Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Abortuszom lesz. Rossz ember...

Abortuszom lesz. Rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés
Védekezés mellett teherbe estem. Szörnyen érzem magam, de nem tudjuk párommal vállalni a gyereket, nem tudnánk jelenleg megteremteni számára a megfelelő otthont. Régebben (és most is) többször szembe jött velem ez a téma. Egyesek rossz embernek tekintik azokat, akik elvetetnek egy gyereket. Szerintük gyilkosság. Elbizonytalanodtam :( De attól biztos nem lennék jobb ember, ha hagynám megszületni, úgy, hogy közben nem tudjuk megteremteni a megfelelő körülményeket. Párom is és én is az abortusz mellett döntöttünk, de nagyon kivagyok már most lelkileg.
szept. 5. 10:38
1 2 3 4
 11/35 anonim válasza:
57%

"Ha elveteted akkor meg azzal kell elszámolnod, hogy jött egy lélek, aki le akart születni"

De ez... akkora faaszság, hogy elvenném tőled a szavazati jogot.

szept. 5. 11:29
 12/35 anonim ***** válasza:
45%
Na, az ilyen színvonalú megnyilvánulóktól aztán biztosan megfogadnám, hogy mit csináljak a leendő gyermekemmel... Nem hiszem, hogy anonim mentális sérültek, és dühtől szétfeszülő emberek tanácsára van szükséged. Vannak erre szakszerű segítséget kínáló lehetőségek.
szept. 5. 11:34
 13/35 anonim ***** válasza:
86%

Igen, mert a szavazati jog csak bizonyos vallás híveit illeti meg. Aki másban hisz annak nem jár...Mit akarsz még elvenni attól, aki nem abban hisz mint te? Látom, nem sikerült tanulni a 20. sz történelméből.

De te szavazzál csak nyugodtan...

szept. 5. 11:38
 14/35 anonim válasza:
70%

Nem vagy rossz ember.

Van olyan helyzet, amikor nem lehet felelősséggel vállalni egy gyereket.

Tudom, milyen ez, nekem végül nem lett abortuszom, de szörnyű volt a gondolat.

szept. 5. 12:09
 15/35 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy elvetetjük, mert nem akartunk még gyereket vállalni. Nem tudunk még gyereket vállalni..

Szóval a kérdés nem az, hogy elvetessem e. Hanem, hogy ettől rossz ember vagyok e. Köszönöm azoknak, akik erre válaszoltak.

szept. 5. 12:12
 16/35 anonim ***** válasza:
55%
Erre nincs univerzális válasz, mindenki azt mond amit és amiben hisz. Morálisan van aki elítéli, jogilag akkor sem gyilkosság. Nem a fajfenntartás időszakát éljük, hogy minden megfogant életre szükség van a túléléshez. Fordítva érdemesebb gondolkodni: amire nincs megalapozott szükség, lehetőség szerint ne terhelje a világot egy újabb etetendő szájjal.
szept. 5. 12:26
 17/35 anonim ***** válasza:
0%

Ügyesen támogatjuk ezzel a "nem kell több fehér ember" mantrával az iszlám és hasonló fanatizmusok elterjedését. Jó is lesz, mikor végül nem marad europid. De persze mint tudjuk csak az europid rassz veszélyes a bolygóra...

Csak úgy érdekességből kérdezem, egy monogám házasság max 4 gyereke vagy tizenkét asszonytól, asszonyokként 12 gyerek növeli jobban a bolygó lakosságát?

szept. 5. 12:36
 18/35 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudom hogy következett ebből a fehér ember célkeresztbe rakása, de ugyanígy több fekete és sárga vagy más sem kell. A vallás idekeverését meg végképp nem értem. Nem kell isten engedélye a baszáshoz.
szept. 5. 12:59
 19/35 anonim ***** válasza:
26%

Pedig szépen leírtam. Európában és az Egyesült Államokban a fehér lakosság gyerektelenségét célozzák az erőszakos abortusz kampányokkal.

Próbálnád meg egy muzulmánnak megmondani, hogy "figyi, ne legyen gyereked". Ennek a következményeit már jól tapasztaljuk. Érdemes összefüggésükben szemlélni a dolgokat, nem darabjaira szedve. A világ nem lesz érthetőbb a szemellenzősök kedvéért sem...

szept. 5. 13:04
 20/35 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem ebbe senkinek sincs joga beleszólni.

Csak egy kérdés, ha tényleg amiatt aggódsz leginkább, hogy valaki szemében ez "gyilkosság": megszülni és örökbeadni nem opció?

szept. 5. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!