Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vannak jelei annak ha egy...

Vannak jelei annak ha egy ember sérült ?

Figyelt kérdés

Elsősorban arra lennék kíváncsi hogy vannak e annak jelei, ha egy ember nem teljesen épelméjű. Ilyenekre gondolok hogy pszichopata, szociopata, gonosz valaki.

Miben térhet el egy normális ember viselkedèsétől ? Látszik a tekintetèn, járásán , öltözködésén pèldául ?

szept. 3. 21:21
 1/4 anonim ***** válasza:
51%

Részben igen, de van, aki el tudja tusolni.

A tekintet tud merev lenni, negédes a mosoly, -a beszéd, figyeli a másik gondolkodását-viselkedését, így kijátssza a másikat, a beszéde zavaros (is) lehet, de lehet, hogy épp nagyon is művelt képet mutat. A járása vagy szétszórt vagy merev.

Lehet egyedi öltözete is.

szept. 3. 21:35
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A sérült szerintem nagyon nem egyenértékű a pszichopata, szociopata és gonosz meghatározásával.

Az értelmi sérülteknél nem mindenkinél vannak látható jelei, de ha beszélgetsz vele, hamar kiderül.

De a pszichopatákon és szociopatákon szerintem pont az a rémisztő, hogy nem látszik, nem hogy beleolvadnak az átlagba, hanem akár feltűnően vonzóak, népszerűek stb. is lehetnek, ezáltal könnyen be tudják hálózni az áldozataikat.

Akár rajongói táboruk is lehet, lásd Dahmer.

szept. 3. 21:39
 3/4 anonim ***** válasza:
62%

Én azt vettem észre hogy a lesajnált emberek között nagyon sok a józan gondolkodású csak nem beszélünk velük eleget.

Ugyanígy akiket nagyra tartunk, nagyon sok közöttük a buta, ostoba, megvezethető.

szept. 4. 01:04
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Először is a szociopata és pszichopata az mentálisan beteg, de épelméjű. Azt, hogy "nem épelméjű" inkább értelmi sérült vagy pszichotikus betegekre szokták mondani. Másrészt: "Látszik a tekintetèn, járásán , öltözködésén pèldául?" Nem, a viselkedésén látszik, hogy hogyan viszonyul másokhoz, hogyan kezel másokat, pl. empátia hiánya, de sokszor jól maszkolják ezeket, nehéz felismerni a viselkedésükből, hogy nem "normálisak". Gonosz: az meg nem betegség, hanem jellemvonás.
szept. 4. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!