mennyire rosszak a gyakorlati dolgokban akár elsőre, akár többedjére. Mind a fizikai, mint az intellektuális oldalon. Emiatt szinte kivétel nélkül mások között én nyerem meg az ilyen feladatokat, amikben kompetetív módon kell másokkal versengeni.
Beképzeltnek számítok, ha túl jónak gondolom magam csak azért, mert az átlag nagyon rossz mindenben?
(Gondolom a legtöbb válaszoló első gondolata az lesz, hogy igen, mert beképzeltség, ha másoknál jobbnak gondoljuk magunkat, viszont gondoljatok bele, hogy az átlag tényleg mennyire tehetségtelen és buta ahhoz képest, mint lenni kellene nekik. )
Ez inkább csak magabiztosság. Azt szokták mondani, hogy vakok között félszemű a király.
Nem mindegy, hogy milyen területen versenyezteted magad másokkal. Illetve nem biztos, hogy mindenki ugyanolyan mértékkel méri a sikert. Azt nem rossz szándékkal írom ide, de az pl egy egészen jellemző tulajdonsága a hülyék bénák, ostobák, stb... embereknek, hogy meg vannak győződve a saját nagyszerűségükről. Ettől függetlenül lehetsz te valóban kiemelkedő is.
Nos: tényleg elég jó az írásod, de van benne legalább 6 hiba.
Ha ezeket 10 percen belül kijavítod, akkor tényleg nagyon jó vagy (ebben).
Más: rendkívül ritkán fordul elő olyan, hogy valamiben az átlag nagyon rossz. Szerintem ezt gondold újra.
Amíg helyén kezeled és nem hangoztatod "milyen jó vagyok" stb, hanem helyette szerényen elfogadod előnyeidet, addig nincs gond.
S a tettek beszéljenek helyetted.
Emellett hátrányaiddal is legyél tisztában s ne félj elismerni azokat.
Ha mindez egy, akkor kellő önbizalommal rendelkező személynek számítasz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!