Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért olyan nehéz felnőni?

CSakegyCSávó kérdése:

Miért olyan nehéz felnőni?

Figyelt kérdés

Sok ember képtelen felnőttként élni.Nem arról beszélek,hogy valaki munkába jár,számlákat fizet,randizik szóval amolyan felnőttes dolgokat csinál,hanem lelkiekben képtelen a felnőtté válásra.

Akikre gondolok azok képtelenek vállalni a felelősséget.Felveszik az áldozat szerepet,így mindennek ami körülöttük zajlik,vagy velük megtörténik csak az elszenvedőivé válnak,nem okozóivá.

Ezeknek a helyzeteknek a megoldását pedig mástól várják el,épp úgy,mint egy gyermek a szülőtől.

Ezért gondolom úgy,hogy valahol megakadt bennük ez a folyamat,amitől önállóan,magukért gondolkodni képes saját,és mások életéért is felelősséget vállaló személlyé fejlődhettek volna.

Mi közöm van hozzá?

Annyi,hogy én is,a családom is egy bolygón élünk velük,és viselkedésük kihatással lehet a mi életünkre is.

Azért,mert ezek az emberek alkotják az úgynevezett npc-k tömegét.Magukért gondolkodni képtelen emberek tömegét,akiket a vezetőink(anyu,apu,azaz a problémák megoldói) úgy mozgatnak,ahogy akarnak.Ha kell,parancsra akár halomra is ölik egymást...

Szerintetek hol csúszott el a dolog náluk?Esetleg ha te is ilyen ember vagy,mit gondolsz erről a dologról?

Illetve mi lehetne erre a megoldás?

ma 04:25
 1/3 anonim válasza:

'Vannak felnőtt gyermekek, akik ugyan felnőttek, de a gondolkodásuk még gyerekes, így félnek a felelősségtől.' De őszintén ki nem? Az ember alaptermészete ilyen. Menekül. Én azt tapasztalom, hogy legtöbbször ezek az emberek érzelmileg érettlenek is. Neked az felelősség lenne, ha valaki becsap a kezdetektől fogva és pedig letisztázzátok, hogy őszinték lesztek és nem fogtok hazudni? Átver, hazudik bizonyos cél érdekében, hogy közelebb kerüljön. Itt hol a felelősség vállalás? Ez a gonoszság. Aztán persze mutogathat a másikra, hogy ja te is akartad ezt a kapcsolatot, ráadásul még bűntudat is próbál kelteni benned. Igen te is akartad vágytál egy igazi társra, de ha valaki becsap és mást mutat, az nem a másik hibája? A te hibád az, hogy hittél neki, mert feltételezed, hogy komolyan gondolja amit mond.

Kedves kérdező, te aki ezt kérdezed, te mindig mindenért felelősséget vállaltál életedben? Kb. Én nem vagyok olyan. ,,Csak náluk csúszott meg a dolog." - 'Nálam véletlenül sem.' Mindenki követett már el hibákat. Legyen az hazugság, vagy bármi amikor az ember nem vállalja a felelősséget. Ezért van ennyi éretlen kapcsolat.Amikor a becsapott személy, hoppon marad. Azt vallom, hogy a felelősségünk ott a döntés előtt van. Valahol ott kellene még felelősséget vállalni. De ezt az emberek többsége, ahogy én sem tudtam. Bele menjek-e vagy ne? Vagy hazudjak-e a másiknak vagy ne?.. ez a baj, én így látom.

ma 05:19
 2/3 anonim válasza:
Plusz azt lehet becsapni aki hagyja magát. De akkor is. Nehéz feldolgozni, hogy miért kell így bánni a másikkal? Miért van az, hogy pont azok a hibások akik pl. Őszinték a hibájukkal együtt és magukat meg merik mutatni a másik meg felelősség nélkül csak hazudhat, lophat, csalhat, elmenekülhet, kimenekülhet olyan helyzetekből, ha számára kényelmetlen valami vagy látja, hogy ja tényleg nem illünk össze és megúszhatja felelősség következmény nélkül?? Ez az ami fáj szerintem sokunknak és mégis azok akik így járnak, általában őket szokták gyerekeknek bélyegezni felelősség nélkülinek titulálni. Egy gyermek sokszor őszinte és elmondja, és fájlalja azt ami történt vagy elmondja azt, hogy mit tettek vele, de egy felnőtt sokszor nem őszinte és menekül és gonosz/gonoszságot követ el a másik ellen... És hajtja a célja.
ma 05:43
 3/3 A kérdező kommentje:

Szia!Sajnálom,ha most nehéz időszakon mész keresztül.Kitartást kívánok!(az jött át abból,amit írtál,hogy szerelmi bánatod lehet)

Valószínűleg rosszul fogalmaztam.Úgy tűnik az jött le az írásomból,hogy különbnek tartom magamat másoknál.

Ez nem igaz.

Persze hogy nekem is vannak ilyen dolgaim.A gond szerintem ott kezdődik,ha ez állandósul egy embernél.

Én mindig is arra törekedtem,hogy ne menjek a tömeg után,és hogy képes legyek önmagamért gondolkodni.

Nekem ez a természetes.Azért teszem fel a kérdésemet,mert szeretnék erről a témáról egy átfogóbb képet kapni.Olyanoktól kapni választ,akik eltérően gondolkodnak,mint én.

Mert lehet látni a történelemben,és manapság is,hogy mire képes egy eszetlen tömeg,akit egy kapzsi vezető irányít.

Jó lenne megérteni,hogy hogyan lehetséges ez?

Mert így megszokott,mert így kényelmes,biztonságos?

Köszönöm a válaszodat,1-es,2-es!

ma 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!