Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Abortuszom lesz. Rossz ember...

Abortuszom lesz. Rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés
Védekezés mellett teherbe estem. Szörnyen érzem magam, de nem tudjuk párommal vállalni a gyereket, nem tudnánk jelenleg megteremteni számára a megfelelő otthont. Régebben (és most is) többször szembe jött velem ez a téma. Egyesek rossz embernek tekintik azokat, akik elvetetnek egy gyereket. Szerintük gyilkosság. Elbizonytalanodtam :( De attól biztos nem lennék jobb ember, ha hagynám megszületni, úgy, hogy közben nem tudjuk megteremteni a megfelelő körülményeket. Párom is és én is az abortusz mellett döntöttünk, de nagyon kivagyok már most lelkileg.
szept. 5. 10:38
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
#20 Én nem vagyok erre felkészülve. A terhességre, a szülésre. Lehet, hogy így kéne tennem, ha már így alakult, lehet, hogy ez lenne a helyes út, de nem megy.
szept. 5. 13:16
 22/35 A kérdező kommentje:
Hatalmas káosz van most a fejemben, félek, megvagyok ijedve, utálom magam.
szept. 5. 13:17
 23/35 anonim ***** válasza:
48%
Nyilván fáj a vesztés flde ha nem tudjátok vállalni talán ez a legjobb megoldás.
szept. 5. 13:28
 24/35 anonim ***** válasza:
76%
Nem, nem vagy, a legjobb döntést hoztad !!!
szept. 5. 15:20
 25/35 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, akik azt írták, hogy nem vagyok ettől rossz ember. Igazából butaság, de most nekem sokat számít idegenek véleménye is, szóval köszönöm 🩷

Igyekszem helyre tenni magam fejben, illetve lelkileg is. Remélem egyszer - miután túl leszek rajta - sikerülni fog.

szept. 5. 18:09
 26/35 anonim ***** válasza:
69%

Ne engedd, hogy vadidegenek bűntudatot keltsenek benned. Semmi közük hozzá hogyan döntesz egy jelentős kérdésben.

Semmi helye a világon egy olyan embernek, akit nem vártak. Vagy akit nyomorba szülnek, akit eldobnak maguktól, vagy rosszabb esetben az emésztőbe fojtják a szülési sokk után.

Mondjuk most nagyot dobna a kérdésen, ha a "nem tudok még gyereket vállalni" oka, hogy ilyen 14-16 éves vagy.

szept. 5. 18:46
 27/35 A kérdező kommentje:
26 éves vagyok, párom 27. Nem rég sikerült saját házat vennünk, természetesen csak úgy, hogy vettünk fel hitelt. Dolgozunk mindketten, de én most jelenleg egy olyan munkahelyen vagyok, ami nagyon keveset fizet. Nincs pénzünk gyereket vállalni. Természetesen szeretnénk majd gyereket, de nem most, és nem így. Évek múlva, meg persze ha jobban állunk majd anyagilag.
szept. 5. 19:17
 28/35 anonim ***** válasza:
48%
Először válaszolok a kérdésre: dehogy vagy rossz ember, azzal szerintem sokkal többet ártanál, ha úgy szülnél meg egy gyereket, hogy nem tudjátok megfelelő körülmények közt eltartani. Az okoskodóknak pedig üzenném, hogy nézzenek szépen tükörbe, és számoljanak is el a saját lelkiismeretükkel, mivel nagyon könnyű ám magas lóról beszélni, csak sajnálatos módon mindezen megnyilvánulások nagyrészt nélkülözik az empátia és az intelligencia halovány szikráit is.
szept. 5. 22:00
 29/35 anonim ***** válasza:
26%
Vállald csak bátran a gyereked. Később bánni fogod, ha hagyod elvetetni.
szept. 5. 22:37
 30/35 A kérdező kommentje:
#29 Miért? Arra gondolsz, hogy esetleg amikor majd szeretnénk gyereket, nem fog összejönni? Mert ez nekem is megfordult a fejemben, de csak emiatt nem tarthatom meg most. Nagyjából hónapról hónapra élünk, szülők meg nem tudnak segíteni, de nem is várhatunk el segítséget, nem így megy ez.
szept. 6. 06:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!