Abortuszom lesz. Rossz ember vagyok?
Nem vagy rossz ember, csak peches.
Mások addig mondanak ezt-azt, amíg ők nem kerülnek ilyen helyzetbe. Ne törődj azzal, hogy mit mondanak, a te dolgod dönteni arról, hogy mit teszel.
Azt kérdezed, rossz ember vagy-e szerintünk, ismeretlen emberek szerint? Akik nem látjuk át a helyzetedet?
Ez teljesen lényegtelen!
Az a kérdés, TE minek tartod magadat, ha abortuszt csináltatsz!
Nem nekünk tartozol elszámolással, hanem magadnak. És neked kell utána tükörbe nézned.
Ha ilyen lelki vívódást okoz, megjegyzem jogosan, én elgondolkoznék alternatív megoldáson. És igen, gyilkosság.
A magyar árvaházak siralmas helyzete, sajnos pont, hogy támogatja, hogy a terhes fiatal lányok, inkább ezt válasszák, szóval ez a kormány bűne is. Meg ugye a média nyomatja, hogy minek is felelősséget vállalni. Amúgy a "kedves" leendő apukát is be lehetne fogni a támogatásba. Milyen kár, hogy ez nem alapvető. Mert ugye megcsinálni tudja a gyereket, de utána már szökne.
Ez a te döntésed.
Olyan helyzetbe kerültél, amiben mindenképpen el kell számolnod a lelkiismereteddel vagy így vagy úgy.
Ha megtartod, akkor azért, mert nem tudod biztosítani a körülményeket, és ezt amikor döntöttél akkor előre tudtad, mégis ezek ellenére megtartottad. Ez a gyerek egész hátralévő életét és a tiédet is ugyanúgy befolyásolja, mintha elveteted. Tehát ebben a helyzetben IS sérül a gyerek. A gyerek lelke ugyanúgy venné azt is, hogy "muszájból" vállalod, azt is hogyha megbánod, hogy nem kellett volna, hogyha tehernek érzik, mert nem tudjak ellatni stb stb. Így leélni egy életet? Te vállalnád? Nem csak a kérdezőtől kérdezem hanem bárkitől. Én biztos nem vállalnék így 60-90 évet a fizikaiban.
Ha elveteted akkor meg azzal kell elszámolnod, hogy jött egy lélek, aki le akart születni és elutasítottad, nem fogadtad el, megfosztottad a tapasztalás lehetőségétől. (Az élettől).
Az a lélek nem biztos hogy tudja mire vállalkozik abban az esetben ha megtartanád. En nem hiszek abban hogy egy lélek önkénten és dalolva születik nehez körülmények közé akár anyagi, akár lelki akár bármilyen nyomorba...
Szóval milyen élettől fosztanád meg...?
Bármelyik esetben el kell számolnod a lelkiismereteddel, te ismered magad és tudod nagyjából megítélni, hogy melyik esettel tudnál könnyebben megbirkózni. Egyik sem "jó" választás, mert itt nincs jó. Nem könnyű helyzet ez. Nekem inkább az a felhaborító, hogy az élet ilyen helyzeteket produkál, ilyen helyzetbe kényszeríti az embert. Elvileg ezekből tanulunk - hát BizTOs 😂
Lényeg hogy egyik esetben sem lesz belőled rossz ember akárhogyan is döntesz.
Akkor azok szerint akik lepontoztak, csak, hogy tisztázzuk:
- a magyar árvaházak jól működnek?
- az apuka ne támogassa a saját gyerekét?
- valaki cselekedjen a bűntudata ellenére?
- a kormány nem hibás a hazai árvaházak borzalmas helyzetéért?
nem semmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!